Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur: Kirsten Brouwer

Dressuuramazone Kirsten Brouwer is een bekende naam in de dressuursport. Samen met haar ouders runt ze een dressuurstal in het Brabantse Gameren. In het zadel van vele goedgekeurde hengsten en andere toppaarden heeft ze al op jonge leeftijd mooie prestaties neergezet. Kirsten is sinds november 2020 ambassadrice van VITALstyle.

Kirsten kon niet wachten om eindelijk te gaan paardrijden. “Als jong meisje had ik altijd al de droom om paard te rijden. Ik wilde zo graag, maar moest wachten tot ik 6 jaar oud was... Je kunt je voorstellen dat dat eindeloos lang duurde voor mijn gevoel, ik kon niet wachten!” Met een moeder die op hoog niveau dressuur rijdt valt de appel niet ver van de boom. “Bij ons in huis stonden paardenfoto’s van mijn moeder, misschien dat dat een belangrijke trigger is geweest. Ik kan zeker zeggen dat ik van haar het meeste heb geleerd.”

Veel tijd in het zadel

Met een stal vol (top)sportpaarden brengt Kirsten veel tijd door in het zadel. “Om 08.00 stap ik op mijn eerste paard en rond 17.00/17.30 ben ik klaar met het trainen van het laatste paard. Daarna geef ik soms nog les. Natuurlijk moeten de paarden in de avond nog gevoerd worden.”

Meer talent in de dressuur

Ondanks dat Kirsten tegenwoordig niet meer is weg te denken in de dressuursport, sprong ze tot een aantal jaren geleden nog redelijk veel. “Ik vind alles eigenlijk mega tof! Maar in de dressuur lag meer mijn talent dan bij het springen. Maar zodra het echt hoog wordt sla ik dat liever over, haha.”

De afgelopen jaren heeft Kirsten al vele mooie prestaties behaald, maar ze heeft zeker nog vele doelen. “De Olympische Spelen of een ander groot internationaal kampioenschap op GP niveau staat zeker bovenaan deze lijst! Ik ben het meest trots op de gouden medaille die ik in 2014 won met de toen zesjarige Dancer op het WK Jonge Dressuurpaarden. Ook alle andere medailles die we op het WK Jonge Dressuurpaarden hebben behaald zijn natuurlijk erg bijzonder, daar ben ik ook trots op.”

Foto: Kirsten Brouwer met Lightning Star RR

Kiezen tussen kinderen

We vroegen Kirsten welk paard voor haar het meest bijzonder is. “Er zijn veel paarden die veel voor mij betekend hebben of nog doen. Ik kan eigenlijk geen keuze maken, het voelt een beetje alsof je tussen je kinderen moet kiezen.”

Paarden hebben goede ondersteuning nodig bij topsport

“De samenwerking met VITALstyle bevalt me super goed! Mijn paarden hebben erg veel aan de ondersteuning van deze kwalitatief goede producten. Zeker omdat we topsport verwachten, moeten wij als ruiter de paarden zo goed als kan ondersteunen. Er zijn meerdere producten die ik eigenlijk heel fijn vind! Als ik echt moet kiezen zijn dat de ElektrolytenMix en SpierKracht. Daar kan ik eigenlijk niet zonder met paarden die op hoog niveau lopen en zwaardere arbeid verrichten. Daarnaast ben ik ook erg tevreden over Colosan bij paarden met koliek. Dat heb ik altijd staan, zodat we snel verlichting kunnen geven mocht een paard koliek hebben.