Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Huid en vacht

Ben je op zoek naar natuurlijke producten voor de huid en vacht van je paard? Onze supplementen en verzorgingsproducten voor paarden zijn 100% natuurlijk en verrijkt met kruiden ter ondersteuning van de huid en vacht!

Lees verder
Sluiten
15 resultaten
Silicium+
14 reviews
Silicium+
39,95
LijnzaadOlie
16 reviews
LijnzaadOlie
5,00
Shampoobar White & Peppermint Shampoobar White & Peppermint
12,95
Shampoobar Itch & OatsShampoobar Itch & Oats
10 reviews
Shampoobar Itch & Oats
12,95
12,95
HoningZalf
30 reviews
HoningZalf
19,99
Shampoobar WaszakjeShampoobar Waszakje
4,95
ZomerRust Spray
20 reviews
ZomerRust Spray
18,99
DermaControl Brok
19 reviews
DermaControl Brok
119,99
Shampoobar Smooth & SilkyShampoobar Smooth & Silky
12,95
Shampoobar Scrub & OrangeShampoobar Scrub & Orange
12,95

Aan de vacht en de huid van je paard kun je veel zien. Heeft het een mooie glans, of is het misschien wat dof? Gekke plekjes of een ruwe huid door het spelen met andere paarden, of misschien schuurt hij met de manen en staart? De huid en vacht kun je van binnenuit en van buitenaf ondersteunen met natuurlijke producten.

Een gezonde huid en vacht van je paard

Een glanzende vacht, appeltjes en een soepele huid zijn tekenen van een paard dat lekker in zijn vel zit. Ondanks dat dit slechts een kleine opsomming is, zijn het wel tekenen die je als paardeneigenaar heel gemakkelijk met het blote oog kunt zien! Het is het goed om te weten dat een goede stofwisseling voor een soepele huid en gezonde vacht zorgt. Opgehoopte afvalstoffen kunnen voor een doffe vacht zorgen. Daarom is een goede afbraak en afvoer van afvalstoffen belangrijk voor een gezonde huid en vacht. Ook een optimaal werkend spijsverteringsstelsel is de basis van een stralende huid en vacht.

De functie van de huid en vacht van paarden

Het is niet alleen mooi om naar te kijken en lekker zacht om te aaien, maar de vacht heeft ook een belangrijke functie. Namelijk het beschermen van het paard tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan hevige regen, kou, hitte, insecten en bacteriën. Voeding speelt een belangrijke rol in het onderhouden van een gezonde huid en vacht. Zodra de darmflora, het immuunsysteem, de spijsvertering en de stofwisseling in balans zijn, zal dit zich ook uiten naar de huid en vacht.

Voeding en supplementen voor de huid en vacht

Omega 3 vetzuren zijn bijvoorbeeld onmisbaar voor het behoud van een normaal zuurstoftransport, de energieoverdracht tussen cellen en het aansturen van de hormonen. Bij overreacties op kriebels begint het probleem vaak van binnenuit. De basis voor een sterke huid zonder kriebels is bijvoorbeeld een rantsoen met voldoende kruiden. Zodra de weerstand zo optimaal mogelijk is, is een paard minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. Paarden die toch een overreactie ontwikkelen, kunnen dit uiten door te schuren. Jammer van die mooie staart en dikke bos manen, maar al helemaal vervelend voor je paard voor wie het onaangename probeert weg te schuren. Dit kan zelfs tot plekjes op de huid leiden, die je dan weer van buitenaf moet verzorgen om het te reinigen, verzachten en te verlichting.

LijnzaadOlie is een supplement dat de juiste verhoudingen omega 3, 6 en 9 vetzuren bevat. Dit ondersteunt niet alleen een prachtige glanzende vacht, maar ook de spijsvertering. Ook vinden paarden het super lekker! Eet je paard zijn voer moeilijk op? Dan kan LijnzaadOlie hem misschien wel over de streep trekken. Silicium+ bevat bouwstenen voor de huid en vacht en ondersteunt daarnaast ook de hoeven en pezen! DermaControl is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van het herstellend vermogen van de huid, bijvoorbeeld als paarden schuren. Het bevat een combinatie van kruiden ter ondersteuning van de huidfunctie en voor het behoud van een gezonde huid.

Verzorging van de huid en vacht van buitenaf

Verzachtende lotions met kalmerende ingrediënten kunnen een fijne ondersteuning bieden voor de huid en vacht van je paard. Als paardeneigenaar weet je als geen ander dat paarden regelmatig een ruw, schraal of rood plekje hebben. Om de huid te ondersteunen in het natuurlijke herstel en de kans op littekens te verkleinen is het belangrijk om de huid goed te reinigen en verzorgen. Natuurlijke ingrediënten ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de huid.

Zo werkt Calendula in CalendulaSpray, ook wel Goudsbloembloesem genoemd, verzorgend, reinigend en ondersteunt het natuurlijk huidherstel en de aanmaak van nieuwe huidcellen. De bijenwas in HoningZalf ligt als een pleister op de huid die tegen invloeden van buitenaf beschermt. En Sint-Janskruid olie in DermaControl Lotion ondersteunt de gevoelige, rode huid.

In sommige gevallen is het prettig om een verzorgingsproduct niet met je handen aan te brengen. Zo houd je het hygiënisch! CalendulaSpray is een geruisloze spray die in alle standen te gebruiken is, handig voor moeilijk bereikbare plekjes. DermaControl Lotion heeft een borsteltje aan de kop, waardoor je gemakkelijk de staartwortel in kunt smeren.

ADVIES NODIG?

VITALstyle is hét merk voor een fit en vitaal paard. Ben je op zoek naar natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten of diergeneesmiddelen voor je paard? Dan ben je bij VITALstyle aan het juiste adres! Heb je advies nodig? Neem gerust contact op met de klantenservice van VITALstyle! We helpen je graag.