Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

WeideGraszaad

Het door- en inzaaimengsel voor een gezonde paardenweide

WeideGraszaad

Het door- en inzaaimengsel voor een gezonde paardenweide
Geschikt voor alle paardenweides
Geeft diversiteit in de weide
Bevat een laag fructaangehalte
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

Het door- en inzaaimengsel voor een gezonde paardenweide

VITALstyle WeideGraszaad is een mengsel van diverse soorten graszaden voor een gevarieerde en structuurrijke paardenweide. De uitgebalanceerde mix van graszaden is uiterst geschikt voor paarden door het lage fructaangehalte. Vele weides voor paarden bestaan uit Engels Raaigras, wat een hoog fructaangehalte bevat. Met WeideGraszaad zorg je voor een biodiverse en gezonde paardenweide. Het is geschikt voor alle grondsoorten en is bestand tegen droge en natte weersomstandigheden.

Wanneer WeideGraszaad?

Zaaien van WeideGraszaad kan van maart tot en met november bij een omgevingstemperatuur van 15°C - 25°C en een bodemtemperatuur vanaf 10°C. Je kunt de bodemtemperatuur berekenen door de nachttemperatuur en de dagtemperatuur bij elkaar op te tellen en vervolgens te delen door twee. De meest optimale periode is in de maanden maart, april, mei, augustus en september. Voor optimale ontkieming van het graszaad is een juiste zuurgraad van de bodem en voldoende voedingsstoffen essentieel. meet de pH van de bodem met de VITALstyle pH-Bodemtest en bekalk met VITALstyle WeideKalk bij een pH <5,5. Bemest met VITALstyle WeideMest voor een optimaal resultaat.

Content image
Content image

Succesvol de paardenweide inzaaien

Wanneer je je eigen weidebeheer doet, herken je het wel. Je wilt kale plekken in de weide graag weer mooi doorgezaaid hebben of bij de aanleg van een nieuw stuk weide wil je dat het succesvol ingezaaid wordt. Het succes van het opkomen van een ingezaaid grasmengsel ligt niet alleen aan de kwaliteit van de zaden of de manier waarop je zaait. Het heeft vooral te maken met het type en de omstandigheden van je bodem. Het probleem is vaak dat de bodemomstandigheden waarin de grassoorten moeten groeien niet optimaal is, waardoor het gras niet of slecht zal opkomen. Lees het blog voor meer informatie en tips over het succesvol in- of doorzaaien van je paardenweide!

Nog meer weten? Lees het blog ''9 Tips om de paardenweide gezond te houden''!

koeiengras vs paardengras

Ondanks dat gras, gras lijkt, is zeker niet iedere grassoort geschikt voor iedere diersoort. Als we kijken naar de weides waarop de meeste paarden in Nederland gehouden worden, zie je dat dit veelal bestaat uit Engels Raaigras. Dit noemen we ook wel ''koeiengras''. In het blog ''Waarom koeiengras geen paardengras is'' vertellen we je alles over de verschillen tussen gras dat geschikt is voor koeien en gras dat geschikt is voor paarden!

Samenstelling
Gebruiksaanwijzing
Specificaties
Anderen kochtenVeel gekocht door onze klanten
0 reviews
WeideBloemen
7,95
0 reviews
WeideKruiden
7,95
0 reviews
WeideKalk
18,49
0 reviews
WeideMest
49,99
Product review