0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Kattenvoeding

Het is vooral in de zomer verstandig naast brokjes ook vleesvoeding te geven. Katten zijn geen goede drinkers van zichzelf en vleesvoeding zorgt ervoor dat ze toch wat vocht binnen krijgen.

Op de achterkant van elke verpakking en op de productpagina's op de VITALstyle-website staat een voedingsadvies. Dit is een leidraad.

Op de website vindt u een overzicht van verkooppunten van VITALstyle (voorheen ECOstyle)-producten.

Hoe vaak u vleesvoeding geeft is natuurlijk uw eigen keuze. Ons advies om zeker 3-4 keer per week een maaltijd droogvoeding te vervangen door vleesvoeding. Ook de VITALstyle (voorheen ECOstyle) dieetvoeding is in blikvoeding verkrijgbaar.

VITALstyle (voorheen ECOstyle) brokken bevatten veel vezels uit kruiden, die de haren mee naar buiten nemen. Alle varianten van VITALstyle brokken bevatten veel vezels.

U bestelt eenvoudig een proefzakje (1 euro) in onze webshop.

In VITALstyle (voorheen ECOstyle) kattenvoeding zit veel spierweefsel, maar ook andere delen van slachtdieren wordt gebruikt, zoals orgaanweefsel (dierlijke bijproducten). Dit zijn goede bronnen van dierlijk eiwit en dierlijke vezels. Dierlijke vezels dragen bij aan een goede darmgezondheid en spijsvertering. Het vlees is van een goede kwaliteit, het gaat om goedgekeurd dierlijk materiaal dat van gezonde dieren afkomstig is.

Wij gebruiken voor onze diervoeding (nog) geen biologisch vlees. Biologisch vlees van een goede kwaliteit wordt op dit moment met name gebruikt voor de humane markt. Voor diervoeding is er niet voldoende, waardoor er geen garantie is voor een constante aanvoer. Wij hopen dat wij in de toekomst gebruik kunnen maken van biologisch vlees en ook dat het een betaalbaar product zal kunnen blijven. Voor het vlees dat nu gebruikt wordt, geldt een strenge kwaliteitscontrole, om zo een goed en betrouwbaar product zonder ongewenste stoffen te kunnen garanderen.

Het advies is om CARE te voeren. Daarnaast is het advies DermaActief over de voeding te strooien en erdoor te mengen. DermaActief activeert de huid- en haarvormende processen en stimuleert de nieuwe aangroei van haar. Er zijn meerdere gevallen bekend, waarbij zowel het baasje als de dierenarts ten einde raad waren en de kat in korte tijd weer prachtig in de vacht zat na gebruik van DermaActief in combinatie met CARE. Een gezonde spijsvertering en optimale werking van de organen is van groot belang voor een gezonde huid en vacht van jouw kat!

Vanaf het moment van productie is VITALstyle (voorheen ECOstyle) kattenvoeding 18 maanden dus 1,5 jaar, houdbaar. De kruiden en de toegevoegde vitamine E zorgen voor een natuurlijke conservering. In de VITALstyle-kattenvoeding zitten geen kunstmatige conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Dit is een hele bewuste keuze vanuit de filosofie van VITALstyle (voorheen ECOstyle). Deze filosofie gaat uit van het feit, dat alle kattenrassen afstammen van de wilde katachtige in Afrika. De spijsvertering van alle kattenrassen is in de basis gelijk. Uiteraard kunnen er verschillen zijn in de hoeveelheid van het benodigde voer, maar de werking van de organen en de spijsvertering is voor alle kattensoorten hetzelfde. Wel zijn bijvoorbeeld bepaalde rassen wat gevoeliger voor bekende kattenproblemen als blaasgruis, nierstoornissen, continue verharen en ga zo maar door… VITALstyle biedt speciale voedingen voor katten aan, die meer aandacht vragen vanwege typische kattenkwalen. Aan VITALstyle CARE worden kruiden toegevoegd die het zelfgenezingsproces in gang zetten. Het lichaam van de kat gaat zichzelf in korte tijd reinigen en ontdoen van allerlei gif- en ballaststoffen. Ook de oudere kat krijgt vaak te maken met een wat trager werkende spijsvertering. VITALstyle SENIOR biedt ook hier een helpende hand! Speciaal op de oudere kat afgestemde voeding ondersteunt de spijsvertering. Het lagere vetgehalte en de werking van de toegevoegde kruiden van de SENIOR kattenvoeding dragen bij tot het totale welzijn van de oudere kat.

