Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Spieren opbouwen en spieren herstellen bij paarden

Spieren opbouwen en spieren herstellen bij paarden

2023

De spieren van paarden worden intensief gebruikt wanneer je recreatief of intensief paardrijdt, maar ook als je aan grondwerk of vrijheidsdressuur doet. De opbouw van spieren is nodig om krachtiger te worden en het herstel van de spieren is nodig om fit te blijven na een training! In dit blog vertellen we je hoe bepaalde voedingsstoffen kunnen helpen bij het opbouwen en herstellen van de spieren van je paard.

Het verschil

Bij het opbouwen van spieren heb je andere voedingstoffen nodig dan bij het herstellen van de spieren. Bij spieropbouw en het sterker worden hebben de spieren voldoende eiwitten nodig als bouwstoffen. Wanneer de spieren hard gewerkt hebben tijdens een training, en dus veel aangespannen zijn geweest, is het van belang om deze te helpen herstellen. Je kunt je voorstellen dat je spieren na een intensieve training enkele dagen de tijd nodig hebben om weer fit aan te voelen. Omdat het lichaam hierbij voornamelijk mineralen zoals calcium, kalium, magnesium en antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E en selenium gebruikt, is het fijn om dit aan te vullen voor, tijdens en na de piekperiode om de spieren o.a. te helpen ontspannen.

Wat kan helpen bij de spieropbouw van je paard?

Spieren zijn via pezen verbonden met de botten in het lichaam. Ze stellen het paard simpelweg in staat om te bewegen. Spieren bestaan uit cellen die kunnen samentrekken en ontspannen, waardoor beweging mogelijk wordt. Ze hebben de juiste ‘brandstof’ (energie) en bouwstoffen nodig om goed te kunnen functioneren.

  • Koolhydraten, eiwitten en vetten: De belangrijkste voedingstoffen die een paard nodig heeft zijn koolhydraten uit bijvoorbeeld ruwvoer, eiwitten uit bijvoorbeeld luzerne en vetten uit bijvoorbeeld lijnzaadolie. Deze voedingsstoffen zijn essentieel naast vitaminen en mineralen. Koolhydraten en vetten zijn de belangrijkste brandstoffen en een directe bron van energie. Eiwitten zijn vooral belangrijk voor het behoud en de opbouw van de spiermassa.
  • Vitaminen en mineralen: Ze spelen geen directe rol als brandstoffen, maar ze helpen wel bij het vrijmaken van energie uit de voeding. Calcium draagt bijvoorbeeld bij aan de aanmaak en ontwikkeling van nieuw spierweefsel. Vitamine E en selenium spelen naast een herstellende rol van de spieren ook een rol bij de opbouw van spieren. Ze helpen samen bij het beschermen van spieren tegen vrije radicalen. Daarnaast dragen ze bij aan een gezonde spierfunctie en bevordert het de opbouw en instandhouding van spieren.

VITALstyle SpierKracht

SpierKracht is een supplement voor paarden die speciaal ontwikkeld is ter ondersteuning van de spieropbouw en het uithoudingsvermogen. De mix van eiwitten (uit o.a. weipoeder) gecombineerd met calcium en antioxidanten (zoals vitamine E, selenium en een bijzondere meloensoort) ondersteunen de spieren bij de spierontwikkeling. Een uitgebalanceerde ‘cocktail’ voor een natuurlijke groei van spierweefsel! SpierKracht bevat daarnaast probiotica voor een optimale benutting van de voedingstoffen. Je paard heeft met SpierKracht een goed uithoudingsvermogen en is krachtig, sterk en fit!

Wat kan helpen bij het herstellen van de spieren van je paard na inspanning?

De eerder genoemde voedingstoffen zoals eiwit, vitaminen en mineralen voor de spieropbouw, spelen ook een rol bij het herstellen van de spieren tijdens en na inspanning. Zo draagt het mineraal ijzer bij aan een normaal zuurstoftransport in het lichaam en zijn B-vitaminen en vitamine C betrokken bij de energieproductie. Zink is een mineraal dat de gezonde spiercellen en -weefsels helpt beschermen bij oxidatieve schade door intensieve inspanning. Een zware training kan leiden tot een sterke afname van de energievoorraad (glycogeen) in de spieren, wat spiervermoeidheid tot gevolg heeft. Glycerol is een vorm van koolhydraten die door het lichaam snel wordt omgezet in energie voor de spieren.

VITALstyle MuscleProtect

MuscleProtect is een vloeibaar supplement dat de spieren beschermt bij inspanning. De complete formule met o.a. ijzer, zink, B-vitaminen, vitamine C en glycerol ondersteunen samen een sneller herstel na (zware) inspanning. MuscleProtect beschermt lichaamscellen, draagt bij aan het zuurstoftransport in het lichaam en een goede energiestofwisseling in de spieren. Het bevat daarnaast een basishoeveelheid elektrolyten (lichaamszouten) voor een goede vochtbalans tijdens de training. MuscleProtect is onmisbaar voor een goed herstel, dé basis voor een fit en energiek paard bij inspanning!

Sterke combinatie

Wordt jouw paard intensief getraind? Of heb je een jong paard die nog beleerd moet worden? Dan is de combinatie van SpierKracht en MuscleProtect een fijne ondersteuning! Met SpierKracht ondersteun je de opbouw van de spieren en help je deze krachtiger te maken, en met MuscleProtect bescherm je de spierweefsels voor een vlotte herstelperiode!

 

SpierKracht
51 reviews
SpierKracht
83,95
Rijk aan eiwit en antioxidanten
Voor meer spieropbouw
MuscleProtect
14 reviews
MuscleProtect
39,95
Ondersteunt sneller herstel na training
Voor een fit en energiek paard
MuscleProtect +
6 reviews
MuscleProtect +
11,95
Ondersteunt sneller herstel na training
Voor een fit en energiek paard