0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Vergeten kruiden onmisbaar tijdens transitieperiode

Als melkveehouder weet u als geen ander dat een geit en koe van nature graast, maar ook aan allerlei bomen, struiken en planten knabbelt. In de vrije natuur hebben deze dieren een enorme biodiversiteit aan planten en kruiden tot hun beschikking. Vooral de kruiden zijn voor de melkgeit en melkkoe van tegenwoordig onmisbaar. In de jaren ‘50 bevatte het grasland nog 50% kruiden, tegenwoordig nog slechts 3%. Er ontbreekt dus iets belangrijks in het oorspronkelijke rantsoen! ​

Hoe werken kruiden? 

Kruiden zijn de dagelijkse ‘hofleveranciers’ van essentiële vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Fytonutriënten zijn de verdedigingsstoffen waarmee planten zich beschermen tegen vraat van insecten of ziekmakende bacteriën, virussen of schimmels. Deze verdedigingsstoffen kunnen voor mens en dier een krachtige, ondersteunende werking hebben. De behoefte van geiten en koeien aan fytonutriënten uit planten en kruiden wordt onderschat. Deze werkzame stoffen leveren een belangrijke bijdrage aan het behoud van o.a. de weerstand en ondersteunen verschillende processen in het lichaam. 

Hoe dragen kruiden bij aan een gezonde transitie? 

In de transitieperiode is het behoud van een sterk natuurlijk zelfherstellend vermogen van het dier onmisbaar. Kruiden (fytonutrienten) spelen hierbij een cruciale rol. Ze ondersteunen niet alleen het immuunsysteem (o.a. door een goede darmflora), maar ondersteunen ook voor het behoud van een goede werking van de pens en een gezond metabolisme (leverstofwisseling). Het dier heeft voldoende weerstand en energie om de verstoring van de (energie)balans aan te kunnen, die ontstaat rondom de geboorte. 

Gerelateerde producten

OerVitaal is dé basis voor elke geit en koe 

De maar liefst 17 verschillende kruiden in OerVitaal van VITALstyle (voorheen ECOstyle) ondersteunen het behoud van een gezonde spijsvertering, een actieve leverfunctie, een goede vruchtbaarheid en oestrus (tochtigheid) en een goede weerstand van het lichaam van elke geit en koe. Het is een aanvullend diervoeder met een speciale samenstelling van maar liefst 90% ‘oer’kruiden voor hoogproductieve melkkoeien en -geiten. Het is een aanvulling op het dagelijks gebalanceerde basisvoer dat alle essentiële mineralen, sporenelementen en vitamines bevat. Het ondersteunt de koe optimaal voor en gedurende de top van de lactatie en de geit tijdens de transitieperiode en het dek- en lammerseizoen.

Lees ook handige tips en meer informatie over: