0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Extra bescherming dankzij zwarte knoflook

Steeds vaker wordt de kracht van de natuur gebruikt, zo ook in de veehouderij. Bepaalde planten, kruiden en andere elementen uit de natuur kunnen krachtige ondersteuningen bieden voor zowel mens als dier! Zwarte knoflook is een van de natuurlijke krachten die een grote rol kan spelen binnen de veehouderij. Hierover vertellen we je uiteraard graag meer! 

Wat is zwarte knoflook? 

Door witte knoflookbollen 30- 40 dagen in een vochtige ruimte van gemiddeld 70-80℃ neer te leggen, fermenteren ze en ontstaat zwarte knoflook, ook wel Garlicine genoemd. De van nature aanwezige suikers en aminozuren zorgen ervoor dat een chemische reactie ontstaat tussen aminozuren en de reducerende suikers. Hierdoor ontstaat de zwarte kleur en krijgt de knoflook een zoete smaak. Ook verandert de structuur van knoflook door de fermentatie, het wordt zacht en plakkerig. Het grote voordeel van zwarte knoflook is dat de geur verandert, lekker kruidig. Het laat dan ook niet de bekende geur en smaak van witte knoflook achter, wat bij onze Panax Knoflookbolus en Transit Knoflookbolus dus uniek is! 

Gerelateerde producten:

De kracht van antioxidanten 

Knoflook bevat veel antioxidanten. Omdat zwarte knoflook een dubbele hoeveelheid antioxidanten bevat, wordt het lichaam zo extra beschermt. Antioxidanten ondersteunen het lichaam zo dat vrije radicalen geen schade aan het lichaam kunnen brengen.

Dé ondersteuning voor de uier

De Panax Knoflookbolus van is een snel vrijkomende bolus en ondersteunt het immuunsysteem. De bolus is breed inzetbaar ter ondersteuning van het immuunsysteem van de koe. Het draagt bij aan het behoud van een goede eetlust. De Panax Knoflookbolus kan een aantal dagen voor het afkalven, maar ook bij het droogzetten worden ingezet. 

Ondersteun de koe in de droogstand

Circa 30% van de koeien die droog gezet moeten worden hebben aan het eind van de lactatie een te hoge productie. De Transit Knoflookbolus is een langvrijkomende bolus en bevat net als de Panax Knoflookbolus de zwarte knoflook en ginseng extracten die het immuunsysteem ondersteunen. De Transit Knoflookbolus ondersteunt vlak voor en aan het begin van de droogstand. Doordat de knoflookbolus een ''slow release'' bolus is, heeft deze een releasetijd van ca. 7 dagen.

Lees ook handige tips en meer informatie over: