Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

OerBalans

Dé vitaminen- en mineralenbalancer voor paarden met de kracht van de natuur. OerBalans bevat alles wat je paard van nature nodig heeft.

OerBalans

Dé vitaminen- en mineralenbalancer voor paarden met de kracht van de natuur. OerBalans bevat alles wat je paard van nature nodig heeft.
Balancer met alle belangrijke vitaminen, mineralen en kruidenLaag suiker- en zetmeelgehalte én GMO vrijImmuunsysteem, stofwisseling en spijsvertering in balans
Alle voordelen bekijken
Sluiten
Op voorraad
Voor 12:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

ALLES OVER OERBALANS

OerBalans dé vitaminen- en mineralenbalancer met de kracht van de natuur 

Waarom kiezen voor OerBalans? 

  • Balancer met alle belangrijke vitaminen, mineralen en kruiden
  • Laag suiker- en zetmeelgehalte én GMO vrij
  • Goede afvoer van afvalstoffen
  • Immuunsysteem, stofwisseling en spijsvertering in balans

Waarom kruiden onmisbaar zijn voor je paard

OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen voor je paard. Ze bevatten vezels en stoffen die de spijsverteringsprocessen, de afvoer van afvalstoffen en de algehele stofwisseling ondersteunen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk immuunsysteem. Een rantsoen met veel afwisseling en kruiden zorgt voor een goede weerstand, stabiele darmflora en een optimale gezondheid. Ondersteun je paard met de kracht van de natuur!

Steeds minder kruiden in gras en ruwvoer 

Grasland bevat veel suikers en eiwit, maar steeds minder kruiden. Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Een aanvulling in het rantsoen is dus een must! Niet alleen het grasland bevat weinig kruiden, ook het ruwvoer bevat daardoor weinig variatie qua kruiden. OerBalans is de ontbrekende schakel. Deze balancer  mét alle vitaminen, mineralen en kruiden bevat alles wat een paard nodig heeft en stimuleert een goede afvoer van afvalstoffen. Als je weinig krachtvoer geeft aan je paard (<1,5 kg) of pony (<0,75 kg) is extra aanvulling van vitaminen, mineralen en kruiden met OerBalans noodzakelijk. Ook is het een onmisbare aanvulling voor paarden die wél krachtvoer krijgen, maar niet de belangrijke vitaminen, mineralen en 'vergeten' kruiden binnenkrijgen. In dit blog lees je meer over het belang van kruiden voor een optimale gezondheid.  

Detoxen? 

Wil je beginnen met VITALstyle OerBalans? Geef dan eerst een kuur DetoxMix om het lichaam van je paard of pony een flinke opschoonkuur te geven. Daarna zorgt OerBalans voor een blijvend goede stofwisseling en afvoer van afvalstoffen. 

Hoe geef je OerBalans? 

VITALstyle OerBalans is verkrijgbaar in brok en poedervorm. Je geeft gemiddeld 80 gram per dag. Hiermee geef je je paard de onmisbare vitaminen, mineralen én kruiden. 

> Liever eerst proberen? Bestel een proefzakje OerBalans brok of proefzakje OerBalans poeder. 

  Normale dosering Verhoogde dosering 
Paard > 600 kg 80-120 g 120-160 g
Pony 400 - 600 kg 70-90 g 90-120 g
Pony 150 - 300 kg 50-70 g 70-90 g
Veulen 50-70 g  

*Kan ook bij drachtige merries gebruikt worden. Een maatbeker OerBalans poeder bevat 100 g. De maatbeker van OerBalans brok bevat 120 gram. De groene streep op de maatbeker geeft 70 gram aan. 

Veulens mogen OerBalans krijgen zodra ze beginnen te eten (hooi, gras, enz.). Een goede aanvoer van mineralen is belangrijk voor een gezonde groei.

Twijfels of je OerBalans jaarrond kunt voeren? In dit blog leggen we je uit waarom dat gewoon kan!

