Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €49,-
Op werkdagen voor 16:00 besteld, volgende dag in huis
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Bescherm de hondenpootjes in de sneeuw!

Bescherm de hondenpootjes in de sneeuw!

2022

In de winter kan het in Nederland flink koud worden, of zelfs sneeuwen! En ook dan moeten wij als hondenbaasjes gewoon naar buiten om de hond uit te laten. Spelen in de sneeuw is natuurlijk ook iets wat honden heel graag doen. Gelukkig kunnen wij ons dan ook flink inpakken met dikke kleding, en de hond heeft zijn eigen wintervachtje om zich warm te houden. Maar, heb je wel eens nagedacht over de pootjes van de hond? In dit blog vertellen we je meer over het beschermen van de hondenpootjes in de sneeuw!

Pootjes kunnen wel tegen een stootje

De pootjes zijn natuurlijk uiterst belangrijk voor de hond. Honden rennen, vliegen en spelen de hele dag door op de blote pootjes. De voetzooltjes moeten dus wel tegen een stootje kunnen! Zowel voor in de hitte, kou als ruwe ondergronden bouwen de voetzooltjes weerstand op. Maar bij extreme kou en sneeuw kunnen ze wel wat extra ondersteuning gebruiken.

Let op voor strooizout

De belangrijkste reden om de hondenpootjes goed te beschermen in de sneeuw is het strooizout en pekel wat op de wegen ligt. Deze zoute stoffen en andere chemische middelen die gebruikt worden om het ijs en de sneeuw van de wegen te halen, kan uiterst gevaarlijk zijn voor honden! De voetzooltjes kunnen zeer ruw, schraal, rood en gevoelig worden.

Bescherm de hondenpootjes dus goed voordat je naar buiten gaat met CalendulaSpray of HoningZalf. Deze verzorgingsproducten ondersteunen het natuurlijk herstellend vermogen van de huid en verzachten bij een geprikkelde huid.

CalendulaSpray

CalendulaSpray is een natuurlijk verzorgende en zuiverende spray die een gezonde huidfunctie ondersteunt. Het reinigt en verzacht de gevoelige huid direct na aanbrengen. CalendulaSpray mag niet ontbreken in je EHBO-kist!
Het grote voordeel van CalendulaSpray is de dunne vloeistof die gemakkelijk alle kiertjes van de hondenpootjes bereikt. Ook sprayt de bus geruisloos, ideaal bij honden die het een beetje spannend vinden.

  • Ondersteunt natuurlijk herstel direct na aanbrengen
  • Brede werking bij een rode, schrale en gevoelige huid
  • Reinigt en verzacht de huid

Bevat o.a.:

Calendula: Werkt verzorgend, ondersteunt natuurlijk huidherstel en de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Hamamelisblad: Ondersteunt de aanmaak van nieuwe huidcellen en vermindert de kans op littekenweefsel.

Salviablad: Ondersteunt het samentrekken van de huid en verzacht.

HoningZalf

HoningZalf is een huidvriendelijke zalf die het natuurlijk herstellend vermogen van de (gevoelige) huid ondersteunt. Ideaal voor mens en dier!

  • Brede werking bij ruwe plekken en een rode huid 
  • Ondersteunt een goed herstel van de huid
  • Verzachtend en maakt de ruwe huid zacht en glad

Bevat o.a.:

Bijenwas: Ligt als een beschermende pleister op de huid.

Hyaluronzuur: Vocht inbrengend en houdt de huid elastisch.

Propolis: Ook wel bijenlijm genoemd. Zuivert de huid voor een goede huidflora.

Aloë Vera extract: Verzacht de huid.

Verzorging na de sneeuw

Ook na het spelen of de wandeling in de sneeuw is het belangrijk om de hondenpootjes te verzorgen. Neem de pootjes af met een lauwwarme doek om al het strooizout of pekel weg te halen. Niet alleen voorkomt dit plekjes op de voetzooltjes, maar ook voorkom je zo dat de hond de chemische stoffen nog oplikt!

HoningZalf
31 reviews
HoningZalf
20,95
Brede werking bij ruwe plekken en een rode huid
Ondersteunt een goed herstel van de huid
CalendulaSpray Hond + Kat
Ondersteunt natuurlijk herstel direct na aanbrengen
Brede werking bij een rode, schrale en gevoelige huid