0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over DetoxMix

Krachtige kruidenkuur voor een optimale stofwisseling 

Dé aanvulling bij wisseling van seizoenen 

Het voor- en najaar zijn dé momenten waarop paarden vele veranderingen ondergaan. Niet alleen staat het verharen centraal, ook de verandering van daglengte (licht), de temperatuur én ook de voeding van je paard veranderen. Dit heeft effect op de hormoonhuishouding en stofwisseling van je paard. Het voor- en najaar zijn daarom intensieve periodes voor de lever en nieren. De afvalstoffen die in het lichaam ontstaan, moeten worden afgebroken door de lever en afgevoerd door de nieren. VITALstyle DetoxMix is dé ondersteuning voor de afbraak en afvoer (opgehoopte) afvalstoffen en de stofwisseling van ieder paard!   

Wanneer geef je een detox? 

In de vrije natuur zorgen paarden voor hun eigen detox. In het voor- en najaar gaan paarden zelf op zoek naar kruiden met een reinigende werking. Het bijzondere is dat deze juist dan groeien, zodat het lichaam (opgehoopte) afvalstoffen goed kan afbreken en kan afvoeren. Het voor- en najaar zijn dus ideaal voor een detox. Je paard gaat ‘schoon’ de winter in als je alle afvalstoffen van het afgelopen jaar kunt opruimen. DetoxMix van VITALstyle ondersteunt de reinigende werking van de lever en een de nierfunctie dankzij kruiden. Ook ondersteunt het bij de afbraak én afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen.  Het is dan ook een goede ‘opruimer’ als je paard ontwormd is, (veel) medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers heeft gehad óf juist gevoelig is voor zomerkriebels. DetoxMix is onmisbaar in het voor- en najaar! 

Hoe geef je DetoxMix? 

DetoxMix geef je dagelijks gedurende een kuur van 2-3 weken zodat je paard optimaal wordt ondersteund in het voor- en najaar. De brokjes kun je door de gewone voeding van je paard of pony mengen, maar kunnen ook aan een slobber worden toegevoegd. Geef de slobber dan direct na het mengen met DetoxMix. Geef je al OerBalans? Je kunt het met elkaar combineren.

Voeradvies 

Je geeft 10 gram DetoxMix per 100 kg lichaamsgewicht. 

Lichaamsgewicht Dosering

Paard 600 kg 

60 g per dag 

Pony 400-600 kg 

40-60 g per dag 

Pony 150-300 kg 

15-30 g per dag 

Een volle maatbeker bevat 30 gram. Je kunt DetoxMix veilig aan drachtige merries voeren. 

Wat is het verschil tussen DetoxMix en OerBalans? 

OerBalans bevat natuurlijk ook kruiden, maar ook vitaminen en mineralen. Daarmee is het een onmisbare langdurige dagelijkse aanvulling. DetoxMix is een krachtige kruidenkuur met 95% kruiden die je maximaal 2-3 weken voert. Voor paarden die schuren kan extra ondersteuning bij afvoer van afvalstoffen erg belangrijk is. Ook voor paarden die veel medicijnen hebben gehad  is de afvoer van afvalstoffen onmisbaar. Je kunt DetoxMix en OerBalans met elkaar combineren. Als je al langere tijd OerBalans geeft zou een extra detox niet nodig hoeven zijn, maar je kunt het zeker als extra opschoonkuur geven. Als je OerBalans niet het hele jaar voert, dan kan de DetoxMix een extra gezondheidsboost geven tussendoor.  

Samenstelling 

Kruiden (o.a. brandnetel, fenegriek, mariadistelzaad, jeneverbes en berkenblad), hennepschilfers , kiemwortels, gist. 
Analyse: 14% ruw eiwit, 9% ruw vet, 12% ruwe celstof, 11% as, 0,3% natrium. 

DetoxMix is graanvrijGMO-vrij en bevat geen toegevoegde suikers.  

Kruiden in DetoxMix 

DetoxMix bestaat uit 95% krachtige kruiden. Wat zijn dat voor kruiden en wat is het effect van deze krachtige kruiden? We zetten een paar voor je op een rij! 

Fenegriek: Ondersteunt de leverfunctie voor een goede afbraak van afvalstoffen.

Mariadistelzaad: Beschermt en ondersteunt de reinigende werking van de lever zodat afvalstoffen goed worden afgebroken.

Jeneverbes: Rijk aan antioxidanten voor het wegvangen van vrije radicalen (afvalstoffen) in het hele lichaam.

Berkenblad: Ondersteunt de nierfunctie voor een goede uitscheiding van afvalstoffen.

Brandnetel: Door zijn brede werking een onmisbare kruid bij een detox.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731033572, 8711731033589
Verpakking Dé ondersteuning in het voor- en najaar om opgehoopte afvalstoffen af te voeren | Tips & Advies | VITALstyle
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Weerstand en welzijn
10/10
20/10/2022 Lindsey
Mijn net aangekochte tinker had door eerder suikerrijke voeding en vermoedelijk zomerkriebels allerlei rode korstjes tussen haar liezen. Ik heb haar een detox kur gegeven welke ze gelukkig erg goed at en na een week waren alle kortjes al weg! Echt super fijn zeg! Helaas geen before en after foto maar erg blij dat ze van haar korstjes af is. Vanaf nu krijgt ze 2x per jaar een kur van 2 weken.
10/10
20/09/2022 Susan
Bij het openen van de emmer kwam mij een heerlijke geur tegemoet. De mix wordt goed gegeten door mijn paard. Een aanrader om op natuurlijke wijze je paard te ondersteunen in de moeilijkere periodes van het jaar, of bij ontregelingen! Fijn om te merken dat de kruiden een bijdrage leveren. Beide paarden stonden wat nattig op de mest. Vooral mijn jaarling, die kende periodes met mestwater. Vermoedelijk omdat ze best last had gehad van wormen. Besloten om eerst de detox te geven. Binnen enkele dagen zichtbaar resultaat en beide paarden staan goed op mest, stevige drollen zijn weer terug! Mijn 3 jarige heeft weken een soort schuur wondje/ wondjes door vliegen op haar benen gehad gehad. Deze genazen moeilijk ondanks de nodige middelen. Toen ik de detox mix een ruime week had gevoerd leek de huid zichtbaar verbeterd, nu tegen het einde van de kuur is het grote wondje voor 90% weg en zijn de kleine wondjes aanzienlijk aan het genezen. Al met al leek de kuur zeker niet overbodig en heb ik nu weer blije paarden
10/10
18/08/2022 Joyce Zumbrink
Mijn jonge IJslander nu 1,5 jaar in Nederland heeft nu voor het eerst, ondanks goed ingepakt, zomereczeem. Niet zozeer van de muggen heb ik ontdekt maar wel van het gras. Hij had enorm jeuk en schuurde alles kapot tot bloedens aan toe. Nu ik de detox mix 15 dagen gegeven heb hoef ik niet meer met van alles te smeren en drogen zijn kapotte bloedende schuurplekken mooi op. Er vanaf is hij (nog) niet maar het resultaat voor nu is zo fijn!