0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over Colosan

Colosan geeft direct verlichting bij koliek en gasophoping

Heb je het vermoeden dat je paard koliek heeft? Geef Colosan van VITALstyle zodat je paard verlichting heeft en schakel je dierenarts in.

Colosan: Krampstillend en gasafdrijvend

De natuurlijke werkzame stoffen in VITALstyle Colosan beïnvloeden de spijsvertering op vele manieren. Zo verhelpen de essentiële oliën cassiae en venkel maagklachten. Ook remmen de sterk geconcentreerde oliën de groei van gistingsbacteriën en gistingschimmel af. Hierdoor stopt ongecontroleerde en gistende activiteit in de maag en darmen snel. Daarnaast hebben essentiële oliën een positieve invloed op de lever- en gal activiteit. Na het toedienen van Colosan heeft een paard vaak dorst, geef je paard de mogelijkheid om (liefst lauw) water te drinken. Colosan is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen. 

Gebruik van Colosan

Colosan wordt geleverd in een flesje met een doseerspuitje waarmee je het onverdund kunt toedienen. Hiermee kun je Colosan makkelijk in de mond spuiten. Indien nodig kan na 30 minuten tot 2 uur na de eerste dosering nog een dosering Colosan gegeven worden.

Dier Dosering oraal
Paard 15 ml
Pony en veulen 4 - 8 ml


De 500 ml verpakking wordt vaak toegepast in de veehouderij bij gasophopingen, oplopen van de pens (tympanie) en trommelzucht.

Ondersteuning na koliek

Wist je dat je na de toediening van Colosan de darmen extra kunt ondersteunen met DarmBalans? Na koliek is de weerstand van je paard lager dan normaal. Ook stress heeft invloed op de weerstand. Door het maag- en darmkanaal zo snel mogelijk weer in balans te brengen wordt je paard snel weer de oude. DarmBalans heeft niet alleen een positieve werking op het maagdarmkanaal, je paard voelt zich echt fit door de activering van het gehele metabolisme. Meer weten over koliek bij paarden? Lees ons blog Koliek bij paarden

Colosan is een geregistreerd diergeneesmiddel, wat houdt dat in?

Colosan is het enige geregistreerde diergeneesmiddel, goedgekeurd om toe te passen bij gasophoping in de darm en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht. Een registratie als diergeneesmiddel geeft de consument de zekerheid dat het voor deze aandoeningen uitgebreid op werkzaamheid en veiligheid onderzocht is! Colosan is door wetenschappelijke experts als zeer effectief en veilig beoordeeld en wordt geproduceerd onder de zeer strenge productievoorschriften voor diergeneesmiddelen. Immers, de geneeskrachtige werking van Colosan moet bij elke productiebatch gegarandeerd zijn! Colosan is daarmee een uniek product in de markt! Let dus goed op dat je geen namaak koopt. Ga voor 100% zekerheid, kies Colosan!

Welke essentiële oliën bevat Colosan?

Chinese kaneelolie: Effectief bij gasvorming en een opgeblazen gevoel. 
Anijsolie: Geeft verlichting bij buik- en darmkrampen en winderigheid. 
Levertraanolie: Bevat veel natuurlijke vitamine A en is on- misbaar voor het slijmvlies van het spijsverteringskanaal. Karwijzaadolie: Draagt bij aan een goede functie van de darmen. 
Kamilleolie: Gasafdrijvend en ontkrampend. 
Venkelolie: Een veelgebruikte olie bij spijsverterings- problemen. Werkt ontkrampend bij een opgeblazen buik. 

VITALstyle heeft ook een interessante pagina over Maag en darmen bij paarden

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731023122, 8711731010283, 8711731010696
Reg NL REG NL 5633
Diergroep Paard
Gezondheid Diergeneesmiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
04/09/2021 Renate Krans
bij de eerste verschijnselen van koliek geven wij meteen Colosan. Binnen 10 minuten wordt het paard rustiger. Staat bij ons standaard in de kast.
10/10
27/04/2021 Anonymous
Ik denk dat iedereen Colosan op stal moet hebben. Het geeft direct verlichting en kan je zelfs een dierenarts bezoekje besparen. Ik geef het mijn paard meteen als ik zie dat zij wat last heeft van haar buik. Ook wanneer zij voor het eerst het gras op is geweest geef ik het uit voorzorg. Ik merk meteen dat dit haar buik rust geeft en tot nu toe zijn de krampen altijd weg gezakt!
10/10
16/03/2021 Sylvia
Een top product ! Ik heb het standaard in mij kast staan. Werkt goed !