0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over PsylliumZaad

Dé ondersteuning bij zand in de darmen

Veel paarden krijgen (te)veel zand binnen als ze in een kort afgegraasde wei staan of in een zandpaddock, waardoor problemen kunnen ontstaan. PsylliumZaad (vlozaad) ondersteunt de afvoer van zand op een natuurlijke manier. 

PsylliumZaad van VITALstyle (voorheen ECOstyle), ook wel vlozaad genoemd, bestaat uit 100% Plantago Ovata dat rijk is aan vezels en slijmstoffen. Bij paarden die teveel zand binnen krijgen kan afwijkende mest ontstaan. De slijmstoffen in het psylliumzaad hechten aan het zand waardoor de darminhoud  groter en zachter wordt. De psylliumvezels activeren een goede darmwerking en darmpassage. De uitscheiding van zand wordt zo op een natuurlijke manier ondersteunt. 

Gebruik PsylliumZaad bij:

  • Zand in de darmen
  • Een wei met kort gras (zandbodem) of als je paard in de paddock staat
  • Stimulering goede darmwerking
Voeradvies per dag  
Paard 450-600 kg      100 g gedurende 7 dagen (5 maatschepjes)
Pony tot 450 kg 50 g gedurende 7 dagen (2,5 maatschepjes)


Een afgestreken maatschepje bevat ongeveer 20 g PsylliumZaad. Week PsylliumZaad voor een optimale werking in een kleine hoeveelheid water. Het kan ook gemengd worden door droog voer, mits goed geweekt.

Gebruiksduur bij 100 gr PsylliumZaad:
800 g = 8 dagen 

Prijs per dag:
€2,49 bij een dosering van 100 gr van PsylliumZaad.

Zaadjes of vezels?

Wat is beter, de vezels of zaadjes van psyllium? De zaadjes bevatten een hoger percentage meervoudig onverzadigde vetzuren, essentiële aminozuren en antioxidanten dan de vezels. Deze stoffen ondersteunen de weerstand en gezondheid van paarden. Een ander voordeel is dat bij afbraak van de zaden in de dikke darm stoffen vrijkomen die de gezondheid van de darm ondersteunen.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731026208
Diergroep Paard
Gezondheid Voedermiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
24/02/2021Moniek
Ik zat met het probleem dat mijn paard zand at op de vorige stal, ze was af en toe al wat licht koliekerig dus heb ik 2 keer een psylliumkuur gegeven in iets verhoogde dosis. Door de slobber werd het goed gegeten.
10/10
12/02/2021Kim Jacobi
Een paar keer per jaar controleer ik de mest op zand. Wanneer er meer dan een eetlepel zand in zit, geef ik het paard een kuur Psylliumzaad. Daarna controleer ik de mest weer en is het zand aanzienlijk minder of helemaal weg. Het doet dus goed zijn werk!