0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over Colosan

Direct verlichting bij koliek en gasophoping

Heb je het vermoeden dat je paard koliek heeft? Geef Colosan van VITALstyle (voorheen ECOstyle) zodat je paard verlichting heeft en schakel je dierenarts in.

Krampstillend en gasafdrijvend

De natuurlijke werkzame stoffen in VITALstyle (voorheen ECOstyle) Colosan beïnvloeden de spijsvertering op vele manieren. Zo verhelpen de essentiële oliën cassiae en venkel maagklachten. Ook remmen de sterk geconcentreerde oliën de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmel af. Hierdoor stopt ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel. Daarnaast hebben essentiële oliën een positieve invloed op de lever- en gal activiteit. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst,  geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken. Colosan is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen.

Gebruik 

Colosan wordt geleverd in een flesje met een doseerspuitje waarmee je het onverdund kunt toedienen. Hiermee kun je het makkelijk in de mond spuiten. Indien nodig kan na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan geven worden.

Dier Dosering oraal
Paard 15 ml
Pony en veulen 4 - 8 ml


De 500 ml verpakking wordt vaak toegepast in de veehouderij bij gasophopingen, oplopen van de pens (tympanie) en trommelzucht.

Ondersteuning na koliek

Wist je dat je na de toediening van Colosan de darmen extra kunt ondersteunen met DarmBalans? Na koliek is de weerstand van je paard lager dan normaal. Ook stress heeft invloed op de weerstand. Door het maag- en darmkanaal zo snel mogelijk weer in balans te brengen wordt je paard snel weer de oude. DarmBalans heeft niet alleen een positieve werking op het maagdarmkanaal, je paard voelt zich echt fit door de activering van het gehele metabolisme.

Geregistreerd diergeneesmiddel, wat houdt dat in?

Colosan is het enige geregistreerde diergeneesmiddel, goedgekeurd om toe te passen bij gasophoping in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht. Een registratie als diergeneesmiddel geeft de consument de zekerheid dat het voor deze aandoeningen uitgebreid op werkzaamheid en veiligheid onderzocht is! Colosan is door wetenschappelijke experts als zeer effectief en veilig beoordeeld en wordt geproduceerd onder de zeer strenge productievoorschriften voor diergeneesmiddelen. Immers, de geneeskrachtige werking van Colosan moet bij elke productiebatch gegarandeerd zijn!

Colosan is daarmee een uniek product in de markt! Let dus goed op dat je geen namaak koopt. Ga voor 100% zekerheid, kies Colosan!

Welke essentiële oliën bevat Colosan?

Chinese kaneelolie  (Oleum Cassiae)
Kaneelolie is effectief bij gasvorming en kalmeert ook de maag, helpt bij diarree en een opgeblazen gevoel.

Anijsolie (Oleum Anisi)
Anijsolie bevordert de spijsvertering en geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid.

Karwijzaadolie (Oleum Carvi)
Karwijzaadolie ondersteunt een gezonde spijsvertering en is effectief bij winderigheid, pijn en krampen in de maag en darmen. Ook draagt karwijzaadolie bij aan een goede functie van de maag en darmen.

Venkelolie (Oleum Foeniculi)
Venkelolie is een veelgebruikte olie bij spijsverteringsproblemen. Zo werkt het doeltreffend bij een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie en pijn en krampen in de buik en darmen.

Kamilleolie (Oleum Cinnamomi cassiae)
Kamilleolie heeft een reinigend en kalmerend effect op het maagdarmstelsel, vanwege het rustgevende effect op de slijmvliezen.

Gezwavelde lijnzaadolie (Oleum Lini Sulfurati)
Gezwavelde lijnzaadolie heeft een gunstig effect op de spijsvertering en darmwerking

Levertraanolie (Oleum Jecoris)
Levertraan bevat veel natuurlijke vitamine A en is onmisbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731023122, 8711731010283
Reg NL REG NL 5633
Diergroep Paard
Gezondheid Diergeneesmiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
27/04/2021
Ik denk dat iedereen Colosan op stal moet hebben. Het geeft direct verlichting en kan je zelfs een dierenarts bezoekje besparen. Ik geef het mijn paard meteen als ik zie dat zij wat last heeft van haar buik. Ook wanneer zij voor het eerst het gras op is geweest geef ik het uit voorzorg. Ik merk meteen dat dit haar buik rust geeft en tot nu toe zijn de krampen altijd weg gezakt!
10/10
16/03/2021Sylvia
Een top product ! Ik heb het standaard in mij kast staan. Werkt goed !
10/10
12/02/2021Kim Jacobi
Gelukkig heb ik dit product niet vaak nodig maar dit is een product die elke paardenliefhebber standaard in de kast moet hebben. Een merrie is elk jaar in het voorjaar tijdens de hengstigheid koliekerig. Wanneer ik Colosan geef, wordt ze meteen rustig en na 10 minuten is het gelukkig over. Ik geef Colosan ook weleens aan een paard die een opgeblazen buik heeft of extreem winderig is.