0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over MAAG + DARM hondenbrokken

Voor de gevoelige hond

VITALstyle MAAG+DARM hondenbrokken is 100% natuurlijk. De complete voeding bevat alles wat de hond met een slechte spijsvertering nodig heeft. MAAG+DARM is goed verteerbaar en bevat een laag vetgehalte. De speciale kruiden in de hondenbrokken ondersteunen de maag- en darmwerking. De prebiotica in MAAG+DARM ondersteunt het behoud van een gezonde spijsvertering. Er ontstaan geen eiwitreststoffen die voor problemen kunnen zorgen door de 100% natuurlijke receptuur zonder geur-, kleur-, smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ook zijn er geen suikers of zouten toegevoegd in onze hondenbrokken. Met name de kruiden en vitamine E zorgen voor een uitstekende houdbaarheid. 

Waarom geperste brokken?

De eigenschappen en bereidingswijze van VITALstyle MAAG+DARM zijn anders dan van de andere krokante (geëxtrudeerde) VITALstyle brokken. De geperste brok heeft een hogere ingrediënten- en energiedichtheid per brokje dan een krokante (geëxtrudeerde) brok. Hierdoor hoef je per maaltijd minder MAAG+DARM te voeren, dan van andere brokken. Bij het eten van deze kleinere maaltijden is de belasting op de maag en darmen kleiner. Verder zijn bij het productieproces van MAAG+DARM de instellingen van de pers zodanig gekozen, dat de brok heel makkelijk uiteenvalt in de maag! Makkelijker dan de gemiddelde geperste brok in de markt. Dit komt mede door het toevoegen van kruiden.

Ook geshchikt bij alvleesklierinsufficiëntie/pancreasinsufficiëntie

De vertering van vet is afhankelijk van het pancreas-enzym lipase. Bij chronische pancreasinsufficiëntie is de aanmaak van dit enzym zeer beperkt. Verlaging van het vetgehalte is één van de mogelijkheden de verhouding lipase en vet in balans te brengen, zodat een goede vetvertering kan plaatsvinden. MAAG+DARM kun je het hele hondenleven lang voeren bij chronische pancreasinsufficiëntie.

MAAG+DARM met de kracht van kruiden

VITALstyle  MAAG+DARM bevat 100% natuurlijke ingrediënten, waaronder meerdere soorten vlees (diverse, goed verteerbare eiwitbronnen), granen, gezonde oliën, vezels en andere natuurlijke grondstoffen. Dat doen we bewust. Hierdoor wordt de spijsvertering van de hond flink uitgedaagd, wat resulteert in een goede aanmaak van spijsverteringsenzymen. De darmflora en het immuunsysteem in de darmen wordt zo goed ondersteund. Weten hoe de krachtige kruiden ondersteunen?

Heermoes: Ondersteunt de nieren voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Duizendblad: Ondersteunt de werking van de verteringsorganen.

Heemstwortel: Ondersteunt het slijmvlies van maag en darmen.

Rozemarijn: Bevat etherische oliën voor een goede spijsvertering en stofwisseling en ondersteunt de maag- en darmwerking.

Tips bij MAAG+DARM

  • Bij de ene hond komt de spijsvertering sneller in balans dan bij de andere. Een periode van 2 tot 3 maanden is niet ongewoon. Geef de voeding dus rustig de tijd om zijn werk te kunnen doen.
  • Bij veel honden zijn maag- en darmproblemen chronisch van aard, waardoor MAAG+DARM levenslang gebruikt moet en kan worden.
  • Schakel je over van een ander voer? Meng MAAG+DARM dan een paar dagen met dit voer. Verhoog het aandeel VITALstyle MAG+DARM met kleine beetjes. De spijsvertering van je hond kan zo wennen. Schakel je over binnen het VITALstyle-assortiment, dan is menging niet nodig.
  • Naast MAAG+DARM hondenbrokken is er ook MAAG+DARM natvoer! Te gebruiken als een complete maaltijd of als aanvulling op de brokken (mengen met de brokken of als vleesmaaltijd), als beloning en voor extra vocht.
  • Bewegen is voor een goede gezondheid van jouw hond erg belangrijk. Beweging helpt mee aan een actieve spijsvertering, die de hond in rust van nature nauwelijks heeft. Door te bewegen kunnen, samen met de VITALstyle voeding, ook de organen en klieren hun werk goed doen!
  • Liever eerst proberen? Bestel een proefzakje of een proefpakket MAAG+DARM

Voedingsadvies 

(1 kopje is ca. 60 gram MAAG+DARM). De aangegeven hoeveelheid verdelen over 2 maaltijden per dag.