Ja, de kat moet flink kauwen op de knapperige brokjes, dit heeft een gunstige invloed tegen de vorming van tandsteen.

Hiervoor zijn twee duidelijke redenen aan te voeren: 1. VITALstyle (voorheen ECOstyle) kattenvoeding stimuleert het spijsverteringsproces door de gunstige invloed van de ingrediënten (onder andere ruwe vezels) en kruiden.2. Het vetpercentage van de VITALstyle kattenvoeding ligt met slechts 10% aanmerkelijk lager dan vele andere kattenvoeders.Een dikke kat is vaak minder gezond en beweegt minder gemakkelijk. Hierdoor ontstaat vaak een negatieve spiraal; het is belangrijk om deze spiraal te doorbreken! Wij krijgen veel reacties van de “baasjes” dat de huisdieren actiever worden bij gebruik van onsze kattenvoeding; een goed teken. Een duidelijk bewijs van de goede verbranding van de VITALstyle kattenvoeding. Een slankere kat is van belang voor het totale welzijn van het dier!

VITALstyle (voorheen ECOstyle) kiest er juist voor om alle organen en functies te activeren in plaats van bepaalde functies te ontzien. Een goed en gezond werkende spijsvertering is onmisbaar voor een goede gezondheid. Elk orgaan dient een belangrijke bijdrage te leveren voor het behoud van een vitale en gezonde kat. Een actieve werking van het hele systeem lost problemen op en houdt het dier gezond. De voeding voor jouw kat dient daarom juist heel gevarieerd van samenstelling te zijn om de spijsvertering maximaal te stimuleren. Daardoor produceert jouw kat veel enzymen en verloopt de spijsvertering goed. Eenzijdig samengestelde voeding geeft een verlies van de aanmaak van allerlei enzymen door de kat zelf. Gevolg: de vertering verloopt steeds slechter.

Ja, de kat is een echte vleeseter maar in de vrije natuur verorbert de katachtige eerst de maaginhoud van het prooidier, waarin zich vaak onverteerde plantendelen en kruiden bevinden. Daarna pas komt het vlees aan de beurt. Beide zijn zeer belangrijk, waarbij voor een goede gezondheid geen van beide gemist kan worden. Granen bevatten, in ontsloten vorm (!), veel waardevolle sporenelementen. Het is dus een kwestie van een goede balans tussen alle ingrediënten in de voeding, rekening houdend met de opname van de essentiële voedingsstoffen.

Nee, er wordt geen gebruik gemaakt van dierproeven bij de ontwikkeling van de VITALstyle (voorheen ECOstyle) kattenvoeding. Ook in de toekomst zal dit niet gebeuren. De enige wijze waarop wij de voeding “testen” is door middel van zogenaamde “smaaktesten”. Hierbij wordt in de natuurlijke omgeving van de kat de voeding aangeboden en gekeken of de kat de voeding goed accepteert en lekker vindt. Het is natuurlijk wel van groot belang om een voeding te maken die lekker bevonden wordt!

Nee, onze kattenvoeding is bewust niet hypoallergeen. Kattenvoeding kan bestanddelen bevatten waarvoor een kat allergisch is, maar de kans is echter vaak groter dat er sprake is van een voedselintolerantie in plaats van voedselallergie. Een allergie bouwt zich namelijk langzaam op, het ontstaat niet van “vandaag op morgen”. Uit ervaringsgegevens blijkt dat in veel gevallen katten, die een voedselintollerantie hebben, goed op onze kattenvoeding reageren. Mede door de brede variatie aan verschillende ingrediënten, waardoor de darmen weer positief gestimuleerd worden en op natuurlijk wijze de afvalstoffen weer afvoert.

De kattenvoeding van VITALstyle (voorheen ECOstyle) bevat alleen natuurlijke ingrediënten, waaronder vlees, groenten en kruiden. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige conserverings-middelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Conservering gebeurt door het toevoegen van dekruiden en vitamine E.

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?
Aanhef*
Naam*
E-mail*
Onderwerp*
Bericht*
* Deze velden zijn verplicht
Beschermt door reCAPTCHA en Google privacybeleid en voorwaarden van toepassing.