Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Waarom een detox onmisbaar is voor een goede stofwisseling

Veel paarden krijgen in het voor- en najaar een detox. Jouw paard ook? Een detox is dé basis van een goede stofwisseling! In dit blog vertellen we je waarom een detox juist in het voor- en najaar belangrijk is en wanneer je paard een detox nodig heeft!

Waarom detoxen in het voor- en najaar?

Het voor- en najaar zijn dé momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen staat het verharen centraal, ook de verandering van daglengte (licht), de temperatuur én de voeding van je paard verandert. Dit heeft effect op de hormoonhuishouding en stofwisseling van paarden. Het seizoen heeft dus grote invloed op de stofwisseling van je paard!  Het voor- en najaar zijn dus ook intensieve periodes voor de lever en nieren. Het lichaam produceert veel vrije radicalen (afvalstoffen), die door de lever moeten worden afgebroken en door de nieren moeten worden uitgescheiden. DetoxMix is dé ondersteuning voor een goede afvoer van afvalstoffen en optimale stofwisseling voor ieder paard! 

Wanneer geef je een detox?

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. In het voor- en najaar gaan paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en afvoeren. Het voor- en najaar zijn dus ideaal voor een detox. Je paard gaat ‘schoon’ de winter in als je alle afvalstoffen van het afgelopen jaar kunt opruimen. DetoxMix ondersteunt de reinigende werking van de lever en een optimale nierfunctie dankzij de krachtige kruiden. Ook ondersteunt het bij een goede afbraak én afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen. Het is dan ook een goede ‘opruimer’ als je paard ontwormd is, (veel) medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers heeft gehad óf juist gevoelig is voor zomerkriebels. DetoxMix is onmisbaar in het voor- en najaar!

Wanneer DetoxMix?

  • Dé ondersteuning bij wisseling van de seizoenen
  • Goede afbraak en afvoer (opgehoopte) afvalstoffen
  • Ondersteuning na ontwormen en medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers

Hoe geef je DetoxMix?

DetoxMix geef je dagelijks gedurende een kuur van 2-3 weken zodat je paard optimaal wordt ondersteund in het voor- en najaar. De brokjes kun je door de gewone voeding van je paard of pony mengen, maar kunnen ook aan een slobber worden toegevoegd. Geef de slobber dan direct na het mengen van met DetoxMix.

Combineren met OerBalans

OerBalans is een vitaminen- en mineralenmengsel met kruiden voor onmisbare en langdurige dagelijkse aanvulling. DetoxMix is een krachtige kruidenkuur en kun je zonder problemen combineren met OerBalans. De kruiden in OerBalans en DetoxMix zijn specifiek geselecteerd en kunnen daardoor veilig gecombineerd worden. Zo ondersteun je je paard optimaal met de kracht van de natuur!

Welke kruiden zitten er in DetoxMix?

DetoxMix bestaat uit 95% krachtige kruiden. Wat zijn dat voor kruiden en wat is het effect van deze krachtige kruiden? We zetten een paar voor je op een rij!

Fenegriek
Ondersteunt krachtig de leverfunctie voor een goede afbraak van afvalstoffen.

Mariadistelzaad
Beschermt en ondersteunt krachtig de ontgiftende werking van de lever zodat afvalstoffen goed worden afgebroken.

Jeneverbes
Rijk aan antioxidanten voor het wegvangen van vrije radicalen (afvalstoffen) in het hele lichaam.

Berkenblad
Ondersteunt krachtig de nierfunctie voor een goede uitscheiding van afvalstoffen.

Brandnetel
Rijk aan antioxidanten en heeft een brede werking op stofwisselingsorganen zoals de lever en alvleesklier. Ondersteunt krachtig de nierfunctie zodat afvalstoffen goed worden uitgescheiden. Ook wordt de alvleesklier ondersteunt bij de regulatie van een stabiele bloedsuikerspiegel.

Meer energie en beter in haar vel dankzij DetoxMix

Margreet heeft DetoxMix gebruikt bij een van haar merries. “Ze komt altijd moeilijk door de wintervacht heen. Daardoor krijgt ze in het voor- en najaar een detox als extra ondersteuning. DetoxMix heb ik naar volle tevredenheid mogen testen. Eerder duurde het verharen tot halverwege de zomer. Na het gebruik van DetoxMix vlogen de haren al gauw rond! Ook heeft ze duidelijk meer energie en zit ze letterlijk beter in haar vel! Het voordeel van DetoxMix is dat het brokjes zijn, erg gebruiksvriendelijk! Ze eet de brokjes ook erg graag.”