0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren
Uier

Uier

Optimale uiergezondheid bij koeien? Kies de beste producten van VITALstyle  (voorheen ECOstyle)

Een goede uiergezondheid is de basis van een optimale melkproductie. VITALstyle biedt de juiste producten om een optimale uiergezondheid te handhaven. Onze Panax Knoflookbolus biedt natuurlijke ondersteuning aan de uiergezondheid en het immuunsysteem. UierBalsem is dé ondersteuning om mastitis te voorkomen en te behandelen. De Transit Knoflookbolus is dé bolus om de uiergezondheid voor en na de droogstand te ondersteunen. 

5 resultaten

Uiergezondheid  

Om het welzijn van de koe te ondersteunen is een goede uiergezondheid van groot belang. Uieraandoeningen zoals mastitis, zijn erg pijnlijk en brengen veel kosten met zich mee. Daarnaast geeft een koe meer melk als de uier in topconditie is en blijft.    

Hoe behoud ik een optimale uiergezondheid?  

Om de uiers van de koe in optimale gezondheid te houden is een goede weerstand van groot belang tegen infecties. Om het immuunsysteem en een goede uiergezondheid te ondersteunen geef je Panax Knoflookbolus. Dit komt met name van pas voor het afkalven, bij het droogzetten en bij een energietekort. Daarentegen zorgt stress voor een verminderde weerstand, probeer dit dus te voorkomen. Door stress werken de witte bloedcellen in het lichaam minder goed, waardoor ze minder effectief zijn bij het onschadelijk maken van bacteriën en andere binnendringers.  

Naast een goede weerstand is hygiëne ook erg belangrijk om infecties te voorkomen. Zorg dat de omgeving van de koe schoon en droog is. Daarnaast is het klimaat in de stallen van belang om infecties te voorkomen, denk hierbij aan een goed ventilatie. Ook de afmetingen van de ligbox hebben invloed op de uiergezondheid. Zodra deze afmetingen te klein zijn bevuilen de koeien deze ligboxen relatief meer en is er een kans dat de koeien op de spenen trappen. Echter is het betrappen van de spenen te voorkomen met behulp van een ruwe ondergrond of een zacht ligbed.   

Mastitis  

De meest voorkomende uieraandoening bij koeien is Mastitis. Dit komt in twee vormen voor, maar wordt beide veroorzaakt door een bacterie die via de uier binnendringt en zich hier vermenigvuldigt.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

VITALstyle ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren. Het grote voordeel van onze diergeneesmiddelen is dat ze geen bijwerkingen veroorzaken of nadelige gevolgen als resistentieontwikkeling hebben. Bovendien is de wachttijd voor melk en vlees nul dagen en wordt het antibioticagebruik verlaagd.