Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Darmproblemen bij Franse Bulldog

Heeft zij of hij last van een permanent slechte ontlasting? Wanneer jouw Franse Bulldog last heeft van een slechte spijsvertering zul je dat direct merken aan de ontlasting en de conditie van je hond. Hij wil minder rennen en spelen en dat is vervelend voor hond én baas. Dat komt omdat er minder voedingsstoffen in de darm worden opgenomen. Wat kun je daar aan doen?

  • Slechte ontlasting
  • Overgeven
  • Een gevoelige buik
  • Afvallen of al te mager zijn
  • Een slechte vacht

Oorzaak spijsverteringsproblemen Franse Bulldog

Dat kan zich uiten in chronisch dunne ontlasting, een gevoelige buik, afvallen én een hond die zich duidelijk niet happy voelt. Als baas wil je daar graag wat aan doen. Vaak is er al van alles geprobeerd, maar lang niet altijd is de juiste oplossing gevonden.
Het welzijn van de Franse Bulldog wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van zijn spijsvertering. Voor de omzetting van de voeding naar belangrijke bouwstoffen en energie is een gezond maag-darmstelsel essentieel. Een gezond maag- en darmslijmvlies en een goede darmflora zijn daarbij onmisbaar. Spijsverteringsorganen moeten voldoende en de juiste spijsverteringsenzymen produceren om de voeding te verteren. Een goede dieetvoeding kan hierbij van grote betekenis zijn. Een slechte vertering van onder andere vet kan leiden tot onverteerde resten in de dunne darm, die een voedingsbodem vormen voor darmbacteriën. Deze darmbacteriën nemen dan in grote getale toe en veroorzaken te dunne ontlasting. Honden kunnen vermageren en een slechte vacht ontwikkelen door de verminderde opname van essentiële voedingsstoffen.

Unieke kruiden

Kruiden spelen een belangrijke rol bij VITALstyle MAAG+DARM. De specifieke kruiden in MAAG+DARM spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van de spijsvertering en de werking van de organen. Zo blijft de spijsvertering in balans en doet zijn werk zoals het moet. Dat zult u in de conditie en het gedrag van uw Franse Bulldog terug zien. De hond zit goed in zijn vel en is vrolijk en actief! Enkele kruiden nader bekeken:

  • Heermoes voor de nieren
  • Duizendblad voor de verteringsorganen
  • Heemstwortel voor behoud van gezond slijmvlies van maag en darmen
  • Rozemarijn voor een goede maag- en darmwerking

MAAG+DARM is een dieetvoeding ter compensatie voor een slechte spijsvertering. Aangeraden wordt om voor gebruik een dierenarts te raadplegen. Je voert het eerst 3 tot 12 weken, waarna evaluatie. Bij chronische pancreasinsuffiëntie voer je het een hondenleven lang.