0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Mastitis

Uiergezondheid bij mastitis ondersteunen

Het verlengen van de levensduur van de koeien is één van de belangrijkste doelstellingen in de veehouderijsector. Veehouders zoeken naar nieuwe behandelmethoden met een doelgerichte aanpak mét blijvend resultaat. 

Ter ondersteuning van een goede uiergezondheid:

Hoe ontstaat mastitis?

Verschillende soorten bacteriën veroorzaken mastitis op verschillende manieren; een beginnende mastitis bij vaarzen of mastitis bij plotselinge ‘miljonairs’ op de MPR uitslag. Wanneer een koe niet reageert op een antibiotica- of alternatieve behandeling, typische terugkomers, kan dit met een biofilm te maken hebben. Een biofilm is een laag van bactierën die zich met elkaar wapenen tegen medicatie zoals antibiotica. Maar ook tegen het eigen immuunsysteem dat normaal in staat is om een infectie zelf aan te pakken. Door gelijktijdig gebruik te maken van verschillende producten met verschillende werkingen, kan de biofilm doorbroken worden. Zo kan de medicatie zijn werk goed doen. Bij een moeilijk behandelbare mastitis zorgt het combineren van producten in veel gevallen voor een krachtige behandeling. 

Wat kan ik doen wanneer een koe mastitis heeft?

Wanneer het zelfherstellend vermogen van een dier niet meer of onvoldoende aanwezig is om een bacteriële infectie te bestrijden, is antibiotica het laatste redmiddel. Door de focus te verleggen naar het zelfherstellend vermogen van het dier (weerstand) in plaats van het curatief behandelen van infecties met antibiotica, is het lichaam beter instaat om bacteriële infecties zelf te overwinnen. Het immuunsysteem krijgt zo de kans om aan herstel te bouwen. Dit komt de gezondheid van het vee ten goede met minder antibioticagebruik en minder productieverlies. En dus een beter rendement! 

Tips voor een goede uiergezondheid

Vlotte opstart lactatie
Wanneer een koe gezond in de droogstand komt, blijft de weerstand van de uiergezondheid in balans. Door circa 14 dagen voor de droogstand de Transit Knoflookbolus toe te dienen, krijgt de koe de ondersteuning voor een gezond uier in de droogstand. Waarom de Transit Knoflookbolus? 

 • Ondersteunt gezond uier in droogstand 
 • Geen invloed op geur- en smaak van melk en vlees 

Ondersteuning droogstand
Met de juiste ondersteuning van kruiden in de droogstand blijft de koe in topconditie. OerVitaal is een aanvulling op het dagelijkse basisvoer en is speciaal ontwikkeld om voor- en gedurende de top van de lactatie de koe optimaal te ondersteunen. Waarom OerVitaal? 

 • Optimale ondersteuning van de melkproductie de gehele lactatie 
 • Optimale energiebalans in de droogstand 

Eerste vlokjes
De eerste vlokjes in de melk duiden op een klinische mastitis. Pak de beginnende ontsteking snel aan met  UierBalsem. UierBalsem werkt antibacterieel, ontsmettend en verzachtend. Waarom UierBalsem? 

 • Stimuleert krachtig de doorbloeding 
 • Bevordert de afvoer van afvalstoffen 

Acute miljonairs door biofilm
Vorming van biofilm is vaak de oorzaak van plotselinge ‘miljonairs’ of terugkomers. Pak de infectie aan met UierBalsem in combinatie met een alternatief voor antibiotica. Ondersteun de diergeneesmiddelen met de Panax Knoflookbolus. De werking van deze verschillende therapieën kan de biofilm doorbreken. Waarom de Panax Knoflookbolus? 

 • Geeft geen geur en smaak aan melk 
 • Snelle werking door zwarte knoflook en Ginseng 

Ondersteuning van de eetlust bij pijnlijke mastitis
Behoud van een goede eetlust en herkauwactiviteit in herstelperiodes resulteert in behoud van de melkproductie met de K-Spirine Bolus. Waarom K-Spirine? 

 • Ideale combinatie met de Panax Knoflookbolus, UierBalsem en een alternatief
 • Ondersteunt een optimale eetlust en normale herkauwactiviteit