Gebruiksduur bij 80 g OerBalans per dag: 
25 kg = 312 dagen (ruim 10 maanden) 
15 kg = 187 dagen (ruim 6 maanden)
4 kg = 50 dagen (anderhalve maand)

Prijs per dag: 
€0,54 bij een dosering 80 gram OerBalans per dag (verpakking 25 kg brok)
€0,69 bij een dosering 80 gram OerBalans per dag (verpakking 15 kg brok of poeder) 
€0,99 bij een dosering 80 gram OerBalans per dag (verpakking 4 kg brok of poeder)

Samenstelling 

Gedroogde kruiden (32%, gedroogd en gemalen, o.a. brandnetel, rozemarijnbladeren, zoethoutwortel, chichoreiwortel, mariadistelzaad), grasmeel, calciumnatriumfosfaat, kalkwier (maerl), natriumchloride, magnesiumoxide, wortels, mononatriumfosfaat, zeewier (gedroogd), appelpulp (gedroogd), gist.

Toevoegingen per kg 

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Sporenelementen: zink (3b603) 2.000 mg, zink (3b609) 3.000 mg, koper (3b409) 700 mg, ijzer (3b103) 600 mg, mangaan (3b502) 300 mg, jodium (3b202) 10 mg, kobalt (3b304) 10 mg, selenium (3b801) 20 mg, selenium (3b811) 10 mg. Vitaminen: A (3a672a) 400.000 IE, D3 (3a671) 40.000 IE, E 48 mg, B1 3.000 mg, B2 144 mg, B6/pyridoxinehydrochloride 64 mg, foliumzuur 24 mg, B12 800 μg, 
niacinamide 480 mg, calcium-D-pantothenaat 240 mg, biotine 3.000 μg. 

Analytische bestanddelen: Ruw eiwit 8%, ruw vet 4%, ruwe celstof 7%, ruwe as 42%, calcium 9%, fosfor 4%, natrium 4%, magnesium 4%, zoutzuur onoplosbare as 6%, suiker 2,5%, zetmeel 3%. 

 
OerBalans is graan-, gluten en GMO-vrij en bevat geen toegevoegde suikers.  

Wat is het verschil tussen DetoxMix en OerBalans? 

OerBalans bevat natuurlijk kruiden, maar ook vitaminen en mineralen. Daarmee is het een onmisbare langdurige dagelijkse aanvulling. DetoxMix is een krachtige kruidenkuur met 95% kruiden die je maximaal 2-3 weken voert. Voor paarden met bijvoorbeeld zomerkriebels kan het erg lastig zijn om de kriebels te baas te zijn. Daarom is een goede afvoer van afvalstoffen erg belangrijk. Ook paarden die veel medicijnen hebben gehad  is een goede stofwisseling en goede afvoer van afvalstoffen onmisbaar. Wil je beginnen met OerBalans? Geef dan eerst een kuur DetoxMix om het lichaam van je paard of pony een flinke opschoonkuur te geven. Daarna zorgt OerBalans voor een blijvend goede stofwisseling en afvoer van afvalstoffen. Je kunt DetoxMix en OerBalans met elkaar combineren. Als je al langere tijd OerBalans geeft zou een extra detox niet nodig hoeven zijn, maar je kunt het zeker als extra opschoonkuur geven. Als je OerBalans niet het hele jaar voert, dan kan de DetoxMix een extra gezondheidsboost geven tussendoor.  

Welke kruiden zitten er in OerBalans? 

Brandnetel: Ondersteunt de darmen, nieren en alvleesklier.

Rozemarijnbladeren: Bevat etherische oliën voor een goede spijsvertering en stofwisseling.

Heermoes: Ondersteunt de nieren voor een goede afvoer van afvalstoffen.

Zoethoutwortel: Ondersteunt de slijmvliezen van de luchtwegen.

Cichoreiwortel: Grote ‘schoonmaker’ van de darmen en de lever, ondersteunt de milt en nieren.

Mariadistel: Beschermt en ondersteunt de leverfunctie voor een goede spijsvertering.

Voedingadvies
Samenstelling
Specificaties
Product review