Maatbeker gewild? Vraag ernaar bij een van de verkooppunten of neem contact met ons op!

Gewicht   MAAG+DARM/dag
0 - 3 kg                        < 70 g
3 - 6 kg                   80 -115 g
6 - 10 kg                115 - 170 g
10 - 15 kg                170 - 235 g
15 - 20 kg                235 - 290 g
20 - 25 kg                290 - 340 g
25 - 35 kg                340 - 440 g
35 - 50 kg                440 - 575 g
> 50 kg                11 g per kg

MAAG+DARM is een geperste brok van ong. 10,5mm en geschikt voor honden met een slechte spijsvertering van alle rassen.

Samenstelling

Tarwe, vlees en dierlijke bijproducten (rund, varken, lam), dierlijk eiwitextract, gevogelte, maïs, Kruidenmix waaronder: Heermoes 0,13%, Duizendblad 0,27%, Heemswortel 0,07%, Rozemarijn 0,13%, geëxtraheerde sojabonen (getoast), plantaardig vet, zonnebloemolie, inuline (bron van FOS), visolie (zalm).

Analystische bestanddelen

Ruw eiwit   22,5%
Ruw vet   8,5%
Ruwe as   6,7%
Ruwe celstof 2,9%
Calcium   1,4%
Fosfor   0,87%
Natrium          1,70 g/kg
Alfa-Linoleenzuur n-3        0,70 g/kg
Arachidonzuur n-6        0,06 g/kg
EPA n-3            0,5 g/kg
DHA n-3            0,5 g/kg

Sporenelementen

Ijzer II sulfaat monohydraat    57,0 mg/kg
Mangaan II oxide      20,8 mg/kg
Koper II sulfaat pentahydraat    10,0 mg/kg
Zinksulfaat monohydraat       100 mg/kg
Jodium Calciumjodaat, watervrij      1,0 mg/kg
Selenium Natriumseleniet      0,2 mg/kg

Vitaminen

A      11250 iE/kg
D3        1125 iE/kg
E          75 mg/kg
B1         5,4 mg/kg
B2         8,1 mg/kg
B5       34,0 mg/kg
B6         3,0 mg/kg
B12     45,0 mcg/kg
C       15,0 mg/kg
SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731015363, 8711731018753
Diergroep Hond
Gezondheid Maag + Darm
Productgroep Extra ondersteuning
Soort Spijsvertering
10/10
14/07/2022 Karen
Onze Pien had vaak last van haar darmen. Je hoorde het dan borrelen. Met VitalStyle MAAG+DARM is dat eindelijk onder controle. De brokken ruiken heerlijk en ze worden altijd met smaak opgegeten!
10/10
25/04/2022 Els
Dit staat bij ons net geplaatst op FB : Dierenhotel Abdissenbosch Wij zijn super tevreden over VitalSTYLE (voorheen ECOstyle) Zeker bij probleem gevallen hebben wij trouwe klanten, die zoals o.a. Laddie de Schotse Collie, die altijd diarree had en sinds hij hier, Maag en Darm kreeg, nu een normale ontlasting heeft en zijn bazin ook helemaal blij is en het voer ook altijd komt halen, voor thuis te voeren. En Bruce de Riezenschnautzer, ineens helemaal kaal ging worden en allerlei plekken kreeg, had ik zijn baasje Huid en Vacht geadviseerd en nu weer helemaal mooi in zijn vacht is gekomen en nog meer glanst dan voorheen. We gaan hem binnenkort weer zien, dan komt hij logeren en ook voor in de trimsalon. En de oudere Beagle dame, Luna, die nu na een tijdje gebruik te hebben gemaakt van Spier&Gewrichten, kan weer makkelijker opstaan en lopen (bewegen) Dit zijn maar maar een paar voorbeelden en dit super goede Nederlands fabricaat. Wij verkopen al deze 3 producten hier in het dierenhotel. Je kan ook op hun site kijken tw: https://www.vitalstyle.nl/
10/10
02/03/2022 E. Uchtman
Onze hond heeft het ecoli bacterie gehad en heeft daar een prikkelbare darmsyndroom aan over gehouden...ook kon zij haar vorige brokken niet meer verdragen...daarom ben ik overgestapt op vitalstyle maag en darm.... binnen 2 weken was de ontlasting al weer goed . Ben blij dat ik hierop ben overgestapt...ze had altijd al last van maag en darm...ik raad het produkt dan ook iedereen aan