0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over LongVitaal

Ondersteunt bij het behoud van gezonde luchtwegen

Heeft jouw paard ondersteuning nodig bij het behoud van gezonde luchtwegen? Wanneer de luchtwegen van een paard minder goed functioneren, heeft dit direct invloed op de weerstand, conditie, spier- kracht en het prestatievermogen. VITALstyle (voorheen ECOstyle) LongVitaal is een kruidenmengsel in brokvorm en ondersteunt bij het behoud van sterke en gezonde luchtwegen. Het geeft paarden letterlijk meer lucht, mede dankzij de krachtige kruiden combinatie van fenegriek, brandnetel, zoethoutwortel en anijszaad. LongVitaal is daarom onmisbaar bij paarden met pollenkriebels, een kuch of kriebel in de keel! LongVitaal is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen. LongVitaal bevat 2% suiker en 4% zetmeel.

Wanneer LongVitaal?

  • Dé ondersteuning bij kuchen 
  • Krachtige kruidencombinatie die bijdraagt aan het behoud van gezonde luchtwegen 
  • Optimale ondersteuning bij pollenallergie 
  • Ondersteunt paarden om vrijer te ademen 
  • Unieke 3 in 1 werking

Unieke 3 in 1 werking

LongVitaal ECOstyle (nu VITALstyle), met onder andere fenegriek en brandnetel, is een luchtwegenmix paard dat bijdraagt aan het behoud van gezonde luchtwegen en biedt ondersteuning bij pollenallergie. LongVitaal kent een unieke 3-in-1 werking. Het ondersteunt bij de weerstand (via de darm), zorgt voor behoud van schone luchtwegen en ondersteunt bij het ontspannen van de luchtwegen bij kriebel in de keel. Een paard met een goede weerstand is ook minder gevoelig voor omgevingsfactoren, zoals pollen of stof waardoor de kans op hoofdschudden en kuchen afneemt. Én dat maakt de pollenperiode een stuk dragelijker voor je paard! Wil je testen of je paard LongVitaal lekker vindt? Bestel dan een proefzakje LongVitaal. Meer weten over luchtwegen? Bekijk onze adviespagina Luchtwegen

Voeradvies per dag  
Paard 600 kg 120 gram
Paard 400-600 kg 100 gram
Pony 150-300 kg 80 gram
Veulen 30-60 gram

Mag ook bij drachtige merries gebruikt worden.

Aantal dagen met verpakking bij een dosering LongVitaal van 80 gram:
1 kilo = 12,5 dagen (dosering 80 gram).
3 kilo = 37,5 dagen (dosering 80 gram).

Prijs per dag:
€1,86 bij een dosering LongVitaal van 80 gram (verpakking 3 kg).

Samenstelling

Kruiden (o.a. brandnetel, anijszaad, zoethout), fenegriekzaad (36%), tarwegries, moutkiemwortels, gist.

Analyse: 17,3% ruw eiwit, 6,0% ruw vet, 11,9% ruwe celstof, 8,1% ruwe as, 0,1% natrium.

Welke kruiden zitten er in LongVitaal?

Zoethoutwortel
Ondersteunt de slijmvliezen van de luchtwegen.

Fenegriekzaadjes
Ondersteunt de weerstand en vermindert kuchen.

Brandnetel
Ter ondersteuning van de darmen, nieren en alvleesklier.

Anijszaad
Ondersteunt bij een kriebel in de keel.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731024129, 8711731024136
Diergroep Paard
Gezondheid Aanvullend diervoeder
Productgroep Paardenapotheek
Soort Luchtwegen
10/10
19/07/2021Oona
Na een warme zomerweek ging mijn paard hoesten. De dierenarts constateerde een luchtweginfectie op de bovenste luchtwegen en daarbij longen die niet zuiver klinken. Na 1 week medicijnen ging mijn paard weer hoesten. De dierenarts kwam opnieuw langs en gaf nog een week medicijnen en nu best wel redelijke sterkere. Tijdens de medicijnen hoesten mijn paard niet meer. Echter Na 1 dag stoppen hoesten hij opnieuw. En mijn vermoeden is dat mijn paard last heeft van pollenallergie. Aangezien hij ook schud met zijn hoofd en zijn neus aan zijn been meermaals wil schuren en hij is gaan hoesten. Ik ben ipv medicijnen opgestart met longvitaal en de eerste 2 dagen met een flinke dosis in combinatie met luchtwegsiroop. Dit had zo een goed resultaat de hoest was weg. Ik maak momenteel de combi van de siroop en de longvitaal. En hou er rekening mee dat ik op dagen van warm weer en veel pollen mogelijk een terugval kan hebben. Maar ik ben erg tevreden over het goede resultaat. De prijs weerhield mij in begin zeker en vast. Maar het resultaat is er. Een grotere verpakking zou welkom zijn. Van 10 kilo bijv.
10/10
24/03/2021Rowenna.
Ik heb een paardje met IR dat allerlei kwaaltjes met zich mee brengt helaas. Zoals afgelopen winter een longontsteking. Waar ze door een slecht immuunsysteem nu dus bronchitis door ontwikkeld heeft. Afgelopen 2 wkn hoeste ze weer heel erg. En heb longvitaal gekocht. Ik merkte na een paar dagen al dat ze minder hoeste. Heb inmiddels ook een hooistomer en hoop dat mijn paardje het nu makkelijker krijgt met ademhalen samen met de longvitaal. Die ook nog eens heerlijk ruikt en paardje vind het echt lekker.
10/10
05/03/2021Dithley Elskamp
Mijn paard met hevige pollenallergie kon ‘s zomers niet aan het werk. Na enkele passen draf stond hij te proesten en had hij jeuk aan zijn neus. Een neusnetje, natuurlijke druppels, behandelingen van de dierenarts, vanalles hebben we geprobeerd. De longvitaal brokken hebben hem onwijs goed geholpen! Aan het begin van het pollenseizoen begin ik met een dagelijkse kuur van 7-14 dagen, om dit vervolgens af te bouwen na 1x per 3/4 dagen. Hij doet het hier super op en wij kunnen nu ‘s zomers ook gewoon lekker doortrainen!