0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over LongVitaal

Goede conditie van de luchtwegen is essentieel

VITALstyle LongVitaal ondersteunt de luchtwegen, met name bij seizoensgebonden weeromstandigheden zoals wind, stof, stuifmeel en zonlicht. Wanneer de luchtwegen van een paard minder goed functioneren, heeft dit direct invloed op de weerstand, conditie, spierkracht en het prestatievermogen. LongVitaal is goed voor de luchtwegen. Het geeft paarden letterlijk meer lucht, mede dankzij de krachtige kruidencombinatie van fenegriek, zoethoutwortel en anijszaad. Het verzacht de luchtwegen bij een kriebel in de keel bij seizoensgebonden weersomstandigheden. Zo kan je paard vrijer ademen!

Waarom LongVitaal?

  • Laat paarden vrijer ademen
  • Krachtige kruidencombinatie die bijdraagt aan het behoud van gezonde luchtwegen
  • Dé ondersteuning bij een kriebel in de keel

Carlijn Huberts over haar ervaring met LongVitaal

“Mijn paard is in het voorjaar soms erg onrustig. Hij proest veel en heeft een kriebel in de keel, zowel op stal als onder het zadel. Zonder neusnetje kan ik in de zomer niet rijden. Ik gebruik LongVitaal al langere tijd naar volle tevredenheid. Ik begin hiermee net voordat het echte voorjaar begint. Mijn paard is rustig en hij schuurt minder met zijn kriebelige neus tegen dingen aan. Hij proest en schudt minder en is daardoor beter te rijden.”

> Liever eerst proberen? Bestel dan een proefzakje LongVitaal. Meer weten over luchtwegen? Bekijk onze adviespagina Luchtwegen

Voeradvies per dag  
Paard 600 kg 120 gram
Paard 400-600 kg 100 gram
Pony 150-300 kg 80 gram
Veulen 30-60 gram

Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden.

Aantal dagen met verpakking bij een dosering LongVitaal van 80 gram:
1 kilo = 12,5 dagen (dosering 80 gram).
3 kilo = 37,5 dagen (dosering 80 gram).

Prijs per dag:
€1,86 bij een dosering LongVitaal van 80 gram (verpakking 3 kg).

Samenstelling

Kruiden (o.a. brandnetel, anijszaad, zoethout), fenegriekzaad (36%), tarwegries, moutkiemwortels, gist.

Analytische bestanddelen: 17,3% ruw eiwit, 6,0% ruw vet, 11,9% ruwe celstof, 8,1% ruwe as, 0,1% natrium, suiker 2%, zetmeel 4%. 

LongVitaal is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Welke kruiden zitten er in LongVitaal?

Anijszaad: Verzacht en ontspant de luchtwegen.

Fenegriek: De zaadjes van fenegriek leggen een beschermend laagje slijm over slijmvliezen van o.a. de ademhalings- en verteringsorganen.

Brandnetel: Helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen.

Zoethoutwortel: Beschermt de slijmvliezen van de luchtwegen, en ontspant de luchtwegen bij een kriebel in de keel.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731024129, 8711731024136
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Luchtwegen
10/10
23/06/2022 Herma
Heb dit gekocht voor mijn merrie met astma. Ze heeft hier in dit seizoen heel veel last van en wilde haar graag iets ter ondersteuning geven. Ik merk nu wel meer verschil, ze hoest veel minder waardoor ze ook minder snel aan zware medicatie moet.
10/10
13/03/2022 Mariëlle Pronk
Als mijn paarden een kuchje/hoestje hebben geef ik vaak Longvital, niet prefentief maar als "kuur" een week. Mijn paarden reageren goed hierop en her kuchje/hoestje verdwijnt. Ik heb meerdere producten geprobeerd, maar deze blijft m'n favoriet . De paarden eten het ook goed en is makkelijk toe te dienen omdat het brokjes zijn. Vaak doe ik het door de brok of slobber mengen.
8/10
14/02/2022 Sanne
Mijn 30 jarige welshpony begon vorig jaar midden zomer te hoesten, waarschijnlijk door de droogte en pollenallergie. Toen heb ik dit product op de proef aangeschaft en het beviel goed! Na een tijdje stopte hij met hoesten. Ik denk zeker dat dit bij een kriebelhoestje de oplossing is, maar bij een vasthoudende raspende hoest zou ik toch de dierenarts raadplegen. Over het algemeen erg tevreden!