0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over GastroComplex

Wanneer GastroComplex? 

  • Boos bij aansingelen 
  • Luchtzuigen/kribbebijten 
  • Onrustig op stal 
  • Minder werklust

GastroComplex van VITALstyle (voorheen ECOstyle) is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige maag. Het beschermt tegen de invloeden van stress, beschermt de maagwand en bevat buffers voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Het complex aan rustgevende en bufferende ingrediënten zorgt voor het behoud van een goede zuurgraad in de maag. Ook wordt het maagslijmvlies beschermd en verzacht dankzij de kruidenextracten. 

Hoe ontstaat een gevoelige maag? 

De maag van een paard produceert constant maagzuur als hulp bij het verteren van voedsel. Speeksel zorgt ervoor dat het zure maagsap wordt geneutraliseerd. Alleen door te kauwen maakt een paard speeksel aan. Als de maag lang leeg is of er weinig speeksel wordt aangemaakt, kan het maagzuur de maagwand aantasten wat erg pijnlijk is. Ook stress heeft invloed op de maag. Stress zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de maagwand, waardoor deze nog gevoeliger wordt voor maagzuur. Het is dus erg belangrijk om stress te voorkomen en dat paarden de hele dag door kleine beetjes kunnen eten, zodat voldoende speeksel wordt aangemaakt.

Tip van VITALstyle 

Is je paard (ineens) gevoelig op de buik en boos bij het aansingelen? Kijk dan goed naar het voermanagement én ondersteun de maag met VITALstyle (voorheen ECOstyle) GastroComplex!

Voeradvies per dag                       
Paard 450-600 kg      30 gram
Pony tot 450 kg 15 gram


Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden. 

Samenstelling 

Natriumbicarbonaat, magnesiumoxide, pectine, spirulina, calciumcarbonaat.

Toevoegingsmiddelen per kg

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Zinkchelaat van glycinehydraat (3b607) 1.125 mg 
Technologische toevoegingsmiddelen: Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong (1g568) 200.165 mg 
Sensoriële toevoegingsmiddelen: Mix van natuurlijke aromatische componenten: o.a. kamille en heemstwortel. 

Analytische bestanddelen 

Ruw eiwit 2,5%, ruwe celstof 1,7%, ruwe as 59,4%,
 

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731035101
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
18/02/2021Patty Hartman
Een van mijn paarden was erg gevoelig op de buik, ik merkte dit vooral bij het aansingelen en hij kon zich minder goed ontspannen in de trainingen. Ik voer dit nu een paar weken en ben helemaal om. Hij heeft geen problemen meer met de singel en de ontspanning is weer terug. Heel blij mee!!
10/10
12/02/2021Kim Jacobi
Tijdens het aansingelen was dit paard voorheen gevoelig, met name op 1 kant. Sinds deze merrie GastroComplex krijgt, is de gevoeligheid helemaal verdwenen. Ze wilde het eerst niet goed eten, maar na een paar dagen was ze eraan gewend en nu eet ze het elke dag helemaal op!
10/10
25/01/2021Sophie
Mijn paard was boos met aansingelen en niet in zijn hum. Ik las over Gastrocomplex en ben dit gaan geven, met een blijer paard als gevolg! Het heeft echt supergeholpen.