0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Advies gebruik antibiotica bij het droogzetten van hoogproductieve koeien

Circa 30% van de koeien zet zichzelf droog en 30% moet met antibiotica drooggezet worden. Bij circa 40% van de koeien heerst twijfel, wel of niet met antibiotica droogzetten? 

Uiergezondheid maximaal ondersteunen 

Veel van deze koeien hebben een mastitisverleden, een te hoog celgetal (>150.000) of een te hoge productie enkele weken voor het droogzetten. Deze koeien hebben een groter risico op mastitis. Steeds meer veehouders zoeken naar effectieve oplossingen om het antibioticagebruik te verminderen in de droogstand en met zo min mogelijk complicaties. De Transit Knoflookbolus van VITALstyle (voorheen ECOstyle) wordt 10 tot 14 dagen voor de droogstand toegediend en is dé ideale bolus om de uiergezondheid tot de droogstand te ondersteunen. Door MelkStop van VITALstyle (voorheen ECOstyle) oraal toe te dienen direct na de laatste melkbeurt voor het droogzetten, wordt de melkdrang beïnvloed. De melkstroom verlaagt snel en effectief. Tevens neemt de druk in de uier direct af. Binnen 3-4 dagen is de uier vrijwel opgedroogd. 

Gerelateerde producten

Droogstandsconcept 

Beide producten zijn onderdeel van het Droogstandsconcept, zie afbeelding. In drie stappen een hoogproductieve koe droogzetten: 

  • Voor maximale uiergezondheid: 10-14 dagen voor de droogstand één Transit Knoflookbolus 
  • Controleer (afwijkende) melk: controleer de melk met een 4-kwartierenschaaltje of celgetal onderzoek. Dan is de keuze wel of geen antibiotica bij het droogzetten snel gemaakt. 
  • Verlaag de melkstroom: Direct na de laatste melkbeurt 1 of 2 flessen MelkStop, afhankelijk van de productie bij de laatste melkbeurt. 

Lees ook handige tips en meer informatie over: