0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Levering binnen 2 tot 3 werkdagen
  • Vanaf €50,- GRATIS verzending

Alles over Pyrogenium

Remt beginnende ontstekingen en koorts

Gebruik Pyrogenium ook bij

  • Mok
  • Hoefzweren
  • Droes

De kracht van de natuur

Pyrogenium van VITALstyle (voorheen ECOstyle) is hét duwtje in de rug bij ontstekingen en wordt al ruim 50 jaar gebruikt bij beginnende droes, hoefzweren en mok. Ook bij uierontsteking en baarmoederontsteking is Pyrogenium effectief! Pyrogenium bevat verdund slangengif. Het lichaam herkent het slangengif als indringer en gaat extra hard aan het werk om de ontsteking op te lossen! Het zorgt voor een toename van witte bloedcellen (lymfocyten) en een toename van de activiteit van ''vreetcellen''. Een eventuele ontsteking bij paarden wordt snel geremd door de witte bloedcellen en opgeruimd door de ''vreetcellen''. Doordat de weerstand en het zelfgenezingsproces worden geactiveerd, wordt het lichaam direct aan het werk gezet! Het effect is het beste wanneer de ontsteking beginnend is. Bij een gevorderde ontsteking vindt Pyrogenium het moeilijker om de ontsteking aan te pakken. Pyrogenium mag aan drachtige merries gegeven worden. Pyrogenium is is samengesteld uit natuurlijke GMO-vrije grondstoffen.

Slangengif?

Pyrogenium bevat verdund slangengif (lachesis), dat het zelfgenezingsproces activeert bij bacteriële infecties. Als het slangengif in het lichaam komt, gaat het geneeskrachtige vermogen van de witte bloedcellen aan de slag. Het lichaam herkent het slangengif als ‘indringer’ en gaat extra hard aan het werk om het het zelfgenezingsproces van het paard te activeren en het immuunsysteem te verbeteren. Dat is natuurlijk & effectief!

Dosering

5 dagen 2-3x daags 40 druppels in de mond (5-10 ml). Jonge dieren naar verhouding minder geven, de behandeling kan na 5-10 uur herhaald worden. Bij iedere toediening zet Pyrogenium het lichaam aan tot actie. Het is daarom beter om 2-3 keer per dag kleine hoeveelheden te geven, dan één keer een grote hoeveelheid. Zo wordt het immuunsysteem meerdere keren per dag aan het werk gezet! Pyrogenium mag aan drachtige merries gegeven worden. 

Toediening

Pyrogenium wordt geleverd met naald en doseerspuit. Met de naald trek je Pyrogenium uit het flesje, daarna haal je de naald van de doseerspuit. Plaats de doseerspuit met Pyrogenium in de mond tegen de zijkant van de wang. Zo wordt Pyrogenium snel opgenomen door de slijmvliezen in de mond.

Werkzame stoffen in Pyrogenium

Lachesis Mutus
Stimuleert de activiteit van de witte bloedcellen, wat helpt om infecties snel te bestrijden.

Pyrogenium
Heeft een ontstekingremmende werking en helpt koorts verlagen.

Argentum Metallicum
Heeft een stabiliserende, versterkende werking.

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731026277
Diergroep Paard
Gezondheid Diergeneesmiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Weerstand en welzijn
10/10
13/03/2020Judith
Super spul. Mijn paard heeft een legger die regelmatig dikker wordt en door dit pyrogenium te geven, slinkt de bult snel en blijven de ontstekingen en koorts weg. Ik vind het echt een top product
10/10
22/05/2019Wytske
mijn veulentje van 6 weken bleek besmet met Rhodococcus bacterie. 5 dagen op de kliniek gestaan, daarna meer dood dan levend thuisgekomen met veel noodzakelijke medicijnen. als extra iedere 3 uur een half cc Pyrogenium gegeven. Ze is nog herstellende, maar het resultaat is zeer hoopvol. bij de laatste controle was de arts positief verrast door het resultaat. Ik ben er van overtuigd dat Pyrogenium hieraan heeft bijgedragen. nu nog 3 x per dag een half cc.
10/10
24/10/2018Marieke 's Gravendijk
Mijn paard was in een spijker gaan staan, helaas diep genoeg om een verwonding te veroorzaken. Om een ontsteking te voorkomen ben ik direct twee keer per dag Pyrogenium gaan geven. Ook heb ik de wond in de hoef eerst goed schoongespoeld, daarna drooggemaakt en twee keer per dag ingespoten met HoefsprayPro zodat deze beschermd werd tegen invloeden van buitenaf zoals vuil. Dankzij de aanpak van zowel binnen als buiten was hij na anderhalve week weer up & running!