0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over GastroComplex

Wanneer GastroComplex? 

  • Boos bij aansingelen 
  • Luchtzuigen/kribbebijten 
  • Onrustig op stal 
  • Minder werklust

GastroComplex van VITALstyle (voorheen ECOstyle) is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag. Het beschermt tegen de invloeden van stress, beschermt de maagwand en bevat buffers voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Het complex aan rustgevende en bufferende ingrediënten zorgt voor het behoud van een goede zuurgraad in de maag. Ook wordt het maagslijmvlies beschermd en verzacht dankzij de kruidenextracten. 

Hoe ontstaat een gevoelige maag? 

De maag van een paard produceert constant maagzuur als hulp bij het verteren van voedsel. Speeksel zorgt ervoor dat het zure maagsap wordt geneutraliseerd. Alleen door te kauwen maakt een paard speeksel aan. Als de maag lang leeg is of er weinig speeksel wordt aangemaakt, kan het maagzuur de maagwand aantasten wat erg pijnlijk is. Ook stress heeft invloed op de maag. Stress zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de maagwand, waardoor deze nog gevoeliger wordt voor maagzuur. Het is dus erg belangrijk om stress te voorkomen en dat paarden de hele dag door kleine beetjes kunnen eten, zodat voldoende speeksel wordt aangemaakt.

Tip van VITALstyle 

Is je paard (ineens) gevoelig op de buik en boos bij het aansingelen? Kijk dan goed naar het voermanagement én ondersteun de maag met VITALstyle (voorheen ECOstyle) GastroComplex!

Voeradvies per dag                       
Paard 450-600 kg      30 gram
Pony tot 450 kg 15 gram

Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden. 

Gebruiksduur bij 30 gram GastroComplex per dag:
1 kg = 33 dagen

Prijs per dag:
€ 1,05 bij een dosering GastroComplex van 30 gram. 

Samenstelling 

Natriumbicarbonaat, magnesiumoxide, pectine, spirulina, calciumcarbonaat.

Toevoegingsmiddelen per kg

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Zinkchelaat van glycinehydraat (3b607) 1.125 mg 
Technologische toevoegingsmiddelen: Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong (1g568) 200.165 mg 
Sensoriële toevoegingsmiddelen: Mix van natuurlijke aromatische componenten: o.a. kamille en heemstwortel. 

Analytische bestanddelen 

Ruw eiwit 2,5%, ruwe celstof 1,7%, ruwe as 59,4%.

Wat zit er in GastroComplex?

Natriumbicarbonaat
Buffer voor een normale zuurgraad in de maag.

Magnesiumoxide
Buffer voor een normale zuurgraad in de maag.

Pectine
Stabiliseert het maagslijmvlies.

Spirulina
Rijk aan antioxidanten en beschermt het maagslijmvlies.

Calciumcarbonaat
Ondersteunt de ontspanning van de maag.

Kamille
Ontspant de maag.

Heemstwortel
Bevat slijmstoffen voor een gezond maagslijmvlies.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731035101
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
20/03/2021Sophie Adriaenssens
Ik ben dit product beginnen geven omdat mijn paard weleens een verminderde eetlust had. Hij toonde ook op andere manieren dat hij gevoelig is op de maag: moeilijk op gewicht te houden, gevoelig reageren bij het borstelen. Sinds ik Gastrocomplex ben beginnen geven is hij er veel gezonder uit gaan zien. Hij is aangekomen, ziet er gelukkiger uit en eet flink zijn hooi en krachtvoer. Ik blijf dit dus geven!
10/10
11/03/2021Stephanie Kooiman
In 2019 is mijn merrie gediagnosticeerd met chronische maagzweren, eigenlijk was het al in zo ver stadium dat ze misschien niet meer geholpen kon worden, de behandelend dierenarts en ik hebben onze schouders eronder gezet en alsnog een behandelplan opgesteld waarin hele drastische veranderingen waren opgenomen. - Veranderen van stal naar een pensionstal met de keus van onbeperkt ruwvoer, in de zomer 24/7 op het weiland (sinds afgelopen jaar hebben we hier ook diverse kruiden ingezaaid). - Medicatie voor de eerste 2 maanden met afbouwplan - Geen luzerne meer want dit is te prikkelig voor de maag (kan dus weer wondjes/irritaties veroorzaken) - Zorg dat ze gegeten heeft voor inspanning! Ze krijgt nu een brokje wat is samengeperst van ruwvoer (hier zitten geen onnodige suikers in), vitaminebrokjes, de Gastrocomplex en lijnzaadolie. Na het afbouwen van de medicatie van de maagzweren ben ik mij gaan verdiepen in de diverse supplementen voor de maagzweren, zo heb ik alles minimaal een maand geprobeerd maar niks gaf het gewenste resultaat. Sinds het gebruik van de gastrocomplex is ze met het aansingelen niet meer zo boos en kan ik haar daar ook gewoon aanraken/poetsen zonder dat ik opgegeten word ;-) Het fijne van de producten van VitalStyle is dat ik het kan combineren met andere supplementen, ik geef namelijk ook de Chill Pill als ik weet dat we iets gaan doen wat haar stress geeft. En in het paddock seizoen ondersteun ik haar met Psylliumzaad ook van VitalStyle! Ik gebruik de Gastrocomplex nu sinds dat het uitgekomen is en ik ben meer dan tevreden, zeker omdat het op kruidenbasis is!
10/10
18/02/2021Patty Hartman
Een van mijn paarden was erg gevoelig op de buik, ik merkte dit vooral bij het aansingelen en hij kon zich minder goed ontspannen in de trainingen. Ik voer dit nu een paar weken en ben helemaal om. Hij heeft geen problemen meer met de singel en de ontspanning is weer terug. Heel blij mee!!