0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over MAAG + DARM hondenbrokken

Maag+Darm volledige dieetvoeding

De eigenschappen en bereidingswijze van VITALstyle MAAG+DARM zijn anders dan van de andere krokante (geëxtrudeerde) VITALstyle-varianten. Het is een zogenaamde geperste brok. De geperste brok heeft een hogere ingrediënten- en energiedichtheid per brokje dan een krokante (geëxtrudeerde) brok. Hierdoor hoef je per maaltijd minder MAAG+DARM te voeren, dan van andere brokken. Bij het eten van deze kleinere maaltijden is de  belasting op de maag en darmen kleiner. Verder zijn bij het productieproces van MAAG+DARM de instellingen van de pers zodanig gekozen, dat de brok heel makkelijk uiteenvalt in de maag! Makkelijker ook dan van andere geperste brokken op de markt. Dit komt mede door het toevoegen van 10% kruiden aan de brok. Deze eigenschappen van MAAG+DARM passen uitstekend bij honden met een gevoelige maag en/of slechte spijsvertering.

MAAG+DARM heeft een laag vetgehalte

De vertering van vet is afhankelijk van het pancreas-enzym lipase. Bij chronische pancreas-insufficiëntie is de aanmaak van dit enzym zeer beperkt. Verlaging van het vetgehalte is één van de mogelijkheden de verhouding lipase en vet in balans te brengen, zodat een goede vetvertering kan plaatsvinden. Maag+Darm heeft daarom een laag vetgehalte.

Goed verteerbare ingrediënten

De vertering van vet is afhankelijk van het pancreas-enzym lipase. Bij chronische pancreas-insufficiëntie is de aanmaak van dit enzym zeer beperkt. Verlaging van het vetgehalte is één van de mogelijkheden de verhouding lipase en vet in balans te brengen, zodat een goede vetvertering kan plaatsvinden. MAAG+DARMheeft daarom een laag vetgehalte.

MAAG+DARM bevat een breed scala aan ingrediënten; meerdere soorten goed verteerbare dierlijke eiwitbronnen, zoals rund, varken, lam en kip, maar ook granen, gezonde oliën en vezels. Dat doen we bewust. Een brede samenstelling van de voeding is goed voor de spijsvertering. Het ondersteunt een goede aanmaak van spijsverteringsenzymen en brengt balans in de darmflora en het immuunsysteem in de darm. 

Aan MAAG+DARM  is een kruidenreceptuur van meer dan 10 verschillende soorten toegevoegd. Elk kruid heeft zijn eigen, specifieke werking op het lichaam en de gezondheid. De combinatie van alle soorten samen maakt de werking nog effectiever. De mix is vanuit veel kennis en ervaring samengesteld.

In MAAG+DARM zitten onder meer de volgende 4 kruiden:

 • Heermoes ondersteunt de nieren
 • Duizendblad voor de verteringsorganen
 • Heemstwortel voor gezond slijmvlies van maag en darmen
 • Rozemarijn voor een goede maag- en darmwerking

Tips bij MAAG+DARM

 • Bij de ene hond komt de spijsvertering sneller in balans dan bij de andere. Een periode van 2 tot 3 maanden is niet ongewoon. Geef de voeding dus even rustig de tijd om zijn werk te kunnen doen.
 • Bij veel honden zijn maag- en darmproblemen chronisch van aard, waardoor MAAG+DARM levenslang gebruikt moet en kan worden.
 • Bewegen is voor een goede gezondheid van jouw hond erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering, die de hond in rust van nature nauwelijks heeft. Door te bewegen kunnen, samen met de VITALstyle voeding, ook de organen en klieren hun werk goed doen!

Voedingsadvies 

(1 kopje is ca. 60 gram DARMBALANS). De aangegeven hoeveelheid verdelen over 2 maaltijden per dag.

Gewicht   DARMBALANS/dag
0 - 3 kg                          < 70 g
3 - 6 kg                    80 -115 g
6 - 10 kg                 115 - 170 g
10 - 15 kg                 170 - 235 g
15 - 20 kg                 235 - 290 g
20 - 25 kg                 290 - 340 g
25 - 35 kg                 340 - 440 g
35 - 50 kg                 440 - 575 g
> 50 kg              11 g per kg >

DARMBALANS is geschikt voor alle rassen en leeftijden.

Samenstelling

Tarwe, vlees en dierlijke bijproducten (rund, varken, lam), dierlijk eiwitextract, gevogelte, maïs, Kruidenmix waaronder: Heermoes 0,13%, Duizendblad 0,27%, Heemswortel 0,07%, Rozemarijn 0,13%, geëxtraheerde sojabonen (getoast), plantaardig vet, zonnebloemolie, inuline (bron van FOS), visolie (zalm).

Analystische bestanddelen

Ruw eiwit   22,5%
Ruw vet   8,5%
Ruwe as   6,7%
Ruwe celstof 2,9%
Calcium   1,4%
Fosfor   0,87%
Natrium          1,70 g/kg
Alfa-Linoleenzuur n-3        0,70 g/kg
Arachidonzuur n-6        0,06 g/kg
EPA n-3            0,5 g/kg
DHA n-3            0,5 g/kg

Sporenelementen

Ijzer II sulfaat monohydraat    57,0 mg/kg
Mangaan II oxide      20,8 mg/kg
Koper II sulfaat pentahydraat    10,0 mg/kg
Zinksulfaat monohydraat       100 mg/kg
Jodium Calciumjodaat, watervrij      1,0 mg/kg
Selenium Natriumseleniet      0,2 mg/kg

Vitaminen

A      11250 iE/kg
D3        1125 iE/kg
E          75 mg/kg
B1         5,4 mg/kg
B2         8,1 mg/kg
B5       34,0 mg/kg
B6         3,0 mg/kg
B12     45,0 mcg/kg
C       15,0 mg/kg
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731015363, 8711731018753
Diergroep Hond
Gezondheid Maag + Darm
Productgroep Extra ondersteuning
Soort Spijsvertering
6/10
20/12/2021 Coranja
Zeker 1 jaar aan het dokteren geweest met vreselijke maagpijn constant.ben zelf over gegaan naar maag en darmen brokken naar een aantal weken heb ik weer een hond vol energy geen pijn en vrolijk. Echt een aanrader
10/10
17/03/2021 Danny
Wij hadden nooit echt klachten over onze voeding, maar de ontlasting van onze Franse Buldog bleef wisselend. Echt darmproblemen kon je het niet noemen, maar de scheetjes waren ook behoorlijk. Ondanks dat wij niet echt klachten hadden, zijn wij toch gaan proberen. Onze eerste 12 kg zak is nu op en eerlijk, nog geen dag slechte ontlasting! Ook stinken zijn scheetjes een stuk minder, wat zeker niet onbelangrijk is. Wij hadden vooraf nooit verwacht dat deze verandering zo'n verschil kon maken. Ps. wij trakteren hem ook soms met de bijpassende blikvoeding. En hier is het resultaat ook super! Hij vind het heerlijk en we kunnen meerdere dagen voeren met 1 blik.