Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur: Kim Jacobi

Dressuuramazone en instructrice Kim Jacobi zat al vroeg in het zadel. Inmiddels runt ze haar eigen dressuurstal in het Friese Katlijk samen het haar man en fokken ze ieder jaar meerdere veulens. Ze heeft ze haar zelfgefokte ruin ‘Appie’ opgeleid tot en met de Grand Prix en is ze met Eagle V. onderweg naar dit niveau. Sinds eind 2020 is ze een van de ambassadrices van VITALstyle.

Paard blij, ik blij

“Na het behalen van mijn zwemdiploma mocht ik op ponyrijles, ik was toen 6 jaar oud. Als snel werd er een shetlander aangeschaft via de veehandelaar. Mijn vader had hem de opdracht gegeven een pony uit te zoeken die niet “te mak” was. Ik ben heel vaak van deze pony af gevallen, maar ik zette door. Toen het wel duidelijk was dat ik er echt niet mee ging stoppen, mocht ik een grotere pony waar ik later ook mijn eerste wedstrijden mee ging rijden.

Het ultieme doel van dressuur

Dromen om net zo goed te worden als Anky is voor menig paardenmeisje herkenbaar. Ook voor Kim: “Mijn grote voorbeeld was Anky van Grunsven. Ik droomde ervan om zo goed te worden als haar. Ik stuurde haar kaartjes en dan kreeg je een kaart terug met haar handtekening. Dat vond ik geweldig! Twee jaar geleden kreeg ik de kans, via een sponsor, om drie keer bij haar te lessen met mijn huidige Grand Prix paard Apres Minuit. Daarna ben ik nog twee keer bij haar geweest voor les. Een super leerzame ervaring! Anky is heel duidelijk, pluist elke oefening helemaal uit tot in detail, is grappig en zegt wat ze denkt. Ik houd ervan om op die manier instructie te krijgen.

Ik kijk ook graag naar filmpjes van Cathrine Dufour, Jessica von Bredow-Werndl en Charlotte Dujardin. Zij stralen een hele harmonieuze samenwerking uit met hun paard, dat is in mijn ogen het ultieme doel van dressuur.

Foto: Kim Jacobi met Apres Minuit

Genieten van blije paarden

Plezier staat hoog in het vaandel bij Kim. “Ik kan er echt van genieten als in de training iets lukt waar je lang op hebt geoefend. Maar ook als ik in het bos rijd met de paarden en zie hoe leuk ze het vinden. Eigenlijk geniet ik van alle momenten waarbij ik ervaar dat het paard blij is, daar word ik ook blij van!

Ik word ook blij van het product SpierKracht! Dit product geeft ons paard Eagle V. precies de ondersteuning die hij nodig heeft. In de training zijn we bezig met het werk voor de Zware Tour, dit vergt veel van een paardenlichaam. Ik kon hem voorheen moeilijk op gewicht houden. Nu met SpierKracht ziet hij er top uit, herstelt goed na een training, zit mooi in de bespiering en is bijna aan de dikke kant. Ik ben al jarenlang trouwe en zeer tevreden gebruiker van vele VITALstyle producten. Daarom ben ik super blij met deze samenwerking!”

Mooie prestaties en bijzondere momenten

Waar Kim het meest trots op is en welk paard het meest bijzonder is voor haar? “Horses2fly Apres Minuit is voor mij het meest bijzonder. Ik heb hem zelf gefokt, zien opgroeien en daarna opgeleid naar de Grand Prix. Ik heb zoveel mooie momenten met hem beleefd, daar geniet ik enorm van! Kybrona is voor mij ook heel bijzonder. Dit is een halfzus van Horses2fly Apres Minuit. Deze merrie is Elite en daar ben ik heel trots op. Ze heeft vorig jaar een veulentje gebracht en is nu weer drachtig, daarna gaan we haar eerst uitbrengen in de sport.”

Als je zoveel mooie momenten beleeft met een paard als ‘Appie’, zijn er vast momenten die je altijd bijblijven: “Ik ben trots op de vierde prijs die we wonnen in de Lichte Tour op het Internationale concours CDI*3 Roosendaal. Hiermee waren we ook beste Nederlander. Daarnaast stond ik bij het debuut van Edward Gal en Glock`s Zonik in de Grand Prix samen op het podium met hem en mijn trainer Alex van Silfhout. Edward won de rubriek, Alex werd tweede en wij wonnen de derde prijs. Dit vond ik een heel bijzonder moment! Alex is al jarenlang mijn instructeurs, net als Marjo Corporaal. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Tjalling van den Berg, hij is Eco-coach.”

Dressuuramazone én docent

Kim is niet fulltime in het dressuurzadel te vinden. “Twee dagen in de week ben ik docent op het VMBO Nordwin College te Heerenveen. Op deze dagen geef ik tot vier uur les op school. Daarna probeer ik voor het eten een paard te trainen, na het eten geef ik les. Op de dagen dat ik niet op school ben, doe ik in de ochtend stalwerkzaamheden of geef ik les. In de middag train ik de paarden en in de avond geef ik weer les.”