Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Op werkdagen voor 14:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Een zomer zonder schuren

Herken je dat? Afgeschuurde manen en een staart die getransformeerd is tot WC-borstel? Zodra het voorjaar aanbreekt en de zomer weer voor de deur staat, begint voor veel paardeneigenaren een periode vol zorgen. Natuurlijk wil je je paard zonder dat vervelende geschuur en met een mooie volle staart en manen door de zomer loodsen. In dit blog staat het optimaal ondersteunen van je paard bij het schuren centraal.

Een goede voorbereiding

Ondanks dat het échte geschuur voornamelijk in het voorjaar voorkomt, is het belangrijk om al in het vroege voorjaar voorzorgsmaatregelen te nemen voor een zomer zonder geschuur. Een lichaam met opgehoopte afvalstoffen kan heftiger reageren op de beet van een knut. Dit vliegje is voor veel paarden de boosdoener van het schuren. Zorg er daarom voor dat je paard een kuur DetoxMix krijgt in het voorjaar. Hiermee voer je alle opgehoopte afvalstoffen van de winter af, zodat je paard schoon aan het voorjaar begint. Daarnaast is OerBalans een gezonde keuze om je paard dagelijks alle belangrijke vitaminen, mineralen en kruiden te voeren. Met deze vitaminen- en mineralenbalancer met de kracht van de natuur zorg je voor een blijvende goede balans in het lichaam.

Dubbele ondersteuning van binnenuit

Begin daarnaast ook in het voorjaar met een optimale ondersteuning voor het hele schuur-seizoen. DermaControl is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige huid, bijvoorbeeld door het schuren. Het bevat meerdere krachtige kruiden, zoals brandnetel, heermoes en bitterzoet, die de afvoer van afvalstoffen ondersteunen. Zink en diatomeeënaarde (bron van silicium) spelen een belangrijke rol bij het behoud van sterk bindweefsel van de huid. Met DermaControl pak je het schuren van binnenuit aan, door het afvoeren van afvalstoffen en optimaal ondersteunen van de huid.

Ondersteun de gevoelige huid

Ondanks goede ondersteuning van binnenuit, kan het toch gebeuren dat je paard schuurt. Dan wil je de gevoelige huid optimaal ondersteunen. DermaControl Lotion is een verzachtende lotion speciaal voor paarden met een gevoelige huid door het schuren. Het verzorgt en ondersteunt bij insectenbeten. DermaControl Lotion kalmeert de huid en ondersteunt een optimale haargroei. In combinatie met de DermaControl brokjes pak je het schuren in de zomermaanden van binnen én buiten aan!

‘De deken blijft eindelijk heel!’

Bij de merrie van Eliana Meijer moet de vliegendeken al vroeg in het seizoen op, van medio februari tot eind oktober. “Ze heeft kriebels aan haar manen, staart, en buik. Ze vindt de DermaControl brokjes erg lekker en haar deken blijft eindelijk heel! Er groeien zelfs nieuwe haartjes in haar staart. De huid wordt duidelijk ondersteunt tegen het schuren. Ook de DermaControl Lotion gebruik ik dagelijks. De huid wordt zachter en de lotion ruikt ook heerlijk. Daarnaast is het fijn in gebruik. Blij met de producten!”