0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Braken bij de hond

Braken bij je hond en wil je weten wat de oorzaak is? VITALstyle doet onderzoek.

Braken bij de hond komt heel vaak voor!

Er wordt gesproken van "braken bij de hond" wanneer de hond zijn eten en/of drinken overgeeft, wat vaak komt doordat ze iets verkeerds hebben gegeten (iets dat bedorven is, meestal van de straat) of dat er nog iets onverteerbaars is achtergebleven in de maag.
Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld als ze op iets hebben zitten kauwen, zoals takken, plastic of hele harde kauwproducten. Zo’n hard stukje geeft dan irritatie van de maagwand, waardoor de hond gaat braken. Braken is dan een prima oplossing van het lichaam om dingen uit het lichaam te werken. Na het braken is de hond meestal opgelucht en heeft verder nergens meer last van. Soms is een paar keer achter elkaar braken nodig om alles eruit te werken. In het braaksel vind je dan vaak een hard stukje terug van een takje, een stuk van een bot of het puntje van een kalfshoefje.

Voor de gevoelige maag:

Regelmatig braken bij de hond?

Als een hond regelmatig misselijk is en/of braakt is het nodig dat de hond uitvoerig wordt onderzocht door een dierenarts, om achter de oorzaak te komen. De oorzaak "braken bij de hond" kan in het maagdarmkanaal zelf liggen, maar ook in een ander orgaan. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een aanhoudende ontsteking van het slijmvlies van de maag of de darmen. Hierdoor treedt er prikkeling op die tot braken bij de hond leidt. Maar de oorzaak kan bijvoorbeeld ook in het evenwichtsorgaan gelegen zijn. Zo’n hond zal naast het braken, vanwege de misselijkheid, ook andere klachten hebben, zoals: omvallen en rondjes lopen.
Naast het klinisch onderzoek van de hond: kijken, luisteren en voelen, door de dierenarts zal er vaak ook aanvullend onderzoek nodig zijn. Dit kan in de vorm van bloedonderzoek of een rontgenfoto/echo van de buik zijn. Pas als de oorzaak duidelijk is kan er een behandeling worden ingezet.
Honden met een gevoelige maag en/of darmen kunnen baat hebben bij de Darmbalans brokken van Ecostyle. Dit is een geperste brok met veel vezels en kruiden, die de spijsvertering stimuleren en ondersteunen. Een goede darmwerking is belangrijk voor een goede gezondheid van je hond.

Lees ook handige tips en meer informatie over: