0 Vergelijken
  • Altijd 100% natuurlijke producten
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • Levering binnen 1 tot 2 werkdagen
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren

Alles over PsylliumZaad

Onmisbaar bij de afvoer van zand bij paarden

Ben je op zoek naar vlozaad? Koop VITALstyle PsylliumZaad, 100% natuurlijk bij het ondersteunen van de afvoer van zand. Staat je paard regelmatig in de paddock? Paarden kunnen onbewust zand binnenkrijgen door kort gras of hooi te eten in de paddock, maar ook door verveling bewust zand eten. Hierdoor kan zandkoliek ontstaan. Daarom is het verstandig om je paard regelmatig een zandkuur te geven. Goed voor de darmwerking en het afvoeren van zand. Meer weten over koliek? Lees ons blog: Koliek bij paarden.

PsylliumZaad van VITALstyle bevat 100% puur vlozaad oftewel de zaadjes van de plantsoort Plantago Ovata. De slijmstoffen in de zaadjes hechten aan het zand waardoor de darminhoud groter en zachter wordt, waardoor het makkelijker afgevoerd wordt uit de darmen. De psylliumvezels activeren een goede darmwerking en darmpassage. De uitscheiding van zand wordt zo op een natuurlijke manier ondersteunt!

Gebruik PsylliumZaad bij:

  • Zand in de darmen
  • Een wei met kort gras (zandbodem) of als je paard in de paddock staat
  • Stimulering goede darmwerking
Voeradvies per dag 0,4 g per kg lichaamsgewicht
Paard 350-600 kg      140-240 g gedurende 7-8 dagen (12 maatschepjes)
Pony tot 350 kg 60-140 g gedurende 7-8 dagen (6 maatschepjes)


Om een pony te behandelen met PsylliumZaad heb je een 800 gram verpakking nodig. Voor een paard is een 1.6 kg verpakking nodig.

Een afgestreken maatschepje bevat ongeveer 20 g PsylliumZaad. Week PsylliumZaad voor een optimale werking in een kleine hoeveelheid water. Het kan ook gemengd worden door droog voer, mits goed geweekt. 

Meer weten over de dosering van PylliumZaad? Lees hier ons blog!

Zaadjes of vezels?

Wat is beter, de vezels of zaadjes van psyllium? De zaadjes bevatten een hoger percentage meervoudig onverzadigde vetzuren, essentiële aminozuren en antioxidanten dan de vezels. Deze stoffen ondersteunen de weerstand en gezondheid van paarden. Een ander voordeel is dat bij afbraak van de zaden in de dikke darm stoffen vrijkomen die de gezondheid van de darm ondersteunen.

 

SPECIFICATIES
SPECIFICATIES
Artikelnummer 8711731026208, 8711731037969
Diergroep Paard
Gezondheid Voedermiddel
Productgroep Paardenapotheek
Soort Maag en darmen
10/10
07/02/2022 Els
In de wintermaanden geef ik preventief PsylliumZaad als kuur. Gemengd door de slueslislobber eten ze het makkelijk op. Met de nieuwe grote (navul)verpakking is het makkelijker om één paard een volledige kuur te geven.
2/10
22/01/2022 Anonymous
Ik heb 3 paarden en na 1 keer toevoegen is het potje al bijna leeg … waarom is er geen grotere en meer milieuvriendelijke verpakking en een navulverpakking ?
10/10
20/12/2021 DJ
Heel makkelijk te voeren! Ik gebruik het preventief en nog niet eerder problemen gehad.