Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Tips bij vuurwerk stress bij honden

Tips bij vuurwerk stress bij honden

2023

Het einde van het jaar staat in teken van feestelijke dagen met oud & nieuw als knallende afsluiter. Voor honden is dit laatste echter niet zo plezierig. In de aanloop naar oudejaarsdag wordt in verschillende gebieden veel vuurwerk afgestoken of carbid geschoten. De luidruchtige knallen, rookachtige geur en felle lichtflitsen in de donkere lucht kunnen veel stress bezorgen bij honden. VITALstyle geeft je tips & tricks om je hond te helpen in de vuurwerkperiode!

Hoe herken je stress en spanning bij honden?

Allereerst is het goed om te weten welke signalen van stress en spanning een hond zou kunnen laten zien:

  • Wijd openstaande ogen, het oogwit zou je kunnen zien.
  • Snelle ademhaling en/of hartslag.
  • De hond is alert.
  • Onrustig in gedrag.
  • De hond ‘verstopt’ zich of duikt weg.
  • Blaffen.
  • Trillen.
  • Geen eetlust.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk.

In de aanloop naar de jaarwisseling kun je als eigenaar al veel doen om goed voorbereid te zijn op eventuele spanning en gevaarlijke situaties bij vuurwerk. Zo kun je de hond vooraf laten wennen aan de knalgeluiden door, via apps zoals YouTube, een filmpje met het geluid van vuurwerk op te zetten. Begin hier weken van tevoren mee en zet het geluid iedere keer een beetje harder. Ook kun je je aanmelden voor speciale vuurwerktrainingen bij hondenscholen om de hond mentaal voor te bereiden.

Woon je in een druk gebied? Vraag de omwonenden rekening te houden bij het afsteken van vuurwerk in de buurt van jouw woning en wanneer je met de hond buiten loopt. Probeer dan ook vóór de piekmomenten met de hond uit te gaan.

Tip 2: Ondersteun je hond (uit voorzorg) met een supplement.

Of je nu weet dat je hond gestrest raakt door vuurwerk of niet, het kan nooit kwaad om je hond op voorhand te ondersteunen met een natuurlijk rustgevend supplement. Het is ten alle tijden gemakkelijker om het ‘’stresslevel’’ vooraf zo laag mogelijk te houden, dan deze op het moment van hoge spanning omlaag te krijgen. VITALstyle biedt een 100% natuurlijk supplement aan bij stressvolle situaties zoals vuurwerk: Calming Care.

Calming Care is een vloeibaar supplement dat je gemakkelijk over het voer van je hond kunt verdelen. Het bevat een brede mix van rustgevende ingrediënten zoals B-vitaminen en magnesium dat spanning beter helpt af te vloeien. Ook bevat het lavendelolie, passiflora en tryptofaan. Het zorgt voor het behoud van de focus en concentratie, wat bijdraagt aan de mentale balans. Calming Care helpt het scherpe kantje eraf te halen, zonder dat het invloed heeft op de alertheid van de hond! Begin minimaal 3 dagen voorafgaand de spannende periode met het voeren.

Tip 3: Zorg voor een rustige en afleidende omgeving.

Natuurlijk is het belangrijk om zelf rustig te blijven. Dit helpt de hond te vertrouwen op jou, ondanks het spannende geknal van het vuurwerk. Toch kun je in huis ook veel doen om de rust te behouden. Doe de gordijnen dicht en houd het licht aan. Zo vallen de lichtflitsen minder op. Zet de radio, TV of muziek aan om het geluid van de knallen minder hoorbaar te maken. Ook kun je zorgen voor afleiding door het favoriete speeltje van de hond (of wellicht een nieuw speeltje) aan te bieden vlak voor het piekmoment, of te zorgen voor snacks waar je hond lang mee doet. Er zijn verschillende hondenspeeltjes waar je bijvoorbeeld natvoer in kunt doen om de hond lang bezig te houden!

Ondersteunt de weerstand en de vertering
Bevat alles wat de hond nodig heeft
Calming Care
0 reviews
Calming Care
21,95
21,95
Vegan supplement
Ondersteunt bij spanning en stress