Wat verteld de ontlasting van je hond

Ben je op zoek naar informatie over de ontlasting van je hond? VITALstyle helpt je graag verder en geeft jou alle informatie over de verschillende vormen en samenstellingen van de drol, zodat jij weet of je hond de juiste voeding krijgt. VITALstyle heeft een breed assortiment hondenvoeding met natuurlijke ingrediënten ter ondersteuning en het behoud van een gezonde hond.

Wat vertelt de ontlasting van je hond?

Een hondendrol, altijd vervelend wanneer je er met je schoen in stapt. Maar de ontlasting van je hond heeft heel wat te vertellen! Aan de vorm en vastigheid is al heel wat af te lezen. Je kan hieraan bijvoorbeeld zien of een hond ziek is en of het dier de juiste voeding krijgt.

De ideale ontlasting van je hond

Als eerste een beschrijving van wat de ideale ontlasting is. Wanneer deze op de grond valt breekt hij af. De ontlasting heeft een wat donkere kleur en blijft een mooie vaste drol tijdens het neervallen en wanneer deze op de grond ligt. Hieraan kan ook al vaak worden afgeleid dat een hond het juiste voer krijgt wat bij het dier past. Wanneer een hond niet de juiste voeding krijgt zal de ontlasting vaak lichter van kleur zijn en vaak platter. Kennis maken met MAAG+DARM hondenvoeding? Bestel eenvoudig en snel op VITALstyle.nl een proefzakje hondenbrokken of het proefpakket MAAG+DARM hondenvoeding.

Veel ontlasting

Wanneer een hond een mega grote drol weglegt, betekent dit vaak dat het dier óf te veel aan voer krijgt óf juist voer met een lage calorische waarde. De hond kan de voeding niet goed verteren.

Lichte ontlasting

Wat geelachtige ontlasting wijst erop dat er (te) veel granen in het voer van de hond zitten. De voeding past niet helemaal bij het dier.

Dunne ontlasting

Dit kan duiden op diarree. Dit wijst erop dat de hond te veel voer of ander voer heeft gekregen. Ook is het mogelijk dat de viervoeter teveel beloningen heeft gehad. Tijdens warme dagen kan door teveel drinken van koud water ook diarree ontstaan. We hebben 6 tips voor diarree bij je hond.

Vet-achtige ontlasting

Bij voeding waarin verkeerde vetten zijn verwerkt kan de hond een witte kleiachtige drol krijgen. Goede voermerken gebruiken vetten van hoogwaardige kwaliteit.

Harde ontlasting hond

Wanneer een hond voer krijgt met te veel ruwe celstof erin wordt de ontlasting te hard, en zijn het geen drollen meer, maar harde keuteltjes. Advies is om ander voer te geven met minder ruwe celstof. Ook het geven van lijnzaadolie of visolie helpt om de ontlasting van je hond te vergemakkelijken.

Extreem platte poep

Wanneer de hond een bacterie of infectie heeft zal de ontlasting erg waterig zijn. Noodzaak is om direct naar de dierenarts te gaan, omdat het dier erg snel kan uitdrogen.

De bloederige drol

Dit kan heel veel betekenen, van een scherp object in het verteringsstelsel, wormen en parasieten, ontsteking van de dikke darm of tot zelfs kanker. Wanneer er bloed in de ontlasting zit is het raadzaam om met een mestmonster naar de dierenarts te gaan. Draag bij het nemen van een mestmonster zelf handschoenen, om bijvoorbeeld besmetting van lintwormen tegen te gaan.

Twijfel je na bovenstaande informatie? Neem gerust contact met ons. We helpen je graag verder. Lees ook eens onze interessante blogs over Welke producten zijn giftig voor honden, Verzorgen van een gevoelige huid en Help mijn hond verhaart.