0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren
Groei en ontwikkeling

Groei en ontwikkeling

Een optimale drinklust = een optimale groei!

Een goede opstart van een (pasgeboren) kalf zorgt uiteindelijk voor een vitaal en robuust dier. Een goede groei bij kalveren is dan ook nodig voor de verdere ontwikkeling tot een gezonde (melk)koe! Een goede weerstand en eetlust in de eerste 10 levensweken zijn dan ook bepalend voor groei, gezondheid en melkproductie in de periode van kalf tot duurzame melkkoe. Een kalf kan immers maar één keer opgroeien. Met een goede weerstand is het kalf minder vatbaar voor alles wat ze in de eerste weken tegen kunnen komen. Onze producten zijn ontwikkeld met de kracht uit de natuur, om ieder kalf optimaal te kunnen ondersteunen!

De melkproductie wordt bepaald in de opfok

Wanneer een kalf in de eerste acht weken meer melk drinkt en daardoor sneller groeit, wordt een betere basis gelegd voor de uiervorming. Het uierweefsel ontwikkelt dan meer actieve melk producerende cellen. Een optimale groei voor het spenen kan in de eerste drie lactaties 2200 kg extra aan melkproductie opleveren. Uit onderzoek aan de Universiteit van Michigan blijkt dat het verschil tot twee keer zoveel melkklieren kan opleveren (Bron: Melkvee.nl-2020).

Behoud van een goede drink- en eetlust

Het behoud van een goede drink- en eetlust is van groot belang bij pasgeboren kalveren. Het zorgt voor een vlotte opstart en de start van een gezonde groei en ontwikkeling. Bekijk het VITALstyle assortiment voor 100% natuurlijke producten voor de ondersteuning van pasgeboren kalveren!

5 resultaten