Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

5 Tips voor een glanzende vacht bij je paard

5 Tips voor een glanzende vacht bij je paard

 2023

De vacht van je paard vertelt veel. Wanneer de vacht er mooi en glanzend uit ziet, is dat een teken dat je paard letterlijk goed in zijn vel zit. Ook de welbekende appeltjes bij paarden zien wij graag! Toch kan het zijn dat je de vacht van je paard nóg mooier, zachter en glanzender wilt hebben. Hoe? Wij geven je vijf tips wat je kunt doen.

1. Vitaminen, mineralen en kruiden als basis

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om het rantsoen van je paard goed te checken. Een gezond en gevarieerd dieet ondersteunt vanzelfsprekend een gezonde huid en vacht. Een goede basis is OerBalans. Deze vitaminen- en mineralenbalancer zorgt ervoor dat jouw paard alle essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Daarnaast is OerBalans verrijkt met een brede variatie aan kruiden, die ook een brede ondersteuning bieden. Niet alleen zijn dit kruiden die een paard van nature ook nodig heeft, maar ondersteunen zij tevens de spijsvertering, de stofwisseling, de weerstand én de huid & vacht. Vele paardeneigenaren zien dat laatste dan ook als eerste na het voeren van OerBalans. Het paard zit letterlijk goed in zijn vel!

2. Extra omega vetzuren

Je kunt ervoor kiezen om de huid van je paard van binnenuit extra te voeden. Omega vetzuren dragen namelijk bij aan een gezonde huid en glanzende vacht! Wel is het belangrijk dat je hierbij goed oplet hoe je dit geeft. Niet alle oliën bevatten de juiste verhoudingen of verliezen de essentiële voedingsstoffen wanneer het productieproces niet goed gedaan wordt. VITALstyle LijnzaadOlie bevat de juiste verhoudingen omega 3-6-9 vetzuren en komt van de eerste koude persing. Een paard krijgt hier niet alleen een glanzende vacht van, maar het is ook nog eens goed voor de spijsvertering en ontzettend smakelijk!

In dit blog lees je alles over waarom Lijnzaadolie beter is dan Zonnebloemolie.

3. Wassen met de juiste shampoo voor paarden

Er bestaan vele shampoos voor paarden, maar wist je dat er ook een heleboel shampoos niet zo goed zijn voor het milieu of het paard? De VITALstyle Shampoobars zijn dan ook vrij van parabenen, siliconen en plastic en zijn speciaal gemaakt voor paarden en honden. Zij hebben immers een andere pH waarde nodig dan mensen! De Smooth & Silky Shampoobar is een shampoo- en conditionerbar in één en heeft een verzachtende en voedende werking. Ingrediënten zoals Aloë Vera, Kokosolie, Lavendelolie en Jojoba olie hebben dan ook een anti-klit werking en maken de huid en vacht zacht, glad en sterk. Dé verzachtende shampoo voor een goede doorkambaarheid en extra glans!

4. Zorg voor voldoende bouwstoffen van de huid en vacht

Een sterke huid en vacht heeft natuurlijk ook de juiste bouwstoffen (voedingsstoffen) nodig! Silicum+ is een vloeibaar supplement dat silicium bevat. Silicium is een mineraal dat een belangrijke bouwsteen is voor de huid en vacht en daarom een goede aanvulling is op het rantsoen om de vacht, manen en staart extra te ondersteunen.

5. Help je paard goed door de ruiperiode heen

Tot slot helpt het ook als je je paard goed door de ruiperiodes heen helpt. Sommige paarden, voornamelijk oudere paarden, kunnen moeite hebben om hun vacht goed te wisselen. Een supplement zoals ImmunoBoost kan ze een duwtje in de rug geven. Zo maakt de vacht snel en effectief plaats voor de nieuwe vacht!

Meer tips voor een goede verharing? Lees meer in het blog '5 Tips voor een goede verharing bij paarden'.

ImmunoBoost
24 reviews
ImmunoBoost
34,95
Ondersteunt de afweer van het lichaam
Een duwtje in de rug bij het verharen, bijvoorbeeld bij oudere paarden
16 reviews
LijnzaadOlie
4,95
Belangrijke bron van omega 3-vetzuren
Ondersteunt de spijsvertering
Silicium+
16 reviews
Silicium+
41,95
Belangrijke bouwstenen voor de huid en vacht
Ondersteunt een goede kwaliteit van hoeven en pezen
Shampoobar Smooth & Silky
12,95
Vrij van parabenen, siliconen en plastic
Handgemaakt in Nederland
311 reviews
OerBalans
49,95
Balancer met alle belangrijke vitaminen, mineralen en kruiden
Laag suiker- en zetmeelgehalte én GMO vrij