Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Extra vitaminen en mineralen in de winter?

Extra vitaminen en mineralen in de winter?

2022

Je merkt het direct zodra de zomer omslaat in het najaar. Niet alleen omdat de temperatuur daalt en de zon zich inruilt voor regenbuien, maar ook omdat mensen om ons heen weer vatbaarder worden voor een verkoudheid, griepjes en virussen. Niet alleen mensen moeten wennen aan de seizoensverandering, ook onze paarden! En net zoals wij tegen onszelf zeggen om extra vitamientjes te nemen om onze weerstand te ondersteunen, moeten we dat misschien ook doen voor onze paarden…​

R in de maand

Een bekend gezegde dat vroeger gebruikt werd om aan te kondigen dat je weer moest opletten dat je genoeg vitamines binnenkreeg. Door minder zonlicht en een mindere toevoer van groenten en fruit hadden vele mensen last van een vitaminetekort. Hedendaags vliegen de reclames over vitamine D, C en Echinacea je rond september ook al om de oren.

Bij paarden geldt dit gezegde eigenlijk ook. Afhankelijk van het seizoen, gaan de meeste paarden rond oktober weer van het weiland af om de hele winter in de paddock te staan. Vers gras bestaat over het algemeen uit meer vitaminen en mineralen dan wanneer het gedroogd en misschien verpakt is, zoals hooi en voordroog. Dit proces zorgt ervoor dat de gehalten vitaminen en mineralen langzaam afneemt en dus krijgen paarden in de winter ook minder binnen via het ruwvoer! Geen overbodige luxe dus om dit aan te vullen.

Vitaminen- en mineralenbrok

Je kunt de belangrijke vitaminen en mineralen gemakkelijk aan het rantsoen toevoegen door middel van een vitaminen- en mineralenbrok, ook wel ‘balancer’ genoemd. Deze aanvulling zorgt ervoor dat je paard alle essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgt die hij niet meer voldoende uit het gras, ruwvoer of krachtvoer kan halen.

OerBalans is zo’n balancer. Het bevat alle belangrijke vitaminen en mineralen die een paard nodig heeft. Daarnaast bevat OerBalans ook nog eens een heel brede variatie aan kruiden die de weerstand extra ondersteunen! Het brede scala kruiden in OerBalans ondersteunt de diversiteit in de darmflora. Hierdoor wordt de spijsvertering ondersteund, wat de weerstand ten goede komt. Ook dragen de kruiden bij aan een goede stofwisseling. Erg belangrijk om de afvalstoffen in het lichaam af te voeren.

Extra opkikker voor de weerstand

Naast de dagelijkse aanvulling van vitaminen, mineralen én kruiden met OerBalans, kun je je paard ook nog een extra duwtje in de rug geven met ImmunoBoost. Dit vloeibare supplement bevat onder andere vitamine C, E én het welbekende kruid Echinacea. Deze combinatie heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van je paard en ondersteunt de afweer van het lichaam.

Tip van VITALstyle

Heeft jouw (oudere) paard moeite met verharen? ImmunoBoost geeft een duwtje in de rug!

ImmunoBoost
25 reviews
ImmunoBoost
34,95
Ondersteunt de afweer van het lichaam
Een duwtje in de rug bij het verharen, bijvoorbeeld bij oudere paarden