Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

WeideMest

Dé plantaardige meststof voor een sterke paardenweide

WeideMest

Dé plantaardige meststof voor een sterke paardenweide
Evenwichtige groei voor een lager fructaangehalte
Helpt onkruid in de weide te voorkomen
Paarden kunnen direct de weide weer op
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

Dé plantaardige meststof voor een sterke paardenweide

VITALstyle WeideMest is een 100% plantaardige organische meststof die speciaal is ontwikkeld voor de paardenweide. Het is verrijkt met o.a. organische gedroogde zeewier en een unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa voor een gezond bodemleven en sterke weide. Ongewenste onkruiden krijgen hierdoor minder kans. WeideMest is vrij van chemische kunstmest, hierdoor zal er geen verbranding van het gras optreden. Ook is het vrij van dierlijke bestanddelen, waardoor paarden direct na het bemesten de weide weer kunnen betreden. Regelmatig bemesten met WeideMest verlaagt het risico op gestrest gras en de overmatige aanmaak van fructaan.

Het belang van bemesten

Regelmatig bemesten van de paardenweide voorkomt gestrest gras en de overmatige aanmaak van fructaan. Door de bodem te voorzien van belangrijke voedingsstoffen zorg je voor een weerbare bodem die goed bestand is tegen droge, maar ook natte weersomstandigheden, een sterke zode en gezond groeiend gras.

Wanneer WeideMest?

Bemest je weide 2 keer per jaar. De meststof voedt tot 120 dagen. Bij intensieve beweiding of arme (zand)grond wordt 3 keer per jaar bemesten geadviseerd. WeideMest is te gebruiken vanaf een bodemtemperatuur van 5°C. Je kunt de bodemtemperatuur berekenen door de nachttemperatuur en de dagtemperatuur bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door twee.Gebruik WeideMest in het voorjaar en in de zomer voor een mooie en sterke paardenweide.

Content image
Content image

KUNSTMEST VS ORGANISCHE MEST

Hoewel er veelal kunstmest gebruikt wordt, is dit eigenlijk niet optimaal voor het bodemleven. Waar VITALstyle nuttige bacteriën en schimmels toevoegt aan de natuurlijke organische meststof om de bodem goed te voeden, zorgt kunstmest ervoor dat het bodemleven dood gaat.

Meer weten over de verschillende soorten bemestingswijzen? Lees het in het blog 'Soorten bemesting voor de paardenweide'!

Bemesten met organische mest

Voor een sterke paardenweide is 2x per jaar bemesten met VITALstyle WeideMest aan te raden. Deze 100% plantaardige organische meststof zorgt voor een evenwichtige groei en een lager fructaangehalte. De unieke mix van stikstofbindende en fosfaatvrijmakende bacteriën, onze gepatenteerde schimmels en gepatenteerde protozoa-mix zorgt voor een gezond bodemleven, een sterke paardenweide en helpt onkruid in de weide te voorkomen. Paarden kunnen direct de weide weer op na bemesting met WeideMest.

Lees meer over het belang van een biodiverse bodem in het blog 'Gezonde bodem? Gezonde paardenweide!'

Samenstelling
Gebruiksaanwijzing
Specificaties
Anderen kochtenVeel gekocht door onze klanten
4 reviews
WeideBloemen
7,95
2 reviews
WeideKruiden
7,95
2 reviews
WeideGraszaad
59,95
2 reviews
WeideKalk
18,49

Schrijf een beoordeling en maak kans op €100,- shoptegoed!

Elke maand belonen wij de beste productbeoordeling met €100,- shoptegoed!

Promotion Banner Image
Product review