0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Droogstand 1-2-3

Elke koe optimaal de droogstand in? Kies de beste producten van VITALstyle  

Om de droogstand optimaal te laten verlopen biedt VITALstyle (voorheen ECOstyle) de juiste producten. Onze Transit Knoflookbolus en MelkStop bieden de juiste ondersteuning vlak voor en tijdens de droogstand, maar ook voor een goede start van de lactatie. Met deze producten kalft iedere koe zorgeloos af!   

Ter ondersteuning bij de droogstand:

Uiergezondheid maximaal ondersteunen

Circa 30% van de koeien zet zichzelf droog en 30% moet met antibiotica drooggezet worden. Bij circa 40% van de koeien heerst twijfel, wel of niet met antibiotica droogzetten? Veel van deze koeien hebben een mastitisverleden, een te hoog celgetal (>150.000) of een te hoge productie enkele weken voor het droogzetten. Deze koeien hebben een groter risico op mastitis. Steeds meer veehouders zoeken naar effectieve oplossingen om het antibioticagebruik te verminderen in de droogstand en met zo min mogelijk complicaties. De Transit Knoflookbolus wordt 10 tot 14 dagen voor de droogstand toege­diend en is dé ideale bolus om de uiergezondheid tot de droogstand te ondersteunen. Door MelkStop oraal toe te dienen direct na de laatste melkbeurt voor het droogzetten, wordt de melkdrang beïnvloed. De melkstroom verlaagt snel en effectief. Tevens neemt de druk in de uier direct af. Binnen 3-4 dagen is de uier vrijwel opgedroogd.

Droogstand 

De droogstand is voor een koe de periode om te herstellen en zich voor te bereiden op de melkproductie en het afkalven. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Omdat de koe drachtig is, staat de weerstand onder druk en is de koe gevoeliger voor complicaties. Steeds meer veehouders zoeken naar oplossingen om de droogstand zoveel mogelijk zonder complicaties te laten verlopen en het antibioticagebruik te voorkomen of te verminderen.  

Houdt de botstofwisseling actief tijdens droogstand 

Tijdens de droogstand heeft een koe behoefte aan ongeveer 20 gram calcium per dag. Vaak krijgen koeien tijdens de droogstand een calciumrijk rantsoen om melkziekte te voorkomen. Wanneer koeien meer calcium binnen krijgen dan nodig is, neemt het lichaam alleen nog calcium op vanuit de darmen door de voeding en wordt de calciumopname vanuit bot minder actief*. De calcium- en botstofwisseling wordt hierdoor ‘lui’. Wanneer een koe bij de droogstand minder dan 20 gram calcium per dag binnen krijgt, blijft de botstofwisseling goed geactiveerd voor de dracht.   

 *Bij een calciumtekort spreekt het lichaam eerst de calcium aan uit het bloed. De botstofwisseling vult het tekort in het bloed weer aan.  

Voeding voor een optimale droogstand 

Naast het dagelijkse rantsoen is starten met OerVitaal ca. 4-6 weken voor de geboorte een goede aanvulling voor dé ondersteuning in de droogstand en de lacatie. OerVitaal bevat de vitaminen, mineralen en sporenelementen die elke koe van nature nodig heeft. De kruiden in OerVitaal ondersteunen de melkproductie, eetlust en de functie van de organen. Hierdoor heeft de koe een goede energiebalans tijdens de droogstand. Voor extra ondersteuning van het immuunsysteem en een goede uiergezondheid voer je Panax Knoflookbolus. Door de zwarte knoflook en Ginseng wordt het immuunsysteem ondersteunt beïnvloed.   

Waarom VITALstyle? 

VITALstyle (voorheen ECOstyle) ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel is dat deze producten geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.