0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren
Droogzetten

Droogzetten

Elke koe optimaal de droogstand in? Kies voor de producten van VITALstyle  (voorheen ECOstyle)!

In drie stappen hoogproductieve koeien droogzetten doe je met het VITALstyle droogstand 1-2-3.
Om de droogstand optimaal te laten verlopen biedt VITALstyle de juiste producten.   

2 resultaten

Droogstand  

De droogstand is voor een koe de periode om te herstellen en zich voor te bereiden op de melkproductie en het afkalven. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot. Omdat de koe drachtig is, staat de weerstand onder druk en is de koe gevoeliger voor complicaties. Steeds meer veehouders zoeken naar oplossingen om de droogstand zoveel mogelijk zonder complicaties te laten verlopen en het antibioticagebruik te voorkomen of te verminderen.  

Houdt de botstofwisseling actief tijdens droogstand  

Tijdens de droogstand heeft een koe behoefte aan ongeveer 20 gram calcium per dag. Vaak krijgen koeien tijdens de droogstand een calciumrijk rantsoen om melkziekte te voorkomen. Wanneer koeien meer calcium binnen krijgen dan nodig is, neemt het lichaam alleen nog calcium op vanuit de darmen door de voeding en wordt de calciumopname vanuit bot minder actief*. De calcium- en botstofwisseling wordt hierdoor ‘lui’. Wanneer een koe bij de droogstand minder dan 20 gram calcium per dag binnen krijgt, blijft de botstofwisseling goed geactiveerd voor de dracht.   

 *Bij een calciumtekort spreekt het lichaam eerst de calcium aan uit het bloed. De botstofwisseling vult het tekort in het bloed weer aan.  

Voeding rondom de droogstand  

Naast het dagelijkse rantsoen is starten met OerVitaal ca. 4-6 weken voor de geboorte een goede aanvulling als ondersteuning tijdens de droogstand en de lacatie. OerVitaal bevat mineralen, sporenelementen en vitamines. De kruiden in OerVitaal ondersteunen de melkproductie, behouden de eetlust en ondersteunen de functie van de organen. Hierdoor heeft de koe een normale energiebalans tijdens de droogstand. Ter ondersteuning van het immuunsysteem en de uier voer je Panax Knoflookbolus. Door de zwarte knoflook en Ginseng wordt het immuunsysteem positief beïnvloed.   

Waarom VITALstyle (voorheen ECOstyle)?  

VITALstyle ontwikkelt al meer dan 50 jaar ecologisch verantwoorde producten. Onderzoek en ervaring toont aan dat onze producten worden ingezet om de gezondheid van de dieren te verbeteren.