Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Wat vertelt de ontlasting van je hond?

Wat vertelt de ontlasting van je hond?

2022

Zoals je als hondeneigenaar vast al weet, kan er veel afgelezen worden aan de poep van onze viervoeters. De structuur, geur, kleur en hoeveelheid kan ons veel vertellen over de gezondheid van de hond en zijn spijsvertering! Heel belangrijk om hier regelmatig op te letten bij het uitlaten dus! Wij leggen je in dit blog uit waar je op moet letten bij de kleur én structuur van de hondenpoep.

JOUW HOND POEPFIT DOOR NATUURLIJKE VOEDING MET KRACHTIGE KRUIDEN

Om te beginnen is het goed om te weten dat de ontlasting van de hond zijn structuur, geur, kleur en hoeveelheid vanuit de werking van de spijsvertering krijgt. Wij zijn ervan overtuigd dat de spijsvertering van de hond telkens moet worden uitgedaagd om een optimale vertering van het voedsel te realiseren. Dit doen wij door natuurlijke voeding aan te bieden die veel verschillende ingrediënten bevat én verrijkt is met speciale kruiden.

DE KLEUR VAN HONDENPOEP

Kijk jij wel eens écht goed naar de kleur van de hondenpoep? Wij gaan je in dit blog meer vertellen over wat de belangrijkste kleuren van hondenpoep over de spijsvertering zegt, namelijk:

  • Bruine hondenpoep
  • Gele hondenpoep
  • Hondenpoep met witte vlekken
  • Wit/grijze hondenpoep
  • Hondenpoep met rode strepen
  • Zwarte hondenpoep

BRUINE HONDENPOEP

De perfecte kleur!

Is de hondenpoep van stevige, maar kneedbare consistentie en laat de poep geen resten achter bij het oprapen? GA ZO DOOR! Jouw hond is PoepFit en zit goed in zijn vel.

Voedingsadvies: Om jouw poepfitte hond in het dagelijkse hondenleven zo goed mogelijk te blijven ondersteunen is het verstandig om de spijsvertering uit te blijven dagen. Hierdoor behoud je een optimale vertering van het voedsel! Wij helpen je een handje met onze natuurlijke hondenvoeding die veel verschillende ingrediënten bevat én verrijkt is met speciale kruiden! Bijvoorbeeld ADULT hondenbrokken, welke de darmflora helpt te versterken en te behouden. Ook voor de kleintjes verkrijgbaar in ADULT Kleine Brok!

GELE HONDENPOEP

Let op!

Een gele of oranje-achtige kleur van de hondenpoep zou kunnen verwijzen naar een storing in de lever, alvleesklier of galblaas. Ook zou het een gevolg kunnen zijn van teveel vet in de maaltijden van de hond. Is de hondenpoep meer oranje-bruin, en heeft het een zeer zachte tot natte consistentie? Dan heeft je hond last van diarree!

Voedingsadvies: Bij een geel-oranje kleur is het verstandig de dierenarts te vragen om advies. Met een onderzoek kan achterhaald worden of de hond wel of geen last heeft van de alvleesklier.

  • Heeft je hond inderdaad last van een slecht werkende alvleesklier? Kies voor MAAG+DARM dieetvoeding! Het lage vetgehalte in de voeding is zeer belangrijk bij alvleesklierinsufficiëntie.
  • Heeft je hond last van diarree? Let goed op! Bij diarree is het belangrijk dat de hond genoeg vocht en elektrolyten binnenkrijgt. Geef MAAG+DARM natvoer!

HONDENPOEP MET WITTE VLEKKEN

Let op!

Witte korreltjes in de hondenpoep kunnen verwijzen naar parasieten, zoals wormen! Afhankelijk van de soort wormen, kunnen ze schade aanbrengen aan de organen. Ook lukt het de hond niet om al het voedsel goed op te nemen met deze meelifters in zijn darmen.

