Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Huid & Vacht

Ben je op zoek naar natuurlijke voeding voor een gezonde huid en vacht van je hond? Onze brokken en natvoer voor de hond zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van een gezonde huid en vacht!

Lees verder
Sluiten
17 resultaten

Aan de huid en vacht van je hond kun je veel zien. Heeft het een mooie glans, of is het misschien wat dof? Zie of voel je gekke plekjes of een ruwe huid, of misschien schuurt of krabt hij zich? De huid en vacht kun je van binnenuit en van buitenaf ondersteunen met natuurlijke producten.

EEN GEZONDE HUID EN VACHT VAN JE HOND

Een glanzende vacht en een gladde, soepele huid zijn tekenen van een hond dat lekker in zijn vel zit. Ondanks dat dit slechts een kleine opsomming is, zijn het wel tekenen die je als baasje heel gemakkelijk met het blote oog kunt zien! Het is het goed om te weten dat een goede stofwisseling voor een soepele huid en gezonde vacht zorgt. Opgehoopte afvalstoffen kunnen voor een doffe vacht zorgen. Daarom is een goede afbraak en afvoer van afvalstoffen belangrijk voor een gezonde huid en vacht. Ook een optimaal werkend spijsverteringsstelsel is de basis van een stralende huid en vacht.

DE FUNCTIE VAN DE HUID EN VACHT VAN HONDEN

Het is niet alleen mooi om naar te kijken en lekker zacht om te aaien, maar de vacht heeft ook een belangrijke functie. Namelijk het beschermen van de hond tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan hevige regen, kou, hitte, insecten en bacteriën. Voeding speelt een belangrijke rol in het onderhouden van een gezonde huid en vacht. Zodra de darmflora, het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling in balans zijn, zal dit zich ook uiten naar de huid en vacht.

VOEDING EN SUPPLEMENTEN VOOR DE HUID EN VACHT

Omega 3 vetzuren zijn bijvoorbeeld onmisbaar voor het behoud van een normaal zuurstoftransport, de energieoverdracht tussen cellen en het aansturen van de hormonen. Bij overreacties of kriebels begint het probleem vaak van binnenuit. De basis voor een sterke huid zonder kriebels is bijvoorbeeld een gevarieerde samenstelling in de voeding, met kruiden. Zodra de weerstand zo optimaal mogelijk is, is een hond minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Honden die toch een overreactie ontwikkelen, kunnen dit uiten door te krabben of schuren. Vervelend voor je hondje die het onaangename probeert weg te schuren. Dit kan zelfs tot plekjes op de huid leiden, die je dan weer van buitenaf moet verzorgen om het te reinigen, verzachten en te verlichten.

HUID+VACHT hondenvoeding is rijk aan essentiële vetzuren en kruiden. Dit ondersteunt niet alleen een prachtige glanzende vacht, maar ook de spijsvertering. De voeding is speciaal ontwikkeld voor honden met huidproblemen of bij extreem verharen. De combinatie van kruiden ondersteunt de afvoer van afvalstoffen en de huidfunctie voor het behoud van een gezonde huid.

VERZORGING VAN DE HUID EN VACHT VAN BUITENAF

Verzachtende lotions met kalmerende ingrediënten kunnen een fijne ondersteuning bieden voor de huid en vacht van je hond. Om de huid te ondersteunen in het natuurlijke herstel en de kans op littekens te verkleinen is het belangrijk om de huid goed te reinigen en verzorgen. Natuurlijke ingrediënten ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de huid.

Zo werkt Calendula in CalendulaSpray, ook wel Goudsbloembloesem genoemd, verzorgend, reinigend en ondersteunt het natuurlijk huidherstel en de aanmaak van nieuwe huidcellen. De bijenwas in HoningZalf ligt als een pleister op de huid die tegen invloeden van buitenaf beschermt. 

In sommige gevallen is het prettig om een verzorgingsproduct niet met je handen aan te brengen. Zo houd je het hygiënisch! CalendulaSpray is een geruisloze spray die in alle standen te gebruiken is, handig voor moeilijk bereikbare plekjes.

HUIDPROBLEMEN BIJ DE HOND 

Heeft jouw hond een doffe vacht, huidschilfers of kale plekken? Dan is de kans groot dat je hond huidproblemen heeft en wellicht bepaalde voedingsstoffen niet (goed) verteert. Ontdek de oorzaak en laat je adviseren zodat jouw viervoeter snel zijn gezonde huid en vacht terugkrijgt! 

SYMPTOMEN VAN HUIDPROBLEMEN BIJ HONDEN 

Huidproblemen kunnen op alle leeftijden en bij elk hondenras voorkomen. Mogelijke symptomen van huidproblemen bij de hond zijn: 

  • (Witte) huidschilfers bij de vacht van de hond   
  • Dikke en vette huid 
  • Een stinkende huid of vacht 
  • Kale plekken op de huid 
  • Puistjes of abcessen 
  • Huiduitslag, zoals een rode huid 
  • Een droge, schilferige huid 
  • Verharen van de hond 
  • Korstjes op de huid (kan mogelijk schurft zijn) 
  • Huidirritatie of huidallergie bij de hond

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fitte en vitale hond. Ben je op zoek naar natuurlijke hondenvoeding, supplementen of verzorgingsproducten? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.