Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Waarom je paard detoxen?

Waarom je paard detoxen?

2018 - Laatst geupdated: 2023

Tegenwoordig is 'detoxen' een bekend begrip, zowel in de humane wereld als de paardenwereld. Er wordt veel over gediscussieerd. Want wanneer moet je nou precies een detox-kuur geven? Wanneer is het verstandig om te geven, en wanneer kun je het beter even laten wachten? Wij vertellen je in dit blog meer over het detoxen van je paard met behulp van krachtige kruiden!

Wat is een 'detox'?

'Detoxen' of ook wel 'ontgiften' genoemd, is een term die wordt gebruikt voor het afbreken en afvoeren van afvalstoffen in het lichaam. Er zijn allerlei methoden bekend om een detox bij mensen uit te voeren, zoals vasten, behandelingen op de huid, warmwaterbaden of door middel van supplementen. Dit laatste wordt ook gebruikt bij paarden. Middels supplementen kun je de lever en de nieren ondersteunen om de (opgehoopte) afvalstoffen af te breken en af te voeren. Een voorbeeld van zo'n supplement is DetoxMix. Wel kan een detox intensief zijn voor de lever en de nieren, vooral wanneer het paard niet zo lekker in zijn vel zit of zelfs ziek is. Daarom is het goed om te weten wanneer je wel en juist niet een detoxkuur moet geven!

Wanneer je paard detoxen? 

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. Voornamelijk in het voor- en najaar gaan de paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en afvoeren. Het voor- en najaar zijn momenten waarop een nieuw seizoen aanbreekt en het lichaam dus weer zal moeten wennen aan de nieuwe weersomstandigheden, temperaturen, rantsoen etc. Deze veranderingen vragen best wel wat van het paardenlichaam, daarom is prettig als zij 'schoon' de zomer en winter ingaan! Alle (opgehoopte) afvalstoffen van het afgelopen jaar kunnen worden opgeruimd.

Ook kunnen wormenkuren of (veel) medicatie veel afvalstoffen in het lichaam achterlaten. Hierna is het dus een goed moment om een detoxkuur te geven.

En is je paard gevoelig voor het schuren in de lente en de zomer? Dan is het een must om het lichaam schoon het voorjaar in te laten gaan! Een detoxkuur is dan handig om te geven rond de maand maart-april.

Waarom is detoxen in het voor- en najaar zo belangrijk? 

Zoals eerder genoemd zijn het voor- en najaar dé momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen staat het verharen centraal, ook de verandering van daglengte (licht), de temperatuur én de voeding van je paard verandert. Dit heeft effect op de hormoonhuishouding en de stofwisseling van paarden. Het voor- en najaar zijn dus ook intensieve periodes voor de lever en nieren. Het lichaam produceert veel vrije radicalen (afvalstoffen), die door de lever moeten worden afgebroken en door de nieren moeten worden uitgescheiden. Als deze organen hier niet in worden ondersteund, bouwen de afvalstoffen zich steeds weer op. Teveel afvalstoffen in het lichaam kunnen vervolgens voor problemen zorgen...

DetoxMix, dé krachtige kruidenkuur voor de stofwisseling  

DetoxMix is een 100% natuurlijke, graanvrije kruidenkuur met maar liefst 95% kruiden! Door DetoxMix dagelijks gedurende een kuur van 2-3 weken te voeren, wordt je paard optimaal ondersteund in het voor- en najaar of na periodes waarin veel afvalstoffen zijn opgebouwd in het lichaam. De kruiden in DetoxMix ondersteunen de lever- en nierfunctie en afbraak & afvoer van de afvalstoffen.

Dagelijkse ondersteuning van de stofwisseling met OerBalans

Natuurlijk is het fijn voor je paard als je dagelijks de stofwisseling kunt ondersteunen, om ophoping van afvalstoffen zo veel mogelijk te voorkomen. OerBalans is een vitaminen- en mineralenbalancer met een brede variatie aan kruiden. Juist deze kruiden bieden een dagelijkse 'basis' ondersteunning voor de stofwisseling. Voordat je met OerBalans begint, is het fijn om je paard vooraf een DetoxMix kuur te geven. Zo begint je paard 'schoon' aan de nieuwe balancer. Vervolgens kun je er voor kiezen om 1 à 2 keer per jaar een DetoxMix kuur te geven, enkel op de momenten waarin extra ondersteuning nodig is!

Drachtige merries veilig detoxen

Paardeneigenaren vragen zich wel eens af of drachtige merries ook een detoxkuur mogen hebben. Dit verschilt erg per supplement. VITALstyle DetoxMix kan veilig gevoerd worden aan drachtige merries.

Weet je niet zeker of het een goed moment is om je paard te detoxen? Vraag advies bij Team VITALstyle door contact op te nemen!

DetoxMix
9 reviews
DetoxMix
37,95
Ondersteunt de afbraak en afvoer (opgehoopte) afvalstoffen
Ondersteuning na ontworming, antibiotica en pijnstillers