0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over GastroComplex

GastroComplex: goed voor een normale maagfunctie

Is jouw paard onrustig op stal of boos bij het aansingelen en poetsen? GastroComplex van VITALstyle is speciaal ontwikkeld voor een normale zuur- graad in de maag bij paarden. Het beschermt tegen de invloeden van stress, beschermt de maagwand en bevat buffers voor het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Het bevat een complex aan bufferende en rustgevende ingrediënten én kruidenextracten voor het behoud van een gezonde maag. GastroComplex is dé complete en natuurlijke ondersteuning voor een normale maagfunctie bij paarden. 

Bij welk gedrag adviseren we GastroComplex bij paarden? 

  • Boos bij aansingelen 
  • Luchtzuigen/kribbebijten 
  • Onrustig op stal 
  • Nukkig en minder werklust

Hoe ontstaat een gevoelige maag bij paarden? 

De maag van een paard produceert constant maagzuur als hulp bij het verteren van voedsel. Speeksel zorgt ervoor dat het zure maagsap wordt geneutraliseerd. Alleen door te kauwen maakt een paard speeksel aan. Als de maag lang leeg is of er weinig speeksel wordt aangemaakt, kan het maagzuur de maagwand aantasten wat erg pijnlijk is. Ook stress heeft invloed op de maag. Stress zorgt voor een verminderde bloedtoevoer naar de maagwand, waardoor deze nog gevoeliger wordt voor maagzuur. Het is dus belangrijk om stress te voorkomen en dat paarden de hele dag kleine beetjes kunnen eten, zodat voldoende speeksel wordt aangemaakt.

Tip van VITALstyle 

Is je paard (ineens) gevoelig op de buik en boos bij het aansingelen? Kijk dan goed naar het voermanagement én ondersteun de maag met VITALstyle GastroComplex!

Voeradvies per dag                       
Paard 450-600 kg      30 gram
Pony tot 450 kg 15 gram

Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden. 

Gebruiksduur bij 30 gram GastroComplex per dag:
1 kg = 33 dagen

Prijs per dag:
€ 1,05 bij een dosering GastroComplex van 30 gram. 

Samenstelling 

Natriumbicarbonaat, magnesiumoxide, pectine, spirulina, calciumcarbonaat.

Toevoegingsmiddelen per kg

Nutritionele toevoegingsmiddelen: Zinkchelaat van glycinehydraat (3b607) 1.125 mg 
Technologische toevoegingsmiddelen: Clinoptiloliet van sedimentaire oorsprong (1g568) 200.165 mg 
Sensoriële toevoegingsmiddelen: Mix van natuurlijke aromatische componenten: o.a. kamille en heemstwortel. 

Analytische bestanddelen 

Ruw eiwit 2,5%, ruwe celstof 1,7%, ruwe as 59,4%.

Wat zit er in GastroComplex?

Natriumbicarbonaat: Buffer voor normale zuurgraad in de maag. 
 
Magnesiumoxide: Buffer voor normale zuurgraad in de maag. 
 
Pectine: Draagt bij aan een gezond maagslijmvlies. 

Spirulina: Is rijk aan antioxidanten en ondersteunt het maagslijmvlies. 

Calciumcarbonaat: Ondersteunt de ontspanning van de maag. 
 
Kamille: Draagt bij aan een ontspannen spijsvertering. 
 
Heemstwortel: Bevat maagvriendelijke slijmstoffen.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731035101
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
18/01/2022 Frank
Mijn merrie heeft een gevoelige maag en heb ik in het verleden behandeld tegen maagzweren. We zijn enkele weken geleden verhuisd van stal. Uiteraard heb ik geprobeerd deze verhuizing zo soepel en met zo min mogelijk stress te laten verlopen met de ChillPill. Toch begon ze na twee dagen op de nieuwe stal te flemen. Ik ben direct begonnen met GastroComplex en heb haar niet meer zien flemen. Ze lijkt nu we twee weken verder zijn ook in het geheel minder zuur, ze vond aanrakingen net na de verhuizing ook niet fijn. Super blij met dit resultaat, we voeren de pot op en gaan het daarna af en toe als kuur inzetten.
10/10
20/03/2021 Sophie Adriaenssens
Ik ben dit product beginnen geven omdat mijn paard weleens een verminderde eetlust had. Hij toonde ook op andere manieren dat hij gevoelig is op de maag: moeilijk op gewicht te houden, gevoelig reageren bij het borstelen. Sinds ik Gastrocomplex ben beginnen geven is hij er veel gezonder uit gaan zien. Hij is aangekomen, ziet er gelukkiger uit en eet flink zijn hooi en krachtvoer. Ik blijf dit dus geven!
10/10
11/03/2021 Stephanie Kooiman
In 2019 is mijn merrie gediagnosticeerd met chronische maagzweren, eigenlijk was het al in zo ver stadium dat ze misschien niet meer geholpen kon worden, de behandelend dierenarts en ik hebben onze schouders eronder gezet en alsnog een behandelplan opgesteld waarin hele drastische veranderingen waren opgenomen. - Veranderen van stal naar een pensionstal met de keus van onbeperkt ruwvoer, in de zomer 24/7 op het weiland (sinds afgelopen jaar hebben we hier ook diverse kruiden ingezaaid). - Medicatie voor de eerste 2 maanden met afbouwplan - Geen luzerne meer want dit is te prikkelig voor de maag (kan dus weer wondjes/irritaties veroorzaken) - Zorg dat ze gegeten heeft voor inspanning! Ze krijgt nu een brokje wat is samengeperst van ruwvoer (hier zitten geen onnodige suikers in), vitaminebrokjes, de Gastrocomplex en lijnzaadolie. Na het afbouwen van de medicatie van de maagzweren ben ik mij gaan verdiepen in de diverse supplementen voor de maagzweren, zo heb ik alles minimaal een maand geprobeerd maar niks gaf het gewenste resultaat. Sinds het gebruik van de gastrocomplex is ze met het aansingelen niet meer zo boos en kan ik haar daar ook gewoon aanraken/poetsen zonder dat ik opgegeten word ;-) Het fijne van de producten van VitalStyle is dat ik het kan combineren met andere supplementen, ik geef namelijk ook de Chill Pill als ik weet dat we iets gaan doen wat haar stress geeft. En in het paddock seizoen ondersteun ik haar met Psylliumzaad ook van VitalStyle! Ik gebruik de Gastrocomplex nu sinds dat het uitgekomen is en ik ben meer dan tevreden, zeker omdat het op kruidenbasis is!