Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Gezonde slobber- en muesli met de kracht van de natuur

We kregen steeds vaker de vraag of we ook een slobber of muesli in ons assortiment hebben óf jullie vroegen om handige tips om supplementen aan kritische eters te voeren. Daarom zijn we aan de slag gegaan met de ontwikkeling van nieuw product en nemen je mee in dit proces! Lees gauw verder…

De ontwikkeling van SluesliMix

Een gezonde receptuur met een laag suiker- en zetmeelgehalte, maar ook vooral de smakelijkheid stonden hierbij op nummer 1. Een product dat aan ieder paard gevoerd kan worden, van jong tot oud, tot recreatie en prestaties op hoog niveau. Een gezonde receptuur, vrij van GMO, granen, melasse en soja. Maar ook vrij van luzerne omdat hier vooral bij eigenaren van sobere rassen behoefte naar is. Een zo natuurlijk mogelijke samenstelling die door zelfs de grootste fijnproevers wordt goedgekeurd was het volgende streven. Na een uitgebreide test kunnen we zeggen dat dit is gelukt!

Wat zit er in SluesliMix?

In ieder geval geen granen, luzerne, melasse en soja. Ook geen chemische conserveringsmiddelen en chemische antioxidanten.  We hebben ook bewust geen bietenpulp toegevoegd, zodat het veilig droog gevoerd kan worden.

Wat zit er dan wel in SluesliMix? Vezelrijke lijnzaadschilfers voor de spijsvertering, timothee als structuurrijke en smakelijke grassoort zodat paarden beter kauwen. Esparcette, ook wel het gouden hooi genoemd, bevat veel eiwit en antioxidanten. Cichorei bevat prebiotische vezels en ondersteunt de spijsvertering. Ook bevat SluesliMix gedroogde stengels van groene snijhaver. Nu denk je misschien, bevat groene snijhaver geen granen? Nee! Deze plant is familie van gras en wordt geoogst voordat het zetmeel in de korrel kiemt. Het is een energiearm en vezelrijk onderdeel van SluesliMix.

Ook bevat SluesliMix de kruiden basilicum, rozemarijn, pepermuntblad en brandnetel. Samen met een kleine hoeveelheid gedroogde appel en wortelrozetten maakt dit het lekker smakelijk! Door de toevoeging van prebiotica in de vorm van biergist wordt ook de darmflora optimaal ondersteund.

Wanneer voer je SluesliMix?

Deze slobber- en mueslimix is zoals de naam al doet vermoeden op meerdere manieren te voeren. Na het mengen met water kun je het al binnen enkele minuten aan je paard geven. Maar ook droog als muesli is het enorm smakelijk! SluesliMix is bijvoorbeeld op onderstaande manieren in te zetten:

  • Als aanvulling op een balancer zoals OerBalans, ideaal voor sobere rassen
  • Om supplementen te mengen, fijn bij paarden die moeilijk supplementen of medicijnen eten
  • Het huidige (kracht)voer aantrekkelijker maken zodat dit beter wordt gegeten
  • Om meer volume aan de maaltijd te geven zonder extra granen, suiker en zetmeel te voeren
  • Als aanvulling op krachtvoer zodat beter wordt gekauwd en de vertering ondersteunt wordt
  • Als gezonde en lekkere extra na het trainen zonder dat je extra energie geeft, bijvoorbeeld bij paarden die snel heet worden

Is jouw paard een echte fijnproever?

Laat jouw paard bij een verandering van het rantsoen direct zijn voer staan? Dan is SluesliMix echt iets voor jouw paard! Tijdens de ontwikkeling van dit product hebben we het uitgebreid getest en bewust gezocht naar de meest kritische fijnproevers. Ook de eigenaren waren soms eerst sceptisch, maar waren al gauw super enthousiast toen ze zagen dat hun paard niet kon wachten om te beginnen met eten van SluesliMix! We zeggen daarom met trots dat SluesliMix de favoriet is van menig kieskeurig paard!

“Positief verrast door deze geweldige dagelijkse aanvulling!”

Dominique en Henrica zijn beide tevreden gebruiker van SluesliMix en dolenthousiast. Ze vertellen je meer over hun ervaring.

Henrica is positief verrast door SluesliMix. “Vooral door het gemak van voeren, het mengen van supplementen, de smakelijkheid én het effect op mijn paard! Fijn dat ik nu iets kan voeren zonder de uitgebalanceerde mix tussen het ruwvoer en brok te verstoren. Ik merk dat mijn paard door SluesliMix geen energiebom wordt,  ik hoef niet heel "voorzichtig" te voeren en gebruik het vooral om MagnesiumCitraat en SouplesseSiroop te voeren. Mijn paard is vrij kijkerig en teveel energie uit zijn voeding maakt dat erger. Met SluesliMix blijft hij eigenlijk heel gelaten en stabiel voor zijn doen. Met SluesliMix duikt hij zijn voerbak in en eet hij het heel graag!”

Dominique vindt SluesliMix is een geweldige aanvulling voor de dagelijkse voeding van haar paarden. ”Laag in suiker en zetmeel en daarom ideaal voor paarden die hier gevoeliger voor zijn. Het ziet er lekker uit en de geur is heerlijk! Je kunt kiezen of je het geeft als muesli of er een slobber van maakt. De muesli is een fijne aanvulling op OerBalans, ze kauwen beter en je geeft meer de vorm van een maaltijd. De slobbervorm is ook geweldig, dit lost heel snel op en geef ik als beloning. Je hebt ook niet veel nodig ervan en daarnaast is het een hele gezonde slobber- en muesli zonder te veel poespas. Ik zou niet meer zonder willen, het is net dat beetje extra waar ik naar zocht!”