0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Koliek

Koliek bij paard? Kies het beste product van VITALstyle

Heeft jouw paard koliek? VITALstyle heeft het geneesmiddel Colosan in haar assortiment en biedt jou daarmee de juiste oplossing voor het behandelen en genezen van koliek. Colosan werkt direct verlichtend, krampstillend en gasafdrijvend. Ideaal in afwachting van de gealarmeerde dierenarts. Colosan van VITALstyle is het enige geregistreerde én goedgekeurde diergeneesmiddel om toe te passen bij gasophoping en bij storingen in het maagdarmkanaal zoals verstopping, koliek en trommelzucht.

Ter genezing van koliek

Wat is koliek?

Koliek is de nachtmerrie van elke paardeneigenaar. Koliek bij paarden is een vorm van buikpijn en komt in verschillende vormen voor. Zowel de symptomen als oorzaken kunnen verschillend zijn. Belangrijk is om altijd de dierenarts in te schakelen, omdat koliek gevaarlijk kan zijn voor het paard. Koliek kan enorm pijnlijk zijn en zolang de dierenarts er nog niet is, biedt Colosan van VITALstyle (voorheen ECOstyle) direct verlichting voor het paard. 

Wat zijn de symptomen van koliek en hoe herken je buikpijn bij je paard 

Veel voorkomende symptomen bij koliek: 
-Steeds rollen en weer opstaan  
-Paard kijkt/bijt naar zijn buik en trapt met de achterbenen  
-(Veel) zweten  
-Onrustig gedrag, zoals rondlopen en schrapen  
-Niet of juist vaak mesten  
-Weinig tot geen eetlust  
-Flemen (optrekken van bovenlip) 
-Verhoogde lichaamstemperatuur

 

Gaskoliek en zandkoliek bij paarden

Koliek komt in verschillende vormen voor, waaronder: 
 
- Gaskoliek: wanneer er plotselinge veranderingen zijn in de voersamenstelling kan de darmflora niet wennen en wordt er enorm veel gas geproduceerd. Bijvoorbeeld bij een te snelle overgang van hooi naar vers gras in het voorjaar. Daarnaast kan weinig beweging ook zorgen voor gasontwikkeling. Doorgaans gaat de kramp na 10-15 minuten stappen en een keer mesten vanzelf weg. Is dat niet het geval, raadpleeg dan altijd de dierenarts en geef je paard alvast een dosering Colosan van VITALstyle. 
 
- Zandkoliek: wanneer een paard graast op te korte weides trekken ze vaak het gras met wortel en al uit de grond. Hierdoor krijgt het paard ook zand binnen. Ook het voeren vanaf de grond kan zorgen voor zandkoliek. Ons advies is om vanuit een bak of vanaf een harde ondergrond te voeren. Er zijn ook paarden die zand op likken. 
 
- Krampkoliek: kan ontstaan door stress of plotselinge veranderingen in bijv. voer of stalling  

- Verstoppingskoliek: darmen zijn verstopt met voer door vaak een combinatie tussen weinig beweging, te weinig goed ruwvoer en te weinig water of vocht. 
 
Het is daarom soms moeilijk om de symptomen van koliek direct bij je paard te herkennen. Er zijn echter wel een aantal duidelijke symptomen waar je koliek aan kunt herkennen. (Let op: zodra meerdere symptomen tegelijk zichtbaar zijn is de kans op koliek groter) 
 

Hoe behandel je koliek?

Toont jouw paard bovengenoemde symptomen? Of heb je een vermoeden dat jouw paard koliek heeft? Schakel dan altijd je dierenarts in en geef in afwachting hiervan een dosering Colosan. Dit is een 100% natuurlijk product en werkt bijzonder effectief tegen koliek. Colosan is het enige geregistreerde en goedgekeurde geneesmiddel tegen koliek. Hierdoor weet je zeker dat het product uitgebreid is getest op werkzaamheid en veiligheid. Naast het toedienen van Colosan kun je je paard ook laten stappen om zo de darmen in beweging te houden. 

Voeradvies voor je paard na koliek

Goede voeding van groot belang. Ook na koliek blijft het voermanagement heel belangrijk. Bouw het rantsoen langzaam weer op. Geef ook kleine porties hooi. Voor het verhogen van de weerstand is het belangrijk dat het paard voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt en dat de darmflora in balans is. Naast goede voeding is onbeperkt toegang tot schoon drinkwater ook van essentieel belang. Meer weten over onze ondersteunende producten? Bekijk dan onze pagina Maag en Darm
 

Lees ook handige tips en meer informatie over: