0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over DarmBalans

Goede darmflora basis van een gezond paard

Het maagdarmkanaal heeft veel invloed op de weerstand van je paard. Een goede darmflora is dé basis van een gezond paard. Toch hebben veel paarden een gevoelige darmflora en dunne mest. De darmflora raakt vaak uit balans door voerwisselingen, een wormkuur of koliek. Dit beïnvloedt de interactie met het immuunsysteem in de darmen en daardoor ook de weerstand.

De kracht van DarmBalans

VITALstyle DarmBalans helpt de spijsvertering en de darmflora in balans te houden, voor een gezond paard met normale mest. Er zitten onder meer zoethoutwortel, wortelvlokken, mariadistelzaad, inuline, bentoniet en probiotica in. Ook bevat het prebiotische vezels, die een goede voedingsbodem zijn voor gunstige darmbacteriën. Probiotica stabiliseert de darmflora en zoethoutwortel ondersteunt het maag-darmslijmvlies. Van mariadistelzaad is wetenschappelijk aangetoond dat het een positief effect heeft op de lever. Dit orgaan is heel belangrijk bij het ontgiften: het breekt slechte stoffen af. Een paard met een beschadigde darmwand neemt veel meer giftige stoffen op dan normaal, de lever moet dan harder werken om deze op te ruimen en kan overbelast raken. Mariadistelzaad is goed voor de levercellen en ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Hoe lang geven?

DarmBalans bevat krachtige ingrediënten en helpt de darmflora van een paard  in balans te brengen. Bij langdurige diarree adviseren we om DarmBalans minimaal vier weken tweemaal daags te geven. Dat is nodig, omdat de opbouw van de darmflora gewoonweg tijd nodig heeft.  Bij een tijdelijke onbalans van de darmflora, bijvoorbeeld bij paarden die gevoelig reageren (diarree) op een wormspuit of antibioticakuur, volstaat een hogere dosering gedurende vijf dagen.

 > Eerst proeven? Bestel hier een proefzakje DarmBalans  

Start bij noodzaak voor een evenwichtige darmflora met de intensieve toepassing. Voor het helpen om de darmflora langdurige te versterken is langdurige ondersteuning essentieel. Geef daarom minimaal vier weken de langdurige toepassing. 

Voeradvies Langdurig gebruik Intensief gebruik
Paard > 600 kg 2 x 60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 120 gram per dag gedurende 5 dagen
Paard 350-600 kg 2 x 35-60 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 70-120 gram per dag gedurende 5 dagen
Pony 150-350 kg 2 x 15-35 gram per dag gedurende 4-8 weken 2 x 30-70 gram per dag gedurende 5 dagen

1 maatbeker bevat 100 g. Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden. 
Bouw de dosering in de laatste week rustig af. Geef niet meer DarmBalans dan de aanbevolen hoeveelheid, i.v.m. het hoge gehalte aan Bentoniet. 

Aantal dagen met verpakking:
1,2 kilo = 5 dagen bij acute toepassing en 10 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard. 
4 kilo = 16 dagen bij acute toepassing en 33 dagen bij langdurige toepassing bij dosering paard.

Prijs per dag:
€1,59 bij een dosering DarmBalans van 30 gram (verpakking 4 kg). 

Samenstelling 

Gedroogde kruiden, wortelvlokken (27%), zoethoutwortel (23,5%), moutkiemen, gist, mariadistelzaad (0,6%), tarwegries, cichorei inuline.

Toevoegingen per kg: Darmflorastabilisator: Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 (4b1710) 6 x1011 KVE 
Technologische toevoegingsmiddelen: Bentoniet (1m558i) 85.000 mg. 
Analyse: 12,7% ruw eiwit, 3,2% ruw vet, 15,0% ruwe celstof, 12,5% ruwe as, 0,2% natrium, suiker 7%, zetmeel 1%. 

DarmBalans is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Onbalans in lichaam door kruidentekort 

DarmBalans helpt de darmflora te versterken. Blijf OerBalans geven ter ondersteuning van het lichaam van je paard! Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Veel problemen met de darmflora ontstaan door een tekort aan kruiden. Daarom adviseren we na een kuur DarmBalans door te gaan met OerBalans. OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen en ondersteunt het lichaam van je paard. Meer informatie over maag en darmen bij paarden? Lees onze pagina Maag en darmen.

Welke kruiden zitten er in DarmBalans? 

Zoethoutwortel: Vriendelijk voor de maag en darmen.

Mariadistelzaad: Ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Inuline: Bevat prebiotische vezels voor ondersteuning van het behoud van een gezonde spijsvertering en een positief effect op het immuunsysteem.

Saccharomyces cerevisiae: Probiotica uit gist, stabiliseert de darmflora.

Wortelvlokken: Bevatten prebiotische vezels en zijn een goede voedingsbodem voor gunstige bacteriën in de darmen.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731023757, 8711731024037
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend dieetvoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
16/11/2022 Wendy Scholten Horses
"Heb je iets om te geven om de darmflora te ondersteunen?" Mijn dierenarts kijkt me aan. Een driejarige merrie die we ontwormd hebben, krijgt nog een extra anti-wormmiddel i.v.m. bloedworminfectie. Ze heeft nog steeds diarree. Ik ben DarmBalans gaan voeren. Na een paar dagen was de mest weer zoals het hoort. Nog eens DarmBalans geprobeerd bij een jonge hengst die ook dun is op de mest. Ik kan er geen vinger op leggen, hij is ontwormd, krijgt droog hooi, niets zou zijn darmen nog moeten triggeren. De waterige mest zit hoog tegen de muren aan. De VITALstyle DarmBalans doet ook bij hem z'n werk, eveneens al na een paar dagen. Kortom, een aanrader dus. Mensen die mijn stories op Social Media volgen, bestelden het ook voor hun paard met mestproblemen en waren al net zo enthousiast. DarmBalans staat nu hoog op mijn lijstje voor het geval dat mijn paarden het weer nodig hebben!''
10/10
07/11/2022 Karlijn
Wauw wat is dit een geweldig producten! Ik heb een shetland merrie van 2 jaar. Wat bijna altijd alleen maar dunnen mest had. Na meerdere onderzoeken door de dierenarts. Wist eigenlijk niemand waar dit vandaag kwam/komt. Ik zat met mijn handen in het haar. Er moest toch iets zijn wat haar kon helpen dat die dunnen mest zou verdwijnen. Ik ben zelf op onderzoek gedaan. En kwam bij vitalstyle uit. Ik kende het niet, maar het producten darmbalans sprak me zo aan!!! Ondertussen gebruiken we het al even en ik kan zeggen dat ik geen dunnen mest meer heb gezien! Dunnen waterige mest en een hele vieze staat is eindelijk verleden tijd! Ik ben zo blij met dit geweldig product.
10/10
20/08/2022 Franka
Onder het nom van “voorkomen is beter dan genezen” heb ik een tijdje de DarmBalans gegeven toen onze stal veel wisselde in hooi tijdens de zoektocht naar een goede leverancier. Een aantal paarden hadden hier erg last van (buikpijn, dunne mest, mest water enz) dus uit voorzorg ben ik mijn merrie DarmBalans gaan geven. Ze heeft deze gehele periode nooit ergens last van gehad!