Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

De verteerbaarheid van MAAG+DARM hondenbrokken

De verteerbaarheid van MAAG+DARM hondenbrokken

2023

VITALstyle MAAG+DARM hondenbrokken is een volledig dieetvoeder voor honden met een slechte spijsvertering of bij alvleesklierinsufficiëntie. Bij honden met een gevoelige spijsvertering is voeding met een goede verteerbaarheid en natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten zeer belangrijk. In dit blog vertellen we je alles over de zeer goede verteerbaarheid van MAAG+DARM hondenbrokken!

Wanneer MAAG+DARM?

Een slechte spijsvertering of afwijkende ontlasting van de hond kan verschillende oorzaken hebben. Naast de algehele weerstand en mate van beweging van de hond, speelt de voeding een belangrijke rol. MAAG+DARM hondenbrokken ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting. De maagvriendelijke, geperste brokken zijn dan ook zeer geschikt voor een gevoelige spijsvertering. Het lage vetgehalte zorgt ervoor dat honden met alvleesklierinsufficiëntie ook kunnen genieten van deze gezonde voeding.

Zoals alle hondenvoedingen van VITALstyle bevat ook MAAG+DARM een mix van krachtige kruiden, waaronder heemstwortel en rozemarijn, en prebiotica ter ondersteuning van de darmflora. Ook is MAAG+DARM vrij van geur-, kleur-, smaak- en vulstoffen en is er geen suiker of zout toegevoegd. Dit zijn allerlei voedingsstoffen die belastend kunnen zijn voor de maag en darmen van de hond en dus beter te vermijden.

Hoe weet je dat de hondenvoeding goed verteerbaar is?

VITALstyle doet regelmatig onderzoeken met haar producten om aan te kunnen tonen dat onze voeding bewezen effectief is. In 2022 is er dan ook onderzoek gedaan naar de eiwit- en vetverteerbaarheid in MAAG+DARM hondenbrokken.

Hondenvoeding die een slechte spijsvertering compenseert, zoals MAAG+DARM, moet dan ook wettelijk voldoen aan een minimaal gehalte van de eiwit- en vetverteerbaarheid. De verteerbaarheid van eiwit moet >85% zijn en de verteerbaarheid van vet >90%.

Uit het onderzoek blijkt dat MAAG+DARM hondenbrokken een eiwitverteerbaarheid heeft van 93% (norm >85%) en een vetverteerbaarheid van 92% (norm >90%)! Dit betekent dus dat MAAG+DARM zeer goed verteerbaar is en er weinig eiwit en vet verloren gaat tijdens het verteringsproces. Een zeer goede uitkomst dus!

Belangrijke darmbacteriën

Ook zijn bepaalde darmbacteriën heel belangrijk voor de darmflora en de vertering van verschillende voedingsstoffen. Zo fermenteren bacteriën in de (dikke) darm prebiotische vezels uit o.a. kruiden en zetten zij dit om in o.a. eiwit. Door MAAG+DARM hondenbrokken te voeren blijken honden binnen 14 dagen een zeer belangrijke groep van darmbacteriën in de darmen te ontwikkelen, namelijk de Lactobacillus spp. Dit zijn bacteriën die een rol spelen in o.a. de eiwitvertering van de voeding. Ze produceren melkzuur en remmen slechte bacteriën af. Dit heeft direct invloed op het immuunsysteem van de hond! Daarbij helpt de bacterie eiwit om te zetten in andere belangrijke eiwitten en produceren zij B-vitaminen.

De eerste 14 dagen van het onderzoek werden de honden gevoerd met een concurrerend merk. Na deze 14 dagen bleek dat er bij de honden maar weinig Lactobacillus bacteriën in de darmen (poep) aanwezig was (± 4% per gram poep). Na zeven dagen MAAG+DARM hondenbrokken gevoerd te krijgen steeg dit gehalte al naar 32% en na 14 dagen is dit aantal gestegen naar maar liefst 78%! (zie de grafiek).

MAAG+DARM bewezen goed verteerbaar

Kortom, MAAG+DARM hondenbrokken zijn bewezen goed verteerbaar én zorgen voor een darmflora die rijk is aan goede bacteriën. Hierdoor wordt het immuunsysteem van de hond ondersteund en breng je de spijsvertering in balans.

 

MAAG+DARM is een goed verteerbaar volledig dieetvoeder ter compensatie van de spijsvertering. Aangeraden wordt om voor gebruik een dierenarts te raadplegen. U voert het eerst 12 weken, waarna evaluatie. Bij chronische pancreasinsufficiëntie voert u het een hondenleven lang. Neem voor advies gerust contact op met onze voedingsdeskundige: info@vitalstyle.nl

 

0 reviews
Hond Maag+Darm Brok
18,99
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Maagvriendelijke, geperste brok
Ondersteunt de natuurlijke stoelgang en normale ontlasting
Bevat goed verteerbare ingrediënten
12,50
GRATIS maatbeker en deksel
2,5 kg MAAG+DARM hondenbrokken