Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Ph Bodemtest

Bepaal eenvoudig de zuurgraad van de bodem

Ph Bodemtest

Bepaal eenvoudig de zuurgraad van de bodem
Binnen enkele minuten resultaat
Bevat 8 testen
In samenwerking met ECOstyle
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

Bepaal de zuurgraad van de bodem met de pH-Bodemtest

Naast het hebben van een grassoort dat geschikt is voor paarden, is het hebben van een gezonde bodem ook erg belangrijk. De zuurtegraad in de grond heeft een grote invloed op het bodemleven en de paardenweide. Een zure bodem zorgt ervoor dat gras minder goed voedingsstoffen opneemt. Het gras in de paardenweide groeit hierdoor minder goed en wordt vatbaarder voor ziekten, plagen en onkruid. Test de zuurgraad van de bodem van de paardenweide daarom 1 à 2 keer per jaar. De optimale pH-waarde van de bodem van een paardenweide ligt tussen de 5,5 en 6,5. Je meet dit eenvoudig met de VITALstyle pH-Bodemtest in samenwerking met ECOstyle!

Wat is pH-waarde?

De zuurgraad van de grond wordt gemeten als pH-waarde. De pH-schaal loopt van 0 tot 14. In de grond varieert de zuurgraad van ca. 4 tot 8. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder de grond.

Het belang van een goede pH-waarde

De pH-waarde heeft een grote invloed op het bodemleven en de paardenweide. Een zure bodem door weersomstandigheden en bodemprocessen zorgt ervoor dat gras minder goed voedingsstoffen opneemt. Het gras in de paardenweide groeit hierdoor minder goed en wordt vatbaarder voor ziekten, plagen en onkruid. Het is daarom van belang om de zuurgraad van je bodem 1 à 2 keer per jaar te testen. De optimale pH-waarde van de bodem van een paardenweide ligt tussen de 5,5 en 6,5. De optimale zuurgraad van de bodem voor een kruiden- en/of bloemenmengsel ligt tussen de 6 en 7. Is je bodem te zuur? Gebruik dan VITALstyle WeideKalk!

Content image
Content image

Is de bodem te zuur?

VITALstyle WeideKalk is speciaal ontwikkeld voor de paardenweide. Het heeft een unieke samenstelling waardoor de zuurgraad van de bodem geoptimaliseerd wordt. Met WeideKalk zorg je voor een juiste pH-waarde van de bodem in de paardenweide, waardoor de groei van weidegras verbeterd wordt en de groei van ongewenste onkruiden zoals mos, heermoes en zuring, wordt voorkomen. WeideKalk wordt alleen opgenomen door de bodem op het moment dat de bodem daadwerkelijk te zuur is. De korrels kunnen nog lange tijd zichtbaar en werkzaam zijn. Het kan geen kwaad om het paard al in de weide te laten wanneer de WeideKalk nog niet volledig opgelost is.

Is de bodem klaar voor bemesting en inzaaien?

Voor een sterke paardenweide is bemesten met VITALstyle WeideMest aan te raden. Deze 100% plantaardige organische meststof is speciaal ontwikkeld voor de paardenweide en zorgt voor een evenwichtige groei voor een lager fructaangehalte. De unieke mix van bacteriën, schimmels en protozoa zorgt voor een gezond bodemleven, een sterke paardenweide en helpt onkruid in de weide te voorkomen. Paarden kunnen direct de weide weer op na bemesting met WeideMest.

Door de paardenweide door te zaaien met VITALstyle WeideGraszaad geef je diversiteit aan de weide. De uitgebalanceerde mix van graszaden is uiterst geschikt voor paarden door het lage fructaangehalte. Met WeideGraszaad zorg je voor een biodiverse en gezonde paardenweide!

Gebruiksaanwijzing
Specificaties
Anderen kochtenVeel gekocht door onze klanten
2 reviews
WeideKruiden
7,95
2 reviews
WeideGraszaad
59,95
2 reviews
WeideKalk
18,49
2 reviews
WeideMest
49,99

Schrijf een beoordeling en maak kans op €100,- shoptegoed!

Elke maand belonen wij de beste productbeoordeling met €100,- shoptegoed!

Promotion Banner Image
Product review