Altijd 100% natuurlijke producten
Gratis verzending vanaf €29,-
Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
Binnen 14 dagen gratis retourneren
Start met typen om te zoeken

Paardenambassadeur: Yvonne Snieder

Grand Prix-dressuuramazone Yvonne Snieder is sinds 2018 een van de ambassadrices van VITALstyle. In het Friese Donkerbroek runt ze haar eigen dressuurstal, waarbij ze dagelijks paarden traint en veel lesgeeft. Yvonne is van jongs af aan al gek van dieren. “Ik begon met lessen op de manege in Leeuwarden toen ik veertien jaar was. Daarna was er geen houden meer aan! Ik heb hier drie jaar gelest en ben er na mijn examen aan het werk gegaan. Ik begon met de instructeursopleiding en deed veel stalwerk, gaf les, volgde cursussen en leerde vooral veel van het vak. Na drie jaar wilde ik meer en ben ik samen met een vriendin een bedrijfje gestart met het in- en verkopen van paarden. Tegelijkertijd werkte ik bij een orthodontist, gaf ik veel les en reed ik vijf paarden.“

Voor het eerst Grand Prix met Vlingh

In 2009 stapte Yvonne volledig de paardenwereld in. “Ik heb bij o.a. bij Stal de Mersken, Ted Kop Jansen en Stal Stouwehof gewerkt. Ondertussen bracht ik Vlingh (v. Flemmingh) uit op Grand Prix-niveau. Dit speciale paard heb ik zelf zadelmak gemaakt en samen hebben we alle klasses doorlopen tot en met de Grand Prix. We hebben heel veel mooie momenten en successen beleefd op kampioenschappen en waren geselecteerd voor het Rabobank Talentenplan. Op tienjarige leeftijd is hij verkocht aan Jeanine Nekeman, die er vele successen mee heeft geboekt.”

Eigen baas met leuke samenwerkingen

Inmiddels is Yvonne al meerdere jaren eigen baas. “Dit bevalt heel goed! Ik heb leuke samenwerkingen en goede paarden onder het zadel, waaronder Rob Mekelenkamp van Stoeterij de Gathe op een veulenveiling. Ik kreeg Gathe’s Dowendy S (v. Contango) onder het zadel. Ook met haar ben ik het begin begonnen en samen hebben we veel mooie momenten beleefd. Zo hebben we meermaals internationaal Lichte Tour gestart en twee keer op Jumping Amsterdam gereden. Hierbij werden we zelfs vijfde in de kür op muziek met ruim 71% in de Lichte Tour! Inmiddels zijn we met succes Grand Prix gestart. “

Goede paarden en fijne eigenaren geven veel energie

“Vlingh en Dowendy zijn de eerste paarden waar ik Grand Prix mee heb gereden en blijven altijd bijzonder. Met zulke paarden heb je echt een band. Vlingh was echt mijn maatje. Dowendy is heel scherp, echt een pittige merrie. Ze doet alles voor me en gaat er altijd voor 200% voor. Ook Mersken’s Kyan is bijzonder voor me. Hij is het derde paard wat ik heb opgeleid tot het hoogste niveau en de eerste Fries! Frubbels, zoals hij thuis heet, is altijd super ijverig. Het is gaaf om deze energie onder je te voelen en uiteindelijk voor je te kunnen winnen, met de Grand Prix als resultaat. Ook TandArt Glory is bijzonder. Hij is inmiddels klaar voor de Grand Prix en laat veel potentie zien en voelen voor dit werk. Het geeft veel energie om met zulke goede paarden, en fijne eigenaren samen te werken.”

Foto: Yvonne Snieder met TandArt Glory Days

Euforische momentjes

“Naast het trainen van paarden geniet ik ook van het lesgeven. Een combinatie zien groeien dankzij je hulp is super leuk, zeker met de euforische momentjes als gevolg. Ik kan erg genieten van vooruitgang in de trainingen, maar ook als iets lukt na flink oefenen en trainen. Het blijft leuk om na lang sleutelen grote verbeteringen te zien. “

Probeer veel te leren van mensen met kennis

“Bij de ORUN Instructeursopleiding heb ik les gehad van Tonnie. Hem liep ik opnieuw tegen het lijf toen ik met Dowendy steeds hogerop kwam. Na een pauze van jaren les ik weer bij hem en dat is echt super leerzaam. Echt een eyeopener qua balans en het belangrijke stukje gedragen zijn in alles. Diederik van Silfhout heeft me technisch veel geleerd qua oefeningen, gevoelsmatig rijden en vooral rijden vanuit de basis. Ik probeer altijd van veel mensen met kennis te leren, zo heb ik ook een half jaar intensief met Laura Zwart getraind en word ik op dit moment met Glory Days intensief begeleid door Monique Peutz, dankzij sponsoring van de eigenaren van de TandArt paarden. Dit is al jaren in combinatie met maandelijkse clinics van Tonnie Huberts.”

Springen met de ogen dicht

“Ik heb eerder M gesprongen, maar het moment dat ik zo blij was dat ik geen barrage hoefde te rijden en het liefst met mijn ogen dicht over een hindernis sprong was het moment waar ik gestopt ben, haha. Ik vind springen zeker leuk en een mooie afwisseling, maar hou het toch liever bij de dressuur. Ik geniet ook regelmatig van een heerlijke buitenrit.”

Blij met de ondersteuning van VITALstyle

“Met paarden van jong tot oud onder het zadel is goede ondersteuning bij de opleiding naar het hoogste niveau onmisbaar. Als grote favoriet staat OerBalans op nummer 1! Alle paarden doen het er super op. Het draagt in grote mate bij aan de spijsvertering en daardoor een betere algehele gezondheid. Direct daarachter staat SpierKracht, die samen met MagnesiumCitraat bijdraagt aan goed herstel en daardoor goede opbouw van spieren. De paarden kunnen het zwaardere werk hiermee goed aan doordat het makkelijker wordt. Ze zitten hiermee goed in hun vel en hebben er zo meer plezier in!”