0 Vergelijken
 • Altijd 100% natuurlijke producten
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
 • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Overgewicht

4 resultaten

Heeft je hond last van overgewicht? Kies voor OVERGEWICHT van VITALstyle (voorheen ECOstyle) 

Moet jouw hond afvallen? VITALstyle biedt ondersteuning waardoor jouw hond binnen enkele maanden gewicht verliest: OVERGEWICHT is een dieetvoer dat ondersteunt bij afvallen en draagt bij tot een vol gevoel. Start nog vandaag met het voer voor te dikke honden. VITALstyle heeft brokjes en vlees. Jouw hond is dan in combinatie met voldoende beweging snel weer op gewicht!

De speciale OVERGEWICHT dieetvoeding voor honden van VITALstyle ondersteunt bij afvallen en bij het verzadigingsgevoel. Dit komt door de combinatie van een laag vetgehalte met een hoog gehalte aan ruwe celstof. Hierdoor heeft dit voer een laag energiegehalte. De ruwe celstof, oftewel vezels, zijn voor een groot deel afkomstig uit kruiden. Vezels zorgen voor een goede maag- en darmvulling, wat bijdraagt aan een vol gevoel. Wel wordt de spiermassa behouden, dankzij de goed verteerbare eiwitten in de voeding. De hond verliest geleidelijk gewicht en wordt actiever. Wist je dat VITALstyle ook kan ondersteunen bij diverse andere onderwerpen? Lees meer informatie op o.a. de pagina's Diarree, Spijsvertering, Huidproblemen hond, Oudere hond of Sterke spieren of gewrichten.

Wat zijn de risico’s van overgewicht bij mijn hond?  

Het is belangrijk om de risico’s van overgewicht bij jouw hond tijdig weg te nemen. Obesitas bij honden heeft namelijk een verhoogd risico op de volgende gezondheidsproblemen: 

 • Traagheid en slechte conditie  
 • Gewrichtsproblemen  
 • Hart- en longproblemen  
 • Levensverwachting verkort met +/- 2 jaar  
 • Verhoogde kans op blaasproblemen   

Hoe weet ik of mijn hond overgewicht heeft?  

Met de body conditie score kom je er eenvoudig achter hoe gezond het gewicht van je hond is. Deze tool wordt ook gebruikt bij mensen en andere dieren om vast te stellen of iemand al dan niet overgewicht heeft.

Hoe voorkom en behandel ik overgewicht bij mijn hond?

Er zijn drie hoofdpijlers die belangrijk zijn om naast elkaar op te volgen wil je dat jouw hond geleidelijk aan gewicht verliest: 

 • Beweging   
  Bewegen is belangrijk voor elke hond. Gebrek aan lichaamsbeweging kan leiden tot overgewicht bij honden, dat is algemeen bekend. Overgewicht bij honden verhoogt daarbij ook nog eens de kans op bijvoorbeeld overbelasting van gewrichten, diabetes en ontsteking van de alvleesklier.
   
 • Timing  
  De timing van het voeren van de hond is óók relevant bij overgewicht bij jouw hond. Omdat training leidt tot een verminderde spijsvertering is het aan te raden jouw hond enkele uren voor en na (intensieve) training niet te voeren. Wil je precies weten hoeveel beweging jouw hond (extra) nodig heeft bij overgewicht? Raadpleeg dan de dierenarts voor meer informatie.
   
 • Water  
  Geef de hond tevens voldoende water: dit zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen.
   
 • Speciale voeding  Daarnaast is het belangrijk om de hond tijdelijk OVERGEWICHT te voeren. Waar al onze hondenvoeding normaal kan worden gecombineerd, is het belangrijk om de hond met wat extra kilo’s alleen hondenvoer uit de OVERGEWICHT-lijn te geven. Ons premium OVERGEWICHT natvoer met veel vlees is een mooie aanvulling op de brok: samengesteld uit verse ingrediënten met behoud van mineralen en vitaminen door het blik na het sluiten pas te verhitten.

Na drie maanden zul je merken dat de hond gewicht verliest. Nieuwsgierig geworden? Probeer eens een proefzakje!  Nieuwsgierig naar het totale assortiment dieetvoer van VITALstyle? Kijk op de pagina Dieetvoer.

Hierom VITALstyle  (voorheen ECOstyle)

Gun jij jouw hond weer zijn gezonde gewicht? Het toevoegen van natuurlijke ingrediënten in ons hondenvoer zit in ons DNA. Hondenvoeding van VITALstyle bevat alleen natuurlijke ingrediënten, waaronder vlees, groenten en kruiden. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Heeft jouw hond overgewicht? Kies voor OVERGEWICHT van VITALstyle!