Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Prebiotica & Probiotica voor je hond of paard

Prebiotica & Probiotica voor je hond of paard

2023

Een goede spijsvertering is van groot belang voor de gezondheid van jouw hond of paard. Een gezonde darmflora speelt hierbij een cruciale rol. Als jouw hond of paard last heeft van darmproblemen, zal ook de voeding niet goed opgenomen kunnen worden. Daarnaast hangt de weerstand van je hond of paard nauw samen met de spijsvertering. Je kunt je voorstellen dat een disbalans in de darmen dus ook gevolgen kan hebben voor het algehele welzijn! Prebiotica en Probiotica zijn termen die veel voorkomen als we kijken naar gezonde ingrediënten voor de spijsvertering. In dit blog vertellen we je alles over prebiotica en probiotica in hondenvoeding en paardenvoeding!

WAT IS PREBIOTICA?

Prebiotica zijn voedingsvezels die de goede bacteriën in de darmen voorzien van voedsel. Eigenlijk stimuleren zij dus de groei van de goede bacteriën en zorgen zij ervoor dat ze goed hun werk kunnen doen. Deze onverteerbare koolhydraten vind je bijvoorbeeld in groenten, fruit, hele granen of bepaalde kruiden en planten! De Cichorei is een mooi voorbeeld. Deze prachtige paarse plant slaat het stofje ‘inuline’ op in de wortels, een prebioticum!

WAT IS PROBOTICA?

Probiotica zijn levende bacteriën die een positief effect hebben op de darmflora. Ze helpen bij het afbreken en verteren van voedsel en dragen bij aan een gezonde balans in de darmen. Probiotica vind je bijvoorbeeld in zuivel zoals yoghurt en karnemelk. Een probioticum die je vaak in diervoeding voorbij ziet komen is de ‘Lactobacillus Acidophillus’, een darmflorastabilisator.

DE COMBINATIE VAN PRE- EN PROBIOTICA

Het combineren van prebiotica en probiotica in bijvoorbeeld een supplement is dus erg effectief. Je vult niet alleen de goede, levende darmbacteriën aan, maar ook de voeding die zij nodig hebben om te kunnen groeien! Honden en paarden die een gevoelige spijsvertering hebben zullen er veel baat bij hebben om een dergelijk supplement aan de voeding toegevoegd te krijgen, zoals Pre- & Probiotics voor de hond en DarmBalans voor het paard. Ook kun je dit voeren als standaard extra ondersteuning voor je hond of paard die wellicht geen disbalans in de spijsvertering heeft, maar gewoon als extra ‘preventieve’ toevoeging!

Naast speciale supplementen kun je pre- en/of probiotica ook in de dagelijkse voeding vinden. Neem eens een kijkje bij de hondenbrokken & kattenbrokken van VITALstyle of de muesli’s en supplementen voor paarden!

HOE WERKEN DE SUPPLEMENTEN MET PREBIOTICA EN PROBIOTICA?

VITALstyle Pre- & Probiotics voor honden en VITALstyle DarmBalans voor paarden zijn aanvullende dieetvoeders ter stabilisatie van de fysiologische spijsvertering in het geval van risico op spijsverteringsstoornissen, tijdens en na die stoornissen. Pre- & Probiotics en DarmBalans bevatten beide o.a. cichoreiwortel en een mix van probiotica ter stabilisatie van de darmflora.

Ben je opzoek naar voeding of supplementen voor jouw hond, kat of paard met prebiotica en/of probiotica? Neem gerust contact op met VITALstyle! Wij helpen je graag verder met een passend advies.

DarmBalans Proefzakje
0 reviews
DarmBalans Proefzakje
3,00
1,99
3,00
1,99
Brengt de darmflora van je paard in balans
Ondersteunt bij dunne mest en rantsoenwisselingen
DarmBalans
58 reviews
DarmBalans
48,95
Brengt de darmflora van je paard in balans
Ondersteunt bij dunne mest en rantsoenwisselingen
Pre- & Probiotics
0 reviews
Pre- & Probiotics
27,95
27,95
Vegan supplement
Ondersteunt voor, tijdens en na een verstoorde spijsvertering