Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

MagnesiumCitraat

Dé ondersteuning voor de spierfunctie

MagnesiumCitraat

Dé ondersteuning voor de spierfunctie
Aanvulling magnesium
Voor het behoud van een normale spierspanning
Ondersteunt natuurlijk herstel spieren na inspanning
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Bekijk andere verkooppunten

Dé ondersteuning voor de spierfunctie

MagnesiumCitraat is dé ondersteuning voor paarden waarbij spieren intensief worden belast. MagnesiumCitraat bevat 100% puur magnesiumcitraat, wat een belangrijke rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Het draagt bij aan een gezonde spierfunctie, want ontspanning na inspanning is van groot belang. Het voldoen aan de magnesiumbehoefte met MagnesiumCitraat draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en is dus belangrijk voor het behoud van een ontspannen paard.

Lees meer over 'Het belang van MagnesiumCitraat' in ons blog!

Waarom MagnesiumCitraat?

  • Ondersteunt het herstel van de spieren na inspanning
  • Voor het behoud van normale spierspanning
  • De aanvulling van de magnesiumbehoefte

Wat is MagnesiumCitraat?

Magnesium is een mineraal dat een grote rol speelt in het spier- en zenuwstelsel. Paarden kunnen niet zonder magnesium. Het is een mineraal dat het lichaam niet zelf aanmaakt, maar alleen kan opnemen via het voer. Magnesium zorgt ervoor dat het zenuwstelsel goed functioneert, maar ook dat de spieren goed hun werk kunnen doen. Ontspanning na inspanning is van belang voor een gezonde spierfunctie. MagnesiumCitraat voor paarden vult de behoefte van magnesium aan, ondersteunt de opname van calcium, ondersteunt het zenuwstelsel en draagt bij aan het behoud van een normale spierspanning.

Een tekort aan magnesium kan voor een gespannen paard zorgen qua spieren en gedrag, door een verstoorde zenuwprikkeling. Het aanvullen van de magnesiumbehoefte is dus belangrijk voor een ontspannen paard!

Content image
Content image

Welke vorm van magnesium?

In veel paardensupplementen wordt magnesium in verschillende vormen gebruikt. Wat is het verschil? De opneembaarheid en het gehalte elementair magnesium. Het elementaire gehalte geeft de hoeveelheid van het ‘pure’ mineraal die het supplement bevat aan. Vormen die minder goed door het lichaam worden opgenomen of een lager gehalte elementair magnesium bevatten zijn magnesiumchloride, -fosfaat, -acetaat, -sulfaat, en -carbonaat. Magnesiumcitraat is een vorm van magnesium die zeer goed opneembaar is en wat ons betreft de beste keuze!

Stress door stress?

Paarden met stress of nerveus gedrag krijgen vaak MagnesiumCitraat. In stresssituaties gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte groter wordt. Tegelijkertijd veroorzaakt een tekort aan magnesium stress en nerveus gedrag. Stress kan dus stress veroorzaken. Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde magnesiumbehoefte en het is belangrijk dat dit wordt aangevuld. Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de magnesiumbehoefte van je paard is.

Tip van VITALstyle

Combineer MagnesiumCitraat met LijnzaadOlie om te voorkomen dat de poeder stuift. Zo wordt het extra smakelijk en gezond! 

Samenstelling
Voedingadvies
Specificaties
Anderen kochtenVeel gekocht door onze klanten
MuscleProtect +MuscleProtect +
7 reviews
MuscleProtect +
11,95
MuscleProtectMuscleProtect
19 reviews
MuscleProtect
39,95
SpierKracht
51 reviews
SpierKracht
83,95

Schrijf een beoordeling en maak kans op €100,- shoptegoed!

Elke maand belonen wij de beste productbeoordeling met €100,- shoptegoed!

Promotion Banner Image
Product review