Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Een zomer zonder schuren

Een zomer zonder schuren

2021 - Laatst geupdated: 2023

Herken je dat? Afgeschuurde manen en een staart die getransformeerd is tot WC-borstel? Zodra het voorjaar aanbreekt en de zomer weer voor de deur staat, begint voor veel paardeneigenaren een periode vol zorgen. Natuurlijk wil je je paard zonder dat vervelende geschuur en met een mooie volle staart en manen door de zomer loodsen. In dit blog vertellen we je hoe je deze periode het beste kunt voorbereiden en hoe je je paard optimaal kunt ondersteunen!

Een goede voorbereiding

Ondanks dat het échte geschuur voornamelijk in de zomer voorkomt, is het belangrijk om al in het vroege voorjaar voorzorgsmaatregelen te nemen voor een lente én zomer zonder geschuur. Een lichaam met opgehoopte afvalstoffen kan heftiger reageren op de boosdoeners van het schuren. Het is daarom belangrijk dat je het lichaam van je paard helemaal opschoont voordat het seizoen begint. Met een kuur DetoxMix breek en voer je alle opgehoopte afvalstoffen van de winter af, zodat je paard schoon aan het voorjaar begint. Daarnaast is OerBalans een goede basis. Deze vitaminen- en mineralenbalancer bevat een brede variatie aan kruiden die o.a. de dagelijkse afvoer van afvalstoffen ondersteunt. 

Dubbele ondersteuning van binnenuit

Vervolgens kan extra ondersteuning voor de huid nodig zijn. Niet alleen van buitenaf kun je de huid door middel van zalfjes en smeersels ondersteunen, juist van binnenuit extra hulp nodig. DermaControl is speciaal ontwikkeld voor paarden met een gevoelige huid door het schuren. Het bevat meerdere krachtige kruiden, zoals brandnetel, heermoes en bitterzoet, die de afvoer van afvalstoffen ondersteunen. Zink en diatomeeënaarde (bron van silicium) spelen een belangrijke rol bij het behoud van sterk bindweefsel van de huid. Met DermaControl pak je het schuren van binnenuit aan, door het afvoeren van afvalstoffen en optimaal ondersteunen van de huid. 

Ondersteun de gevoelige huid van buitenaf

Ondanks goede ondersteuning van binnenuit, kan het toch gebeuren dat je paard schuurt. Dan wil je de gevoelige huid optimaal ondersteunen. DermaControl Lotion is een verzachtende lotion speciaal voor paarden met een gevoelige, ruwe of rode huid door het schuren. Het verzorgt en ondersteunt bij insectenbeten, kalmeert de huid en ondersteunt een optimale haargroei. In combinatie met de DermaControl brokjes pak je het schuren in de zomermaanden van binnen én buiten aan!

''De deken blijft eindelijk heel!''

Bij de merrie van Eliana Meijer moet de vliegendeken al vroeg in het seizoen op, van medio februari tot eind oktober. “Ze heeft kriebels aan haar manen, staart, en buik. Ze vindt de DermaControl brokjes erg lekker en haar deken blijft eindelijk heel! Er groeien zelfs nieuwe haartjes in haar staart. De huid wordt duidelijk ondersteunt tegen het schuren. Ook de DermaControl Lotion gebruik ik dagelijks. De huid wordt zachter en de lotion ruikt ook heerlijk. Daarnaast is het fijn in gebruik. Blij met de producten!”

Een zomer zonder schuren met:

DermaControl Proefzakje
3,00
Speciaal ontwikkeld voor paarden die schuren
Bevat kruiden ter ondersteuning van de huidfunctie
DetoxMix
9 reviews
DetoxMix
37,95
Ondersteunt de afbraak en afvoer (opgehoopte) afvalstoffen
Ondersteuning na ontworming, antibiotica en pijnstillers
DermaControl Brok
19 reviews
DermaControl Brok
125,95
Speciaal ontwikkeld voor paarden die schuren
Bevat kruiden ter ondersteuning van de huidfunctie
DermaControl Lotion
13 reviews
DermaControl Lotion
41,95
Kalmeert en verzacht de huid
Ondersteunt een optimale haargroei