0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over ElektrolytenMix

Dé aanvulling van belangrijke lichaamszouten

ElektrolytenMix van VITALstyle is een uitgebalanceerde mix van elektrolyten voor het aanvullen van belangrijke lichaamszouten. Paarden verliezen dagelijks elektrolyten door te zweten, via de urine en ontlasting. Bij zware inspanning en vooral in combinatie met warm weer kunnen paarden meer elektrolyten verliezen. Juist hierbij is het belangrijk om dit verlies van belangrijke lichaamszouten aan te vullen. Een paardenlichaam kan zonder elektrolyten geen vocht vasthouden. Doordat paarden elektrolyten niet opslaan, worden elektrolyten die niet gebruikt worden uitgescheiden via urine. Geef daarom altijd voor- en na het zweten ElektrolytenMix. Zo wordt het tekort aan elektrolyten snel en effectief aangevuld!

"Aanvullen elektrolyten voor goede weerstand"

Dressuuramazone Yvonne Snieder voert alle paarden het hele jaar door elektrolyten, maar in de zomer hogere dosering. "Tijdens het transpireren verliezen ze veel zout, en het lichaam van een paard is niet in staat dit zelf weer aan te vullen. Dus het is een van de belangrijkste supplementen om het paard in goede conditie te houden! Als dit heel erg uit balans raakt, treft het ook de weerstand."

Tip van VITALstyle

Zweet je paard veel? Geef na elke training ElektrolytenMix om de belangrijke verloren lichaamszouten snel weer aan te vullen!

Voeradvies  
Paard 30  - 60 g per dag
Pony 10 - 30 g per dag

Een maatbeker bevat 15 gram. ElektrolytenMix is een dieetvoeder ter compensatie van verlies aan elektrolyten bij hevig zweten. Aanbevolen gebruiksduur: 1-3 dagen, maar kan naar behoefte worden herhaald. Er moet altijd water beschikbaar zijn. ElektrolytenMix kan veilig gegeven worden aan drachtige merries!

Gebruiksduur bij 30 g ElektrolytenMix:
1 kg = 33 dagen (één maand)

Prijs per dag: 
€0,50 bij een dosering van 30 g van ElektrolytenMix. 

Samenstelling

Natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride, weipoeder, magnesiumsulfaat, calciumsulfaat (watervrij).

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 3 %, ruwe celstof 0%, ruwe as 66 %, ruw vet 0,14 %, natrium 21,3%,  chloriden 29,4%, calcium 0,83%, magnesium 0,33%, fosfor 0,28%.

ElektrolytenMix is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Keukenzout?

Ook wordt keukenzout vaak bijgevoerd aan paarden die veel gezweet hebben. Keukenzout bevat alleen natrium en chloor. Alle elektrolyten hebben invloed op elkaar. Een bepaald elektrolyt toedienen heeft dus ook invloed op de opname van andere elektrolyten. Daarom adviseren we om de elektrolyten in de juiste balans aan het paard te geven om scheve verhoudingen te voorkomen.

Wat zit er in ElektrolytenMix?

Natrium: Voor een goede werking van zenuwcellen en spiercellen.

Weipoeder: Bevat veel goed verteerbaar eiwit en lysine, wat belangrijk is voor gezonde spieren.

Bicarbonaat: Ondersteunt het lichaam bij de buffering van opgebouwd melkzuur voordat het spierschade kan veroorzaken.

Fosfaat (fosfor): Onderdeel van het molecuul waarin energie wordt opgeslagen en wordt vrijgemaakt in het lichaam.

Kalium: Voor het behoud van de celdruk en beïnvloedt de zenuw- en spierfunctie samen met natrium.

Calcium:
Ondersteuning van het hartritme, bloedstolling, spiercontractie en andere stofwisselingsprocessen.

Magnesium: Houdt de bloeddruk op pijl en speelt, net als fosfor, een belangrijke rol in de energiestofwisseling.

Chloride: Het elektrolyt dat het meest verloren wordt tijdens het zweten. Speelt een belangrijke rol in het behoud van een goede zuurbase balans in het lichaam.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731034449
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Spieren en gewrichten
8/10
20/07/2021 Jordy
ElecktrolytenMix is voor ons in de zomer een onmisbaar product. Onze paarden zweten erg veel tijdens het crossseizoen en verliezen daardoor veel vocht en zouten. Om dit weer aan vullen zodat onze paarden goed herstellen gebruiken wij deze mix. Alle paarden eten het goed en krijgen het door de muesli heen.
10/10
20/07/2021 Romy Oudshoorn
Wanneer mijn paarden flink hebben gezweet na het rijden of wanneer het warm weer is en de paarden veel vocht verliezen, geef ik ze ElektrolytenMix. De paarden hebben ook altijd de beschikking over een zoutblok, maar op deze manier weet ik zeker dat ze alle lichaamszouten die ze verliezen bij het zweten weer aanvullen. Het ruikt super lekker, is makkelijk toe te dienen en ze eten de elektrolyten makkelijk op, zowel door de slobber als gewoon over het voer. De paarden zijn de dag na de inspanning of met warm weer zo toch super fit en daar gaat het om :)
10/10
20/07/2021 Els
Paarden verliezen tijdens een training vocht en mineralen. Elektrolyten zorgen ervoor dat de impulsen van de zenuwen naar de spieren goed overkomen. Oftewel als je een beenhulp geeft aan je paard, reageert hij daarop. Als je paard een elektrolytentekort heeft zal zijn prestatie en concentratie afnemen. Bijvoorbeeld dat gevoel dat je paard leeg is in de 2e proef. Ik voer het door de slobber, zodat er ook gelijk extra vocht opgenomen wordt en het beter gegeten wordt.