Voedingsadvies: Start direct met een wormenkuur. De dierenarts of dierenspeciaalzaak kan je advies geven over welke kuur geschikt is voor jouw hond. Omdat de darmen van je hond uit balans zijn geraakt door de aanwezige wormen, is MAAG+DARM de ideale voeding om de darmen te ondersteunen. Speciaal voor honden met een verstoorde spijsvertering.

WIT/GRIJZE HONDENPOEP

Let op!

Is de hondenpoep grijs van kleur of heeft het een slijmerige gloed? Dan kan het zijn dat de hond niet alle nutriënten uit de voeding goed verteerd. In deze gevallen zit er meestal een te hoog vet- of calciumgehalte in de voeding. Geef je jouw hond rauw vlees? Dan is het niet gek dat de poep na 24uur grijs-wit kleurt. Komt de poep er al direct grijs-wittig uit? Dan bevat de maaltijd waarschijnlijk te veel calcium.

Voedingsadvies: Ga voor een complete voeding op natuurlijke basis. Zoals VITALstyle hondenbrokken! De gevarieerde ingrediënten met de toevoeging van krachtige kruiden biedt jouw hond alles wat hij nodig heeft. Zoals ADULT voor volwassen honden, of juist MAAG+DARM bij een slechte spijsvertering, HUID+VACHT bij huidproblemen of SPIEREN+GEWRICHTEN bij beginnende gewrichtsslijtage!

HONDENPOEP MET RODE STREPEN

Let op!

Zijn er zichtbare rode vlekjes, stukjes of streepjes te zien in de hondenpoep? Let dan goed op! Dit kan een teken zijn van een interne bloeding in het laatste gedeelte van het maagdarmkanaal.

Voedingsadvies: Controleer eerst onder de staart van je hond of je daar een oorzaak van het bloed kan vinden. Neem vervolgens contact op met de dierenarts ter controle van de gezondheid van je hond. Naar aanleiding van een onderzoek kan achterhaald worden of het maagdarmkanaal nog goed functioneert. Niks ernstigs aan de hand, maar kan de spijsvertering wel wat ondersteuning gebruiken? Kies voor MAAG+DARM! Speciaal voor honden met een slechtere spijsvertering.

ZWARTE HONDENPOEP

Let op!

Is de hondenpoep zwart van kleur en heeft het een zachte, teerachtig consistentie? Let dan goed op! Dit kan verwijzen naar een interne bloeding ergens in het bovenste gedeelte van het maagdarmkanaal. 

Voedingsadvies: Neem contact op met de dierenarts ter controle van de gezondheid van je hond. Naar aanleiding van een onderzoek kan achterhaald worden of het maagdarmkanaal nog goed functioneert. Niks ernstigs aan de hand, maar kan de spijsvertering wel wat ondersteuning gebruiken? Kies voor MAAG+DARM! Speciaal voor honden met een slechtere spijsvertering.

MAAG+DARM DIEETVOEDING

MAAG+DARM hondenbrokken is een goed verteerbaar dieetvoeder ter compensatie voor een slechte spijsvertering. Aangeraden wordt om voor gebruik een dierenarts te raadplegen. U voert het eerst 12 weken, waarna evaluatie. Bij chronische pancreasinsufficiëntie voert u het een hondenleven lang. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl

MAAG+DARM natvoer is een volledig dieetvoeder ter compensatie voor een slechte spijsvertering en ter vermindering van acute intestinale absorptiestoornissen. Bij acute diarree of de daaropvolgende herstelperiode. Aangeraden wordt om voor gebruik een dierenarts te raadplegen. In het geval van een slechte spijsvertering: U voert aanvankelijk tot twaalf weken, waarna evaluatie. Bij chronische pancreasinsufficiëntie voert u het een hondenleven lang. Bij acute diarree: U voert het eerst 1-7 dagen, waarna evaluatie. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl

0 reviews
Hond Maag+Darm Brok
18,99
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Maagvriendelijke, geperste brok
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Bevat goed verteerbare ingrediënten
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
2,5 kg MAAG+DARM hondenbrokken