Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur Carlijn Huberts

Carlijn Huberts is niet alleen fanatiek dressuuramazone, ze is ook student diergeneeskunde. Haar ouders zijn beide paardenliefhebbers en hebben een dressuurstal. Dat Carlijn ook zo’n passie voor paarden heeft is dus geen grote verrassing. Ze is sinds januari 2020 ambassadrice van VITALstyle

Rijden en omgaan met paarden met paplepel ingegoten

“Vanaf het moment dat ik zelf ging paardrijden en wedstrijden gingen rijden, hebben mijn ouders en tante me altijd geholpen en begeleid, zowel thuis als op wedstrijd.  Ik heb veel geleerd van hen, maar ook van Jo Willems. Mijn vader leste al van kinds af aan bij Jo Willems en toen ik zelf oud genoeg was mocht ik met mijn pony ook in de lessen meerijden.  Doordat mijn ouders een dressuurstal hebben, heb ik vanaf het begin vooral dressuur gereden. Vroeger heb ik ook gesprongen en eventing gereden. Dit vond ik ook altijd geweldig, maar vanaf dat ik diergeneeskunde ben gaan studeren in Utrecht, ben ik me uiteindelijk gaan richten op dressuur.”

Een echt familiepaard

Carlijn rijdt Grand Prix met Watoeshi na een succesvolle tijd bij de U25. “Watoeshi is gefokt door mijn oom en komt uit het oude werkpaard van mijn opa. Momenteel rijd ik hem voor mijn tante, het is dus een echt familiepaard! Ik rijd hem nu vier jaar en we hebben al op veel grote wedstrijden mogen rijden en mooie successen behaald. Zo zijn we in Zweden, Italië, Luxemburg en België gestart. In Nederland hebben we o.a. op succesvol op CHIO Rotterdam, Indoor Brabant en Jumping Amsterdam mogen rijden. We hebben een bronzen medaille behaald op het Nederlands Kampioenschap U25. Ook hebben we twee jaar in het U25 team gezeten voor de Europese Kampioenschappen en hebben we beide keren de zilveren teammedaille gewonnen. We zitten ook in het kader bij de U25. Buiten dat is Watoeshi echt super lief en vinden we het ook leuk om lekker relaxt buitenritjes te stappen.”

Goede looks

“Cupido rijd ik nu drie jaar. Hij is een goedgekeurde hengst bij het KWPN. Cupido is echt heel knap en dat weet hij zelf ook, hij is een echt fotomodel. We hebben een mooie tijd gehad bij de Young Riders en daarbij een zilveren medaille behaald op de KNHS Indoorkampioenschappen. Daarna hebben we veel gewonnen in de Lichte tour. Nu zijn we hard aan het trainen voor de U25!”

Carlijn.jpg

Foto: Carlijn Huberts met Cupido

Drukke dagen met veel reistijd

“Mijn dagen zijn nooit hetzelfde, ze zijn erg afhankelijk van mijn onderwijsrooster. Ik sta ‘ochtends vroeg op, dan loop ik vaak van half acht tot vijf op de kliniek als co-assistent, heb ik colleges en daarna ik train ik mijn paarden. Of ik begin ’s ochtends vroeg met het trainen van mijn paarden en ga daarna door naar Utrecht voor colleges. Ik reis veel op en neer tussen Utrecht en Brabant.”

Goede ondersteuning bij topprestaties

"Om paarden topprestaties te laten verrichten is het zaak om ze hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Ik ben erg tevreden over de ChillPill en LongVitaal. Watoeshi kan soms wat te enthousiast worden op concours, waardoor hij een beetje heet wordt. Met de ChillPill blijft hij relaxt, het haalt de scherpe kantjes eraf. Het leuke is dat er inmiddels in mijn omgeving veel meer mensen enthousiast zijn geworden over de ChillPill. Ook heb ik goede ervaringen met LongVitaal. Dit ondersteunt Watoeshi optimaal als er pollen in de lucht zijn. “