Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Gewicht

Ben je op zoek naar natuurlijke voeding voor een gezond gewicht van je hond? Onze brokken en natvoer voor de hond zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van een gezond gewicht!

Lees verder
Sluiten
4 resultaten

GEWICHT VAN HONDEN

Iedere individuele hond, naast de leeftijd, het geslacht en het ras, heeft een eigen ideale gewicht. Het is daarom niet mogelijk om een vast getal aan lichaamsgewicht te koppelen aan een specifiek hondenras. Iedere hond heeft zijn eigen bouw en eigen behoeften waar wij als baasje in kunnen voorzien met passende voeding. Een voeradvies op een etiket is dan ook altijd een ''advies''. Kijk goed naar je eigen hond. Hoe ziet zijn lichaam eruit? Hoe beweegt hij zich in zijn lichaam? Voelt hij zich fit?

Een makkelijk te onthouden ezelsbruggetje om in te schatten of je hond een gezond gewicht heeft, is als volgt:

Voel langs de zijkanten van de buik van de hond

 • Voel je de ribben net zo goed als wanneer je een vuist maakt van je hand en je vingers langs je knokkels houdt?
  Dan is je hond waarschijnlijk te mager en mag hij energierijkere voeding hebben. Let wel op, vermagering van de hond kan vele oorzaken hebben! Weet je niet zeker wat de oorzaak kan zijn? Neem dan contact op met de dierenarts voor advies.
  VITALstyle ACTIEF hondenvoeding bevat een extra hoog gehalte aan energie, geschikt voor honden die wat te mager blijven.
 • Voel je de ribben net zo goed als wanneer je een platte hand maakt en je vingers langs je knokkels houdt?
  Dan heeft je hond waarschijnlijk een gezond gewicht! Je voelt je knokkels (en dus de ribben van je hond) nét door de huid heen.
 • Voel je de ribben net zo goed als wanneer je een platte hand maakt en je vingers over de bovenkant van je handpalm/verdikkingen onderaan de vingers houdt?
  Dan heeft je hond waarschijnlijk overgewicht. Voldoende beweging is natuurlijk heel belangrijk, maar goede voeding kan hier ook zeker in bijdragen. Voeding met een hoog vezelgehalte (ruwe celstof) is dan aan te raden, deze dragen bij aan een verzadigd gevoel zodat de hond geleidelijk af kan vallen, zonder een hongergevoel te behouden!
  VITALstyle OVERGEWICHT hondenvoeding stimuleert afvallen, geleidelijk gewichtsverlies en bevat extra vezels voor een verzadigd gevoel.

Ook kun je met behulp van de Body Condition Score nagaan of je hond op een goede score, en dus gewicht, zit.

WAT ZIJN DE RISICO’S VAN OVERGEWICHT BIJ MIJN HOND?  

Het is belangrijk om de risico’s van overgewicht bij jouw hond tijdig weg te nemen. Obesitas bij honden heeft namelijk een verhoogd risico op de volgende gezondheidsproblemen: 

 • Traagheid en slechte conditie  
 • Gewrichtsproblemen  
 • Hart- en longproblemen  
 • Levensverwachting verkort met +/- 2 jaar  
 • Verhoogde kans op blaasproblemen   

HOE VOORKOM EN BEHANDEL IK OVERGEWICHT BIJ MIJN HOND?

Er zijn een aantal hoofdpijlers, naast de voeding, die belangrijk zijn bij het geleidelijk laten afvallen van jouw hond: 

 • Beweging   
  Bewegen is belangrijk voor elke hond. Gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot overgewicht bij honden, dat is algemeen bekend. Overgewicht bij honden verhoogt daarbij ook nog eens de kans op bijvoorbeeld overbelasting van gewrichten, diabetes en ontsteking van de alvleesklier.
   
 • Timing  
  De timing van het voeren van de hond is óók relevant bij overgewicht bij jouw hond. Tijdens intensieve beweging en/of training is de spijsvertering minder in beweging. Het is daarom aan te raden jouw hond enkele uren voor en na (intensieve) training niet te voeren. Wil je precies weten hoeveel beweging jouw hond (extra) nodig heeft bij overgewicht? Raadpleeg dan de dierenarts voor meer informatie.
   
 • Water  
  Geef de hond tevens voldoende water: dit zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen.

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fitte en vitale hond. Ben je op zoek naar natuurlijke hondenvoeding, supplementen of verzorgingsproducten? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.