Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Lijnzaadolie beter voor je paard dan zonnebloemolie

Lijnzaadolie beter voor je paard dan zonnebloemolie

2019 - Laatst geupdated: 2022

Wil je je paard een lekkere en gezonde aanvulling geven? Of heeft je paard een vacht die wel wat meer glans kan gebruiken? Dan is het geven van bijvoorbeeld LijnzaadOlie een goed idee. Ook geven veel mensen zonnebloemolie aan hun paard, maar wat zijn de voordelen of juist nadelen daarvan? In dit blog vertellen we je meer over de voordelen van LijnzaadOlie en de nadelen van zonnebloemolie.​

Waarom olie geven?

Paarden in het wild krijgen via hun voeding de juiste hoeveelheid omega vetzuren binnen. Vers gras bevat maar een kleine hoeveelheid olie, maar veel omega 3-vetzuren en een kleine hoeveelheid omega 6. Voor paarden die weinig gras krijgen en veel ruwvoer is het aanvullen van met name omega 3-vetzuren dus onmisbaar! Als paarden voldoende omega 3-vetzuren binnenkrijgen kan het paardenlichaam zijn werk goed doen en wordt een goede gezondheid ondersteunt. Ook de juiste verhouding van omega 3 en 6-vetzuren is belangrijk. 

Zonnebloemolie

De verhouding van omega 3 en 6-vetzuren in zonnebloemolie is minder gunstig, omdat dit juist veel omega 6 bevat. Net als omega 3, zijn de omega 6-vetzuren wel onmisbaar en moeten met de voeding worden opgenomen. In krachtvoer (granen) zit al relatief veel omega 6, waardoor je deze vetzuren niet snel hoeft aan te vullen. Een ander “nadeel” van zonnebloemolie is dat het vaak geraffineerd wordt, waardoor de vetten schadelijk kunnen zijn.

Lijnzaadolie

Bij vele paardeneigenaren is LijnzaadOlie niet weg te denken uit het rantsoen, het is niet zonder reden een van de meest gebruikt oliën in het paardenrantsoen. De verhouding omega 3-6-9-vetzuren in LijnzaadOlie is erg belangrijk. LijnzaadOlie ondersteunt een gezonde huid en vacht en is een goede aanvulling van het rantsoen van paarden. De omega 3-6-9-vetzuren hebben een positief effect op de spijsvertering en darmwerking. Wist je bijvoorbeeld dat LijnzaadOlie veel wordt gegeven als ondersteuning bij het verharen? Of om (poeder)supplementen lekkerder te maken!

Omega 3-vetzuren

LijnzaadOlie bevat zoals eerder gezegd veel omega 3, dat qua werking te vergelijken is met een krachtig antioxidant. Omega 3-vetzuren brengen het rantsoen van je paard in balans, zo blijft het paard gezond! Ook krijgen paarden een prachtig glanzende vacht door LijnzaadOlie. Het is dus niet alleen gezond en lekker, maar ook een goede aanvulling voor het paardenrantsoen. Waarom het zo belangrijk is dat LijnzaadOlie koud geperst moet zijn? Zo blijven alle essentiële voedingsstoffen behouden! Als LijnzaadOlie wordt verhit verdwijnen de omega vetzuren, die juist zo belangrijk zijn!

Juiste samenstelling vetzuren belangrijk

Teveel omega 6-vetzuren zijn niet goed voor je paard, maar een tekort aan omega 6 kan ook problemen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een doffe vacht of verminderde conditie van de huid en de gewrichten. Een goede verhouding van omega 3 en 6 is dus belangrijk. LijnzaadOlie bevat de juiste samenstelling en is dus erg geschikt voor je paard. Omega 9-vetzuren zijn ook onmisbaar, omdat ze het oxideren van omega 3 en 6 tegengaan. Het is onmisbaar voor de huidcellen en hormoonhuishouding van paarden. Het bijzondere van omega 9-vetzuren is dat paarden deze vetzuren zelf kunnen aanmaken!

20 reviews
LijnzaadOlie
4,95
Belangrijke bron van omega 3-vetzuren
Ondersteunt de spijsvertering