0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over LongVitaal

Goede conditie van de luchtwegen is essentieel

VITALstyle LongVitaal ondersteunt de luchtwegen, met name bij seizoensgebonden weeromstandigheden zoals wind, stof, stuifmeel en zonlicht. Wanneer de luchtwegen van een paard minder goed functioneren, heeft dit direct invloed op de weerstand, conditie, spierkracht en het prestatievermogen. LongVitaal is goed voor de luchtwegen. Het geeft paarden letterlijk meer lucht, mede dankzij de krachtige kruidencombinatie van fenegriek, zoethoutwortel en anijszaad. Het verzacht de luchtwegen bij een kriebel in de keel bij seizoensgebonden weersomstandigheden. Zo kan je paard vrijer ademen!

Waarom LongVitaal?

  • Laat paarden vrijer ademen
  • Krachtige kruidencombinatie die bijdraagt aan het behoud van gezonde luchtwegen
  • Dé ondersteuning bij een kriebel in de keel

Carlijn Huberts over haar ervaring met LongVitaal

“Mijn paard is in het voorjaar soms erg onrustig. Hij proest veel en heeft een kriebel in de keel, zowel op stal als onder het zadel. Zonder neusnetje kan ik in de zomer niet rijden. Ik gebruik LongVitaal al langere tijd naar volle tevredenheid. Ik begin hiermee net voordat het echte voorjaar begint. Mijn paard is rustig en hij schuurt minder met zijn kriebelige neus tegen dingen aan. Hij proest en schudt minder en is daardoor beter te rijden.”

> Liever eerst proberen? Bestel dan een proefzakje LongVitaal. Meer weten over luchtwegen? Bekijk onze adviespagina Luchtwegen

Voeradvies per dag  
Paard 600 kg 120 gram
Paard 400-600 kg 100 gram
Pony 150-300 kg 80 gram
Veulen 30-60 gram

Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden.

Aantal dagen met verpakking bij een dosering LongVitaal van 80 gram:
1 kilo = 12,5 dagen (dosering 80 gram).
3 kilo = 37,5 dagen (dosering 80 gram).

Prijs per dag:
€1,86 bij een dosering LongVitaal van 80 gram (verpakking 3 kg).

Samenstelling

Kruiden (o.a. brandnetel, anijszaad, zoethout), fenegriekzaad (36%), tarwegries, moutkiemwortels, gist.

Analytische bestanddelen: 17,3% ruw eiwit, 6,0% ruw vet, 11,9% ruwe celstof, 8,1% ruwe as, 0,1% natrium, suiker 2%, zetmeel 4%. 

LongVitaal is GMO-vrij bevat geen toegevoegde suikers.  

Welke kruiden zitten er in LongVitaal?

Anijszaad: Verzacht en ontspant de luchtwegen.

Fenegriek: De zaadjes van fenegriek leggen een beschermend laagje slijm over slijmvliezen van o.a. de ademhalings- en verteringsorganen.

Brandnetel: Helpt het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen.

Zoethoutwortel: Beschermt de slijmvliezen van de luchtwegen, en ontspant de luchtwegen bij een kriebel in de keel.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731024129, 8711731024136
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Luchtwegen
10/10
19/07/2021 Oona
Na een warme zomerweek ging mijn paard hoesten. De dierenarts constateerde een luchtweginfectie op de bovenste luchtwegen en daarbij longen die niet zuiver klinken. Na 1 week medicijnen ging mijn paard weer hoesten. De dierenarts kwam opnieuw langs en gaf nog een week medicijnen en nu best wel redelijke sterkere. Tijdens de medicijnen hoesten mijn paard niet meer. Echter Na 1 dag stoppen hoesten hij opnieuw. En mijn vermoeden is dat mijn paard last heeft van pollenallergie. Aangezien hij ook schud met zijn hoofd en zijn neus aan zijn been meermaals wil schuren en hij is gaan hoesten. Ik ben ipv medicijnen opgestart met longvitaal en de eerste 2 dagen met een flinke dosis in combinatie met luchtwegsiroop. Dit had zo een goed resultaat de hoest was weg. Ik maak momenteel de combi van de siroop en de longvitaal. En hou er rekening mee dat ik op dagen van warm weer en veel pollen mogelijk een terugval kan hebben. Maar ik ben erg tevreden over het goede resultaat. De prijs weerhield mij in begin zeker en vast. Maar het resultaat is er. Een grotere verpakking zou welkom zijn. Van 10 kilo bijv.
10/10
24/03/2021 Rowenna.
Ik heb een paardje met IR dat allerlei kwaaltjes met zich mee brengt helaas. Zoals afgelopen winter een longontsteking. Waar ze door een slecht immuunsysteem nu dus bronchitis door ontwikkeld heeft. Afgelopen 2 wkn hoeste ze weer heel erg. En heb longvitaal gekocht. Ik merkte na een paar dagen al dat ze minder hoeste. Heb inmiddels ook een hooistomer en hoop dat mijn paardje het nu makkelijker krijgt met ademhalen samen met de longvitaal. Die ook nog eens heerlijk ruikt en paardje vind het echt lekker.
10/10
05/03/2021 Dithley Elskamp
Mijn paard met hevige pollenallergie kon ‘s zomers niet aan het werk. Na enkele passen draf stond hij te proesten en had hij jeuk aan zijn neus. Een neusnetje, natuurlijke druppels, behandelingen van de dierenarts, vanalles hebben we geprobeerd. De longvitaal brokken hebben hem onwijs goed geholpen! Aan het begin van het pollenseizoen begin ik met een dagelijkse kuur van 7-14 dagen, om dit vervolgens af te bouwen na 1x per 3/4 dagen. Hij doet het hier super op en wij kunnen nu ‘s zomers ook gewoon lekker doortrainen!