0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
 • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Koliek

Koliek bij paarden? Kies de beste producten van VITALstyle

Heeft jouw paard koliek? VITALstyle biedt jou de juiste oplossing voor het behandelen en voorkomen van koliek. Colosan werkt krampstillend en gasafdrijvend, ideaal in afwachting van de gealarmeerde dierenarts. Om de darmen na koliek opnieuw in balans te brengen is er DarmBalans als nazorg. 

Ter ondersteuning van koliek:

Hoe herken ik koliek bij paarden?

Koliek is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar. Koliek is een vorm van buikpijn en komt in verschillende vormen voor. Vaak is de dierenarts er niet direct, maar heeft het paard veel pijn. Op dit moment biedt het product Colosan van VITALstyle (voorheen ECOstyle) een goede oplossing. Koliek komt in verschillende soorten en maten voor. Daarom is het soms moeilijk om de symptomen van koliek direct bij je paard te herkennen. Echter zijn er een aantal symptomen waar je koliek aan herkent. (Let op: zodra meerdere symptomen tegelijk zichtbaar zijn is de kans op koliek groter) 

Symptomen van koliek:

 • Steeds rollen en weer opstaan 
 • Paard kijkt/bijt naar zijn buik en trapt met de achterbenen 
 • (Veel) zweten 
 • Onrustig gedrag, zoals rondlopen en schrapen 
 • Niet of juist vaak mesten 
 • Weinig tot geen eetlust 
 • Flemen 
 • Verhoogde lichaamstemperatuur 

Wat te doen bij koliek?

Toont jouw paard bovengenoemde symptomen? Of heb je een vermoeden dat jouw paard koliek heeft? Schakel dan altijd je dierenarts in en geef in afwachting hiervan een dosering Colosan. Dit is een 100% natuurlijk product en werkt bijzonder effectief tegen koliek. Daarnaast is het belangrijk om de darmen van je paard extra te ondersteunen na een koliekaanval. Om de balans in de darmen weer terug te brengen kan DarmBalans worden gebruikt.  

Koliek voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, daarom is goede voeding van groot belang. Het is belangrijk dat het paard voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt. OerBalans is een kruidenmengsel dat alles bevat wat een paard van nature nodig heeft. Dit is een goede, gezonde en natuurlijke aanvulling op de reguliere voeding. Heeft je paard een gevoelige darmflora? DarmBalans geef je als kuur en brengt balans in de darmen. Het is een goede combinatie met OerBalans. Naast goede voeding is onbeperkt toegang tot schoon drinkwater belangrijk.  

Waarom VITALstyle?

Elk product van VITALstyle draagt bij aan het totale welzijn van jouw paard en helpt de natuur een handje. Met het gebruik van VITALstyle producten geef je de wereld een stukje beter door aan de volgende generaties. Advies nodig over onze voeding en geneesmiddelen?